به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علیزاده، یک متخصص کودکان امروز در نشست خبری که در شهرک دانش و سلامت برگزار شد، گفت: متاسفانه در سه سال اخیر تعداد مسمومیتهای کودکان افزایش یافته است؛ به طوری که هر ساله 5.1 برابر نسبت به سال قبل آن این آمار افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 700 مورد کودک زیر 14 سال مبتلا به مسمومیت شدند، افزود: طبق پیش بینیها این آمار در انتهای سال جاری به بیش از 1000 مورد خواهد رسید.
این متخصص کودکان با اشاره به اینکه به طور متوسط در هر شبانه روز سه تا چهار کودک بر اثر مسمویت، بستری میشوند و به همین اندازه نیز سرپایی مداوا میشوند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه کودکان رفتار بزرگترها را تقلید میکنند، چنانچه مقابل چشمان کودکان اقدام به مصرف دارو کنید آنان نیز خواهند آموخت به همین دلیل مکرر به والدین عنوان میکنیم داروها را در یخچال و یا کابینتهایی که قفل ندارند، قرار ندهند.
مسمومیت بیش از 250 کودک بر اثر مصرف تصادفی متادون در سال 92
علیزاده با تاکید بر اینکه والدین به هیچ عنوان متادون را در دسترس کودکان خود قرار ندهند، بیان داشت: شایعترین مسمومیت کودکان در سه سال گذشته بر اثر مصرف تصادفی متادون بوده است؛ به طوریکه در سال 91 حدود 170 مورد کودک مسموم به مواد مخدر به بیمارستان مراجعه کردند و این آمار در سال 92 به بیش از 250 مورد افزایش یافت؛ بنابراین متادون حرف اول را مسمویت کودکان میزند؛ به طوری که 34 درصد کل مسمویتها را در کودکان به خود اختصاص داده است.
وی، مسمومیت با گاز منوکسید کربن در ابتدای فصل سرما را یکی دیگر از مسمومیتهای شایع به ویژه در کودکان دانست و بیان داشت: متاسفانه به دلیل تبلیغات نادرست اکثر مردم در فصول سرد سال، تمامی درب و پنجرههای خود را میبندند و هیچ راه و منفذی برای خروج گاز قرار نمیدهند به همین دلیل گرفتار مسمویت میشوند و این اتفاقات در مدارس بسیار رخ میدهد.
این متخصص کودکان ضمن اشاره به این مطلب که بستن تمامی منفذها منجر به سوخت ناقض وسایل گازسوز میشود، گفت: در خصوص تعداد کودکانی که با منوکسید کربن مسموم میشوند، آمار دقیقی نمیتوان ارائه داد، زیرا بسیاری از این موارد به خوبی تشخیص داده نمیشود؛ اما در زمستان گذشته حدود 40 کودک که با منوکسید کربن مسموم شده بودند، به بیمارستان آورده شدند.
علیزاده با تاکید بر اینکه استنشاق منوکسید کربن در دراز مدت بر روی حافظه و قدرت یادگیری کودکان تاثیرگذار خواهد بود، گفت: اختلال هوشیاری بدون دلیل، استشمام بویی خاص، تهوع و استفراغ و تشنج بدون سابقه از جمله علائم مسمومیت است که چنانچه والدین این علائم را در کودکان خود مشاهده کردند با شماره 1490 تماس بگیرند.