به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر بهداشت در همایش تقدیر از بهورزان سراسر کشور با اشاره به این که گسترش خدمات بهداشتی درمانی در روستاها و مناطق محروم، به ارتقاء حوزه سلامت کمک می کند، خاطرنشان کرد: بهورزان باید به شغلشان افتخار کنند چون با جان زنان، مردان و کودکان در شریف ترین نقاط کشور سر و کار دارند.
به گفته دکتر سید حسن هاشمی در حوزه بهداشت تنها راه حل مشکل سلامتی مردم بهورزان هستند و من عمیقا معتقد هستم که اگر سطح خدمات بهورزان را در مناطق روستایی و شهری ارتقاء دهیم و آنها را در شبکه سراسری کشور به خدمت بگیریم، به حوزه بهداشت کمک شایانی کرده ایم.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد زیادی از بهورزان در سراسر کشور به دوران بازنشستگی نزدیک می شوند و نزدیک به 5 هزار نیروی بهورز نیز کم داریم که باید جهت جبران این کمبودها هرچه سریعتر اقدام کنیم.
وی خطاب به بهورزان گفت: یکی از آرزوهای من در طول دوره مسئولیتم در وزارت بهداشت کامل کردن شبکه خدمات بهداشتی از طریق بهورزان در سراسر کشور است.
وزیر بهداشت با بیان این که در حال حاضر سبک زندگی علاوه بر شهرهای بزرگ در روستاها و مناطق حاشیه ای شهرها نیز در حال تغییر است، گفت: اگرچه تا کنون در حوزه پیشگیری از بیماری های واگیر موفق عمل کرده ایم ولی در حوزه بیماری های غیر واگیر با تغییر روند سبک زندگی دچار مشکلات فراوانی هستیم. از این رو ضروری است بهورزان از طریق فرهنگ سازی در مناطق بومی خودشان، منجر به اصلاح سبک زندگی و کاهش بار بیماری های غیر واگیر در روستاها و مناطق محروم شوند.
به گفته دکتر هاشمی اگرچه شبکه بهداشتی کشور یک درخت پرافتخار و ثمره انقلاب اسلامی تلقی می شود، ولی حوزه سلامت نیز به شدت آسیب پذیر و بیمار است و بیماری آن نیز ناشی از کم توجهی به حوزه پیشگیری است. به طوری که این بی توجهی بار حوزه درمان و هزینه های ناشی از آن را افزایش داده است.
دکتر هاشمی افزود: فعالیت های ما در حوزه بهداشت باید آهنگ و سرعت بیشتری داشته باشد و در کنار نوسازی و بازسازی خانه های بهداشت، جهت ارتقاء جامعه بهورز نیز تلاش کنیم.
وی با تاکید بر این که بهورزان باید به مقطع کاردانی و مربیان بهورزی به مقطع کارشناسی ارشد ارتقاء یابند، ادامه داد: در این میان باید به گسترش مراکز آموزشی بهورزی نیز توجه کرد و مشوق هایی را برای ارتقاء بهورزان در سطوح آموزش عالی سلامت در نظر گرفت.
دکتر هاشمی با بیان این که نظام ارتقاء بهورزان طراحی شده، گفت: بهورزان را در راستای آموزش باید به خدمت گرفت نه این که فقط دانش و محفوظات آنها را ارتقاء داد.
وی با بیان این که از این پس مراکز آموزش عالی سلامت جایگزین مراکز بهورزی خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات مهم وزارت بهداشت در حوزه بهداشت، توزیع مکمل ها و تعریف مجدد فهرست اقلام دارویی در روستاها و مراکز محروم است ضمن این که پوشش واکسیناسیون نیز در این مناطق تکمیل خواهد شد.
به گفته دکتر هاشمی در حال حاضر قریب به 9 میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می کنند که هدف ما ارتقاء ایمن سازی این مناطق و فرهنگ سازی در حوزه بیماری های واگیر و غیرواگیر است.
دکتر هاشمی گفت: قرار بر این است که حدود 12 هزار و 500 نیروی بهورز را در حاشیه شهرها به خدمت بگیریم و در مراحل بعدی پزشکان نیز به این مجموعه اضافه خواهند شد البته هدف ما درمان محوری نیست و این پوشش باید با بهورزان تکمیل شود نه فقط پزشکان.
وی با تاکید بر این که وزارت بهداشت در حال تصویب طرحی است که سهمی از آموزش دانشجویان رشته های مختلف پزشکی به صورت آموزش بومی باشد، اظهار کرد: باید به سمت بومی گزینی برویم و شبکه بهداشتی کشور را که بیش از 35 سال دارد، گسترش دهیم.
وزیر بهداشت با بیان این که ضروری است برای بیماری های خاص در کنار بیماری های واگیر و غیر واگیر برنامه های پیشگیری مدون در روستاها و مناطق محروم داشته باشیم، توضیح داد: این اقدامات باید در قالب گسترش شبکه بهداشتی کشور و نظارت بر خدمات بهورزان صورت گیرد تا در سالهای آتی بتوانیم نرخ ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهیم.
به گفته دکتر هاشمی دولت در حوزه بهداشت و در قالب طرح تحول نظام سلامت اقدامات زیادی را در دست انجام دارد و مجلس شورای اسلامی نیز حامی این اقدامات است ولی اثربخشی تمام آنها زمانبر است. بخصوص که در حال حاضر دولت موافق با استخدام نیرو نیست پس چاره ای جز خرید خدمت نداریم.
وی در ادامه گفت: حدود 12 هزار و 500 نیروی بهورز که قرار است به درون شبکه تزریق شوند، باید در قالب خرید خدمت و از طریق جذب در شرکت ها و تعاونی های معتبر ارائه خدمات دهند و این یکی از راه های کاهش تصدی گری دولت است.