به گزارش خبرنگار دانشگاه"خبرگزاری دانشجو" ایرج توتونچیان، اقتصادان و عضو شورای نگارش قانون بانکداری اسلامی در سال 62، عصر امروز در همایش اقتصاد بدون ربا در دانشگاه تهران گفت: پس از سه روز سمینار در دانشگاه الزهرا که درباره مسائل فقهی حقوقی، اقتصادی و گفتگو با روسای کشوری نظیر وزیر اقتصاد و نمایندگان مجلس داشتیم، انتظار می رفت که سمینارهای این چنینی باز هم تکرار شود که متأسفانه با همان کیفیت برگزار نشد.
وی به نتایج مطلوب سمینار سه روزه با روسای کشوری اشاره کرد و گفت: نتایجی که از سمینار برداشت شد باعث شد که به تألیف کتاب «پول و بانکداری اسلامی و مقایسه آن با نظام سرمایه داری» فکر کرده و از همان نتایج چکیده ای را در کتابم استفاده کنم.
توتونچیان در ادامه به تشریح روند تصویب قانون بانکداری بدون ربا پرداخت و گفت: در این جلسه که به طور متوالی و فشرده برگزار شد، من و تمامی شرکت کنندگان با هم هم قسم شده و تعهد کردیم حال که در راه بانکداری بدون ربا و اقتصاد اسلامی گام برداشته ایم، این راه را ادامه داده و به همین دلیل بود که من اولین کتاب را در خصوص انفاق تالیف کردم.
وی ادامه داد: با سنجیدن شرایط جامعه اسلامی متوجه شدیم که نیاز کنونی جامعه تحقیق و جستجوی بیشتر روی مباحث بانکداری اسلامی است. آنچه که در بانک ها انجام می شود قانون بانکداری اسلامی نیست و چیزی متفاوت با آن است.
نویسنده کتاب سال جمهوری اسلامی، تصریح کرد: من برای آگاهی جامعه و تمامی بانک ها و بنگاه های اقتصادی تصمیم گرفتم که در یک کتاب 286 صفحه ای تمامی قوانین بانکداری اسلامی را شرح دهم که متأسفانه در جامعه بازخورد چندانی نداشت.
وی با اشاره به ترجمه انگلیسی کتاب تاکید کرد: ترجمه کتاب به زبان انگلیسی باعث شد که این کتاب در جهان دیده شود و از جمله کتاب های برگزیده باشد.
لازم به ذکر است که کتاب «پول و بانکداری اسلامی و مقایسه آن با نظام سرمایه داری» برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی شده است.