کد خبر:۳۶۳۷۹۲
قائم مقام معاونت بهداشتي خراسان رضوي:

افزايش كيفيت زندگي و مبارزه با پوكي استخوان افزایش جمعیت را در بر دارد

قائم مقام معاونت بهداشتي خراسان رضوي با بیان اینکه معضل جمعیت یک واقعیت است، گفت: افزايش كيفيت زندگي و مبارزه با پوكي استخوان، افزایش جمعیت را در بر دارد و ما امید داریم دارای نسلی با کیفیت در تغذیه و سلامت شویم.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سید کاظم فرهمند امروز در سمینار "آشنایی با بیماری پوکی استخوان" با حضور نمایندگان دانشگاه‌های علوم پزشکی شمال شرق کشور در تالار اجتماعات هتل پارس مشهد بیان کرد: ایران توانسته است در بهداشت درمان و پیشگیری در برخی بیماری‌ها جایگاه خوبی در منطقه وجهان به دست آورد.

 

وی ضمن بیان این نکته که پیشگیری بر درمان در هر جایگاهی ارجحیت دارد، افزود: در سال گذشته توجه ویژه‌ای از سوی دولت یازدهم بر سلامت مردم شد که ما امید داریم با اجراي طرح توسعه نظام سلامت، مردم شاهد تحولات بسياري در حوزه درمان و بهداشت باشند.

 

قائم مقام معاونت بهداشتي خراسان رضوي در ادامه خودمراقبتی را موضوع بسیار مهمی دانست و یادآور شد: جهت ایجاد فرهنگ خود مراقبتی باید آموزش‌های مناسبی از طریق مراجع ذی صلاح صورت بگیرد و باید دانست تمام كارهاي ما به آموزش برمي‌گردد و نمی‌توان نقش موثر آموزش در پيشگيري از بيماري‌ها را نادیده گرفت.

 

فرهمند در ادامه گفت: ما معتقديم اگر يك دلار براي پيشگيري هزينه شود، 6.5 دلار سرمايه گذاری به دنبال خواهد داشت و این نشان از اهمیت پیشگیری در صرفه جویی دارد.

 

وی در ادامه به اهداف برگزاری سیمینار "آشنایی با بیماری پوکی استخوان" اشاره کرد و بیان داشت: جلوگيري از مرگ زودرس هدف اوليه و افزايش كيفيت زندگي مردم هدف ثانویه در اين همايش است که تمام این اهداف در صورت داشتن استمرار و آموزش شکل می‌گیرند.

 

قائم مقام معاونت بهداشتي خراسان رضوي در ادامه با بیان این نکته که اگر هزینه در درمان را نوعی سرمایه گذاری ببینیم موفق هستیم افزود: زماني اهميت ريشه كني بيماري‌هايي نظير آبله و فلج اطفال در کشور مهم بود؛ اما امروز ما بايد به سمت افزايش كيفيت زندگي و غربالگري بيماري‌هاي غير واگيردار رفته و ایجاد نسلی با کیفیت را در نظر داشته باشیم.

 

فرهمند به شعار سال بهداشت اشاره و تصریح کرد: شعار "بهداشت در آينده"، "غذاي بهتر براي دنياي بهتر" و "كودك سالم، آينده مطمئن" جهت افزايش كيفيت زندگي مطرح و مبارزه با پوكي استخوان نیز در ایجاد زندگی و آینده مطمئن دارای اهمیت است.

 

وی در ادامه با اشاره به رشدپوکی استخوان در سنین بالا گفت: مسئله سالم پير شدن در جامعه بايد مدنظر قرار گيرد و همه براي سلامتي تلاش كنند تا طول عمر افراد دارای تنی سالم افزایش یابد و تعداد این افراد نیز در جامعه بیش از افراد دچار شده به بیماری باشد.

 

قائم مقام معاونت بهداشتي خراسان رضوي در ادامه به تامین شدن اهداف اولیه بهداشت در کشور اشاره کرد و یادآور شد: اهداف اوليه بهداشت و سلامت در كشور تأمين و امروز با واكسيناسيون شاهد آن هستيم که مرگ نوزادان و مادران باردار بسيار كم شده است و ما در حال حرکت به سمت پيشگيري از بيماري‌هاي غير واگير هستیم.

 

فرهمند در ادامه با ابراز نگرانی از پیر شدن جمعیت کشور متذکر شد: در سال 2050 بيش از 500 ميليون نفر در قاره آسيا بالاي 65 سال سن خواهند داشت كه اين بزرگترين معضل در بحث پوكي استخوان در آینده است.

 

وی در پایان با اشاره به کم شدن تراکم استخوان در خانم‌ها بیان داشت: متاسفانه ميزان پوكي استخوان در خانم‌ها بيش از آقایان است؛ اما ميزان مرگ و مير ناشي از پوكي استخوان در مردان بالاتر است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار