به گزارش خبرنگار حوزه سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری سریال تلویزیونی "رهایی" ظهر امروز با حضور عوامل این فیلم در موسسه سینمایی "وصف صبا" برگزار شد.
در ابتدای این نشست سام قریبیان بازیگر نقش حسام در ارتباط تلفنی خود با نشست در خصوص نقش خود گفت: متن این سریال بسیار خوب بود و آقای تکاور کارگردان و آقای شفیعی تهیهکننده کار لطف داشتند و نقش جذاب حسام را به من پیشنهاد دادند حالا چقدر در ایفای این نقش موفق بودند دوستان باید قضاوت کنند من در ایفای نقش به متن و هدایت کارگردان متکی بودم.
وی افزود: نقش حسام یک شخصیت جدید بود و من هم بابت این مسئله نگران بودم و مطمئن نبودم که کار را درست انجام می دهم یا خیر.
نقش بدمنی که من ایفا کردم گاهی می تواند محبوبتر از قهرمان قصه شود من سال گذشته فیلم سینمایی "خط ویژه" را روی پرده سینماها داشتم که چند میلیارد فروش کرد اما کسی من را نشناخت اما وقتی سریال "رهایی" پخش شد روزی 100 تا سلام و علیک در خیابان دارم.
در ادامه مسعود تکاور، کارگردان سریال تلویزیونی "رهایی" در رابطه با نقس حسام گفت: ما در ایران عادت به انجام کارهای جدید نداریم شخصیت حسام هم یک شخصیت جدید بود که برخورد با آن نیاز به آزمون و خطا داشت اما خوشبختانه کار نتیجه نداد.
وی در رابطه با پخش سریال های متعدد پلیسی در هفته نیروی انتظامی اظهار داشت: چیزی که درام را می سازد روابط اجتماعی است و در روابط اجتماعی چالش وجود دارد.
یکی از شاخصه های اصلی به چالش کشیده شدن روابط اجتماعی اصطکاک های زندگی روزمره است که پای برخی از آنها به نیروی انتظامی هم کشیده می شود از این جهت ما می توانیم روابط اجتماعی خود را اکشن تر ببنیم اگر هم این کارها در هفته نیروی انتظامی بیشتر پخش می شود به خاطر سرمایه گذاری نیروی انتظامی روی این کارهاست.
تکاور خاطرنشان کرد: ضعف سریال های ما این است که مانند شرلوک هولمز، مارپل و غیره قهرمان قصه پلیسی نداریم و برای همین سریال های پلیسی ما ادامه پیدا نمی کند از سوی دیگر به دلیل کمبود امکانات فضای اکشن را در فیلم ها فاکتور می گیریم.
وی در رابطه با نقد نیروی انتظامی در فیلم ها و سریال ها گفت: ما باید به این مسئله توجه داشته باشیم که نقد برخی ارگان ها چه کمکی به جامعه می کند. در این رابطه باید نقد درون سازمانی و برون سازمانی را تفکیک کنیم. اگر در تهران قاتل زنجیره ای وجود دارد اما پلیس کارآمد نیست و نمی تواند او را دستگیر کند این مساله جای نقد دارد. ما در رهایی تا جایی که توانستیم سعی کردیم تابوی مدح پلیس را بشکنیم.
در ادامه، شاهد احمدلو بازیگر سریال رهایی گفت: در این سریال سام قریبیان یکی از درون گراترین بازیهایش را ارائه داده اما در بازی من، اغراق یکی از تکنیکها بود. در مورد دیالوگهایی هم که در این سریال استفاده کردم بخش مهمی از آنها به متن و فیلمنامه ای که توسط آقای طالب آبادی نوشته شده بود برمیگردد. بخشی از دیالوگ ها نیز فی البداهه و برگرفته از دیالوگ های مردم کوچه و بازار بود. بخشی هم ریشه در اکثریت فیلم هایی دارد که از کودکی تا امروز دیده ام.
مسعود تکاور کارگردان سریال رهایی در پاسخ به این سوال که نتیجه کار خود را چگونه ارزیابی میکنید اظهار داشت: هرچند غالب مخاطبان از سریال راضی بودند اما من در روز پخش کار عذاب کشیدم و می گفتم کاش فرصت و امکانات بیشتری داشتم تا کار بهتر می شد. در رهایی جز زمان همه چیز داشتیم. رهایی ویترینی شده از توانایی های بالقوه ساخت یک پروژه اکشن در کوتاه ترین زمان ممکن. اگر از 100 بخواهم به این سریال نمره دهم، نمره 30 را می دهم.
سوگل طهماسبی یکی از بازیگران سریال رهایی که نقش یک پلیس زن را در این سریال بازی کرده بود در رابطه با نقش خود گفت: قبل از بازی در این سریال نمی توانستم باور کنم خانم های پلیس انقدر فعال هستند. برای بازی در سریال فرصت و امکانات کافی نداشتم تا با پلیس های خانم آشنا شوم اما سه روز به وزرا رفتم و به پلیس هایی که در بخش نظارت مشغول به کار بودند نگاه کردم.
وی افزود: ما در این سریال برای اولین بار پلیس زن را بدون چادر می دیدیم. پس از پخش این سریال باید در فیلم ها پلیس زن را قدرتمندتر نشان داد.
در ادامه نشست، مسعود تکاور در ارتباط با آشنایی خود با فضای فیلم های پلیسی خاطرنشان کرد: من قبل از رهایی مستندی به نام "پلیس ایران" ساخته بودم و برای این مستند یک سال به اقصی نقاط ایران سفر کردم. این مساله به من آگاهی داد که بدانم سر صحنه چه چیزهایی لازم دارم. علاوه بر این، سردار منتظر المهدی هر آنچه ما می خواستیم در اختیارمان قرار داد.
وی افزود: من چهل فیلم و سریال کار کردم اما رهایی تمیزترین این فیلم ها بود چون تهیه کننده ویترین خوبی از بازیگران برای من چید و همین مساله یکی از دلایل موفقیت رهایی بود. بعد هم نویسنده خیلی به ما کمک کرد. علاوه بر این، ما گروه بسیار خوبی بودیم و تعاملی دوست داشتنی با هم داشتیم.
شاهد احمدلو بازیگر سریال رهایی گفت: من به صورت حرفه ای به فیلمسازی نگاه می کنم اما بازی در سریال رهایی و آشنایی با آقای شفیعی این امکان را به من داد که اعتماد به نفسم در بازیگری بالا برود. یکی از خصوصیات این سریال بازی خوب بازیگران فیلم در حد استاندارد بود که این مساله فراتر از حد انتظار من بود.
وی در ادامه اظهار داشت: اگر مخاطب عام با کاری ارتباط برقرار کند آن کار موفقیت خود را به دست آورده است ما من باور نمی کردم تماشاگر تا این حد رهایی را ببیند و از آن رضایت داشته باشد.
الهام جعفرنژاد بازیگر دیگر سریال رهایی در مورد نقش خود گفت: کاراکتر هاله کاراکتری جذاب برای من بود زیرا مادری بود که به دلیل شغل وکالت حساسیت های ویژه ای نسبت به تربیت فرزند خود داشت که این حساسیت ها منجر به سخت گیری هایی شده بود. من در بخش رومنس کار حضور داشتم که این بخش سبب می شد قسمت های اکشن سریال هم نرم تر شود و مردم با خاطر آسوده تری سریال را دنبال کنند. به طور کلی از 90 درصد مخاطبانی که با آنها برخورد داشتم از این سریال تعریف شنیدم و آنها اظهار رضایت میکردند.
وی افزود: دیشب مراسم بزرگداشتی برای هما روستا گرفته بودند. ایشان به من گفتند به آقای تکاور برای سریال رهایی تبریک بگویم. همچنین گفتند باورم نمی شود پسر بچه فیلم مسافران کارگردان شده و مرا که کمتر تلویزیون می بینم پای تلویزیون نشانده است.
در پایان این نشست، مسعود تکاور با اشاره به فیلمنامه سریال رهایی گفت: ما فضاسازی های این سریال را مدیون نویسنده کار هستیم. او به قدری متن را دقیق نوشته بود که نمی توانستیم به گونه دیگری کار کنیم. داستان های موازی که در این متن آمده بود کمک کرد که برای بیننده پیگیری کار جذابیت بیشتری داشته باشد و مخاطب برای پیگیری آن تشنه شود.
انگار که پلیس زن رو بدون چادر نشون بدن خیلی کار بزرگیه
با این قبح شکنی ها میخوان به کجا برسن