آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۲۱۹۷
یک روانشناس در جمع دانشجویان مطرح کرد؛

4 راهکار برای درمان تنبلی/ تقویت روحیه حق‌پذیری درمان لجبازی است

یک روانشناس با اشاره براینکه لجبازی یک حالت در انسان است که می‌خواهد تلافی کند، گفت: افراد لجباز باید به عاقبت کار خود فکر کنند، برای اینکه لجبازی را درمان کنیم باید روحیه حق‌پذیری را در خودمان تقویت کنیم.

به گزارش خبرنگار "خبرگزار دانشجو" از مشهد، حورایی امروز در "جشن غدیر" در  دانشگاه سجاد مشهد با اشاره با اینکه همه انسانها دوست دارند که زندگی شاد و گوارایی داشته باشند، گفت: امیرالمومنین (ع) فرمودند"چهار صفت است هرکه اینها را از خود دور کند در زندگی تلخی و ناگواری نمی‌بیند، این چهار صفت "تنبلی، لجبازی، عجله کردن و خودپسندی" است.

 

وی با اشاره به اینکه همه کم و بیش به تنبلی گرفتار هستیم، افزود: چرا به این تنبلی گرفتار هستیم؟ چون هرکاری که انجام می‌دهیم تنها به لذت بردن از کار فکر می‌کنیم و به عاقبت و رنج‌هایش فکر نمی‌کنیم.

 

این روانشناس تصریح کرد: گاهی چهار ساعت از وقت خود را صرف موبایل و تماشای تلویزیون می‌کنیم و از انجام این کار لذت می‌بریم؛ اما احساس نمی‌کنیم که چهارساعت از وقت‌مان تلف شده است.

 

حورایی خاطرنشان کرد: زمانی انسان تنبل میل به تغییر پیدا می‌کند که ذهن او از صدمات و رنج‌هایی که از تنبلی خورده پر شده باشد.

 

وی چهار راهکار را برای درمان تنبلی ارائه کرد و گفت: اولین این راهکارها تکنیک لذت و رنج کارهایی که انجام می‌دهیم است که در این راهکار باید به عاقبت کار اندیشید.

 

این روانشناس شروع کردن کار از کم را دومین راهکار برای درمان تنبلی دانست و افزود: وقتی می‌خواهیم درس بخوانیم باید از کم شروع کنیم مثلا از روزی سه صفحه.

 

حورایی گفت: وقتی کاری شروع شود نباید به طول و امتداد آن نگاه کرد؛ این سومین راهکار برای درمان تنبلی است.

 

وی مشخص کردن هدف کار را چهارمین راهکار درمان تنبلی دانست و با اشاره بر اینکه لجبازی یک حالت در انسان است که می‌خواهد تلافی کند، تصریح کرد: افراد لجباز باید به عاقبت کار خود فکر کنند، برای اینکه لجبازی را درمان کنیم باید روحیه حق‌پذیری را در خودمان تقویت کنیم.

 

این روانشناس با تاکید براینکه انسان باید حرف حق را بپذیرد؛ حتی اگر پذیرش آن حرف سخت باشد، بیان داشت: کسانی حق امیرالمومنین (ع) را گرفتند که روحیه حق‌پذیری را در خود تقویت نکرده بودند.

 

حورایی در ادامه افزود: در انتخاب، قضاوت و تذکر انسان نباید زود عجله کند؛ بلکه باید کمی تامل کند.

 

وی گفت: در روانشناسی انسان سالم کسی است که همه از او راضی نیستند پس کسانی که گمان می‌کند باید با رفتار خود همه را راضی نگه دارند بیمار هستند وخودشان خبر ندارند.

 

این روانشناس با اظهار اینکه برخی از صفت‌ها قابل سرایت به دیگران است، بیان داشت: با انسانهای پرصبر و تحمل و شاد ارتباط داشته باشید تا رفتار آنها در شما هم تاثیر بگذارد و باکسانی که تنبل و کم صبر هستند معاشرت نکنید.

 

حورایی با اشاره به صفت خودپسندی افزود: خودپسندی حالتی در انسان است که خود را از دیگران برتر می‌داند.

 

وی تصریح کرد: برخی با بالا رفتن سطح تحصیلاتشان متاسفانه صحبت کردنشان با پدر و مادرشان بی‌ادبانه می‌شود.

 

این روانشناس با اشاره براینکه کسانی که خودپسندی دارند عذر خواهی برایشان سخت است، بیان کرد: ممکن است یک جوان در برابر دوستان خود فروتن باشد؛ ولی در برابر پدر و مادر خود خودپسند باشد.

 

حورایی با بیان اینکه خودپسندی باعث ایجاد کینه می‌شود، تصریح کرد: باید سعی کنیم مانند آدم فروتن زندگی کنیم هر چند سخت باشد؛ خودپسندی مانند بیماری کبد می‌ماند که اگر درمان نشود به تکبر و غرور تبدیل می‌شود.

 

وی با اشاره براینکه انسان‌ها هرچه دارند از آن خداست، گفت: پروفسور حسابی با آن همه علم و دانش که داشت؛ اما انسان خاکی و متواضعی بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار