کد خبر:۳۶۴۱۳۱
مدیر غذا و نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد:

افزایش هر ساله 600 هزار مورد ناتوانی مغزی جدید در جهان در پی تماس با سرب

مدیر غذا و نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از افزایش هر ساله 600 هزار مورد ناتوانی مغزی جدید در جهان در پی تماس با سرب خبر داد.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، اسماعیل‌زاده امروز در نشست خبری که در شهرک دانش و سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت هفته سم شناسی برگزار شد، در خصوص پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی‌ها گفت: برای پیشگیری از گزش حشرات می‌توان علاوه بر نصب توری به روی پنجره‌ها، پوشیدن لباس‌های محافظت کننده و آستین بلند در محیط‌های باز غیر شهری، باید از پشه بند و مواد حشره‌کش در شب استفاده کرد.

 

وی در ادامه در رابطه با نحوه پیشگیری از مسمومیت با سرب افزود: ساخت لوله و مخازن آب، تهیه پوشش سقف‌ها، شیشه سازی، آفت کش‌هاف سوخت اتومبیل، حروف چاپی و غیره مهمترین مواردی هستند که در آنان سرب وجود دارد.

 

مدیر غذا و نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از سوختن هر لیتر بنزین سرب‌دار، 32 درصد سرب وارد هوا می‌شود که 10 درصد آن روی سطح خیابان‌ها ریخته می‌شود و به طور متوسط یک اتومبیل حدود یک کیلو گرم در سال از خود سرب خارج می‌کند.

 

اسماعیل‌زاده با بیان این‌که در منازل قدیمی که 40 سال از ساخت آنان می‌گذرد، رنگ‌های استفاده و پوسته شده و لوله‌های آب سربی، اصلی‌ترین منبع مسمومیت با سرب می‌باشند خاطرنشان کرد: هر ساله تماس با سرب در کودکان منجر به افزایش تقریبی 600 هزار مورد ناتوانی مغزی جدید در جهان می‌شود.

 

وی ضمن اشاره به این‌که تماس مداوم با سرب سبب تجمع آن در بدن و بروز صدمات بی‌شماری به اندام‌های مختلف بدن مانند سیستم عصبی، خون، گوارش، قلبی و عروقی و کلیوی خواهد شد گفت: تماس با مقادیر بالای سرب در زنان باردار می‌تواند منجر به سقط جنین، مرده‌زایی، زایمان زودرس و تولد نوزار کم وزن و حتی ناقص می‌شود.

 

مدیر غذا و نظارت بر مواد آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان در خصوص راه‌های پیشگیری تماس با سرب گفت: عدم تماس با ضایعات و نخاله‌های حاوی سرب ناشی از وسایل الکترونیکی و باتری‌های سربی و کامپیوتر، خصوصا در کودکان از جمله این راه‌کارها می‌باشد.

 

ایران دومین کشوری است که بعد از ترکیه دارای مقاله در رابطه با سم شناسی است

 

در ادامه این نشست رضا افشاری، ‌رئیس مرکز سم شناسی آسیا و اقیانوسیه گفت: در چند سال گذشته دوره‌های آموزشی بسیار خوبی برای معتادان برگزار شده است که آنان بتوانند با بهره‌گیری از متادون هم ترک کنند و هم هزینه خانوار را کاهش دهند.

 

وی با بیان این‌که امروز کمپ‌های رسمی ترک اعتیاد، مرکز مثلثی و غیره به کمک بیماران معتاد آمده‌اند ادامه داد: امروز معتادان تزریقی که جزء اعتیادهای بسیار سنگین شناخته می‌شود به متادون روی آورده‌اند به همین دلیل روند نسبتا مناسبی را در مقایسه با گذشته در پیش گرفته‌ایم.

 

رئیس مرکز سم شناسی آسیا و اقیانوسیه تصریح کرد: کودکان، نوجوانان و مادران باردار جزء گروه‌های پر خطر هستند و ایران دومین کشوری است که بعد از ترکیه دارای مقاله در رابطه با سم شناسی است و این یکی از دستاوردهای بسیار خوب ایران دراین زمینه است.

 

افشاری تاکید کرد: نوشتن مقاله بسیار مطلوب و راه گشا است؛ اما چه بهتر است که این مقالات به نفع مردم ایران نوشته شود و بتوان از آنان به صورت کاربردی بهره برد.

 

وی در خصوص نحوه در اختیار گذاشتن متادون به معتادان بیان داشت: افراد به کلینیک‌ها مراجعه و بعد به اندازه مصرف به آنان متادون داده می‌شود که همان جا مصرف و بعد خارج می‌شوند؛ اما باید توجه داشت که در شرایط خاص و با گرفتن اثر انگشت به مراجعه کنندگان، مقدار مشخصی متادون برای مصرف در منزل نیز داده می‌شود.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که نگه‌داری متادون در یخچال و یا دادن آن به فرد دیگری ممنوع است، خاطرنشان کرد: اغلب مسمومیت‌هایی که بر اثر متادون به وجود می‌آید به دلیل این است که افراد آشنایی لازم را با این ماده ندارند و آن را بدون اطلاع به فرد دیگری می‌دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار