در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 143 واحد افزایش روبرو شد و به رقم 71784 واحد رسيد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، در پايان معاملات هفته منتهي به 16 مهر ماه، 1393، شاخص کل با 143 واحد افزايش نسبت به هفته قبل، به رقم 71 هزار و 784 واحد رسيد.
شاخص بازار اول با 186 واحد افزايش به رقم 52 هزارو 687 واحد بالغ گرديد و شاخص بازار دوم با (232) واحد کاهش عدد 142 هزار و 436 واحد را تجربه کرد و به ترتيب با 36 / 0 درصد افزايش و (16 / 0) درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 4 روز کاري اين هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 4626 ميليارد ريال بالغ شد که نسبت به هفته قبل ( 17 ) درصد کاهش يافته است.
در ضمن تعداد 197 ميليون سهم در 381 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتيب (3 / 31) درصد و (4) درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر اين اساس 1962666 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 1963 ميليارد ريال معامله شد که نسبت به هفته گذشته افزايش 322 درصدي را نشان مي دهد.
طي هفته جاري سهام انتشار، چاپ و تکثير با 83 / 8 درصد، ساخت محصولت فلزي با 70 / 2 درصد، محصولات غذايي و آشاميدني به جز قند و شکر با 43 / 2 درصد و حمل ونقل، انبارداري و ارتباطات با 17 / 2 درصد بيشترين تغيير در شاخص را نسبت به ساير گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در اولین روز کاری بورس در این هفته شاهد بودیم که معاملات بازار سهام با توجه به نیمه تعطیل بودن این روز بسیار کم حجم بود، شاخص کل بورس نیز اندکی متعادل و مثبت بود. ازمعاملات 104 میلیاردی بازار بورس بیش از 40 درصد آن مربوط به معاملات حق تقدم بانک پاسارگاد بوده که به دلیل آخرین روز پذیره نویسی بودن حق تقدم پرحجم بود. به حتم صنعت متمایز امروز گروه قند و شکر بود که با خبر افزایش نرخ مواجه گردید که منجر به صف خرید شدن اکثر نمادهای این گروه شد. در بقیه نمادها و گروه ها روند معاملات متعادلی را شاهد بودیم، و نمادهای مثبت و منفی در گروه های صنایع مختلف قابل مشاهده بود. درخودرویی های نمادهای اصلی متعادل بودند اما نمادهای برخی قطعه سازهای کوچک به واسطه ورود نقدینگی، مثبت و حتی صف خرید بودند.
دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز دوشنبه پس از تعطیلی روز گذشته، شاهد بازگشت رونق به معاملات تعداد محسوسی از صنایع بودیم و همین امر نیز شاخص کل بورس را در مسیر صعود قرار داد. نمادهایی همچون خودرو، شنفت، وخارزم، وانصار، حکشتی، تیپیکو، کگل و البرز در این روند تاثیر شایانی داشتند. در ادامه معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد اخابر شاخص را کمی پایین کشید، اما این نماگر بار دیگر سیر صعودی خود را از سر گرفت. تاثیرگذاری مثبت چند نماد دیگر بانکی در این میان از شاخص حمایت نمود. معامله بلوکی در درصدهای مثبت بر روی نماد وغدیر نیز مزید بر علت شد تا شاخص با جهشی دیگر مواجه شود. پس از این امر ثبات نسبی بر سیر حرکتی شاخص پدید آمد اما بازگشایی تاپیکو در درصدهای مثبت بار دیگر جهشی دیگر را روند شاخص رقم زد. پس از این برهه نیز شاخص با روندی تقریبا با ثبات به حرکت خود تا پایان زمان معاملات روزانه ادامه داد.
سهشنبه: با وجود تسلط جوی مبهم و بعضا روبه افول بر تعداد ملموسی از صنایع، شاخص کل بورس با شروع معاملات روز سهشنبه توانست به لطف رونق معاملات در بخش هایی مانند بانکی، خودرویی، معدنی، چند رشته ای صنعتی و برخی تک سهم های بزرگ بازار در مسیر صعود قرار بگیرد. نمادهایی مانند وغدیر، سفارس، البرز، کگل، وسینا و وساپا در رشد اولیه شاخص نقش پر رنگی داشتند. معامله بلوکی در درصدهای منفی بر روی نماد تاپیکو شاخص را با افت مقطعی مواجه ساخت و در ادامه فارس نیز تاثیر مشابهی را بر این نماگر گذاشت. از دیگر نمادهای منفی تاثیرگذار بر شاخص می توان به وخارزم اشاره کرد. رفته رفته با افوال تعداد ملموسی از نمادها در بخش های پیشرو ابتدای روز مانند بانکی و خودرویی، فشار بر شاخص افزایش یافت و سرانجام این نماگر تا پیش از پایان ساعت دوم معاملات به محدوده منفی خزید. در ادامه نیز روند رو به افول شاخص پیگیری شد. افزایش فشار از سوی نمادهای فلزی و در ادامه پتروشیمی نیز مزید بر علت شد تا شاخص در نهایت در محدوده منفی به کار خود پایان دهد.
چهارشنبه: در شروع معاملات این روز شاخص کل بورس یک بار دیگر تحت تاثیر رونق نسبی معاملات و همچنین برخی حمایت های حقوقی در بخش هایی مانند پتروشیمی، بانکی، دارویی، ساختمانی، غذایی و حمل و نقل در مسیر صعود قرار گرفت. نمادهایی مانند پارسان، شخارک، شفن، ونوین، وسینا، تیپیکو، حکشتی و شگل در رشد اولیه شاخص بسیار موثر بودند. در مقابل شاهد ایجاد فشار محسوسی از سوی نمادهایی مانند همراه، تاپیکو، ومعادن، فملی، وخارزم بر این نماگر بودیم. همین امر باعث شد تا رفته رفته روندی با ثبات بر سیر حرکتی شاخص پدید آید و کمی از رشد اولیه شاخص خنثی گردد. با افزایش تاثیرگذاری نمادهای منفی بازار، شاخص به سیر نزولی خود ادامه داد اما معامله بلوکی صورت گرفته در نماد وامید توانست این نماگر را با جهشی مقطعی مواجه سازد. همین روند در نماد کگل نیز جهش دیگری را در سیر حرکتی شاخص پدید آورد. در ادامه باز هم شیبی نزولی بر شاخص مسلط شد اما در نهایت این نماگر توانست در محدوده مثبت به معاملات روزانه پایان دهد.