به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اکبر محزون گفت: تا پایان 6ماهه نخست سال جاری، جمعیت ایران به 78 میلیون و 68 هزار و 747 نفر رسیده است.
وی افزود: در 6 ماهه اول امسال نیز 204 هزار و 70 مرگ در كشور گزارش شده كه 36.8درصد مربوط به بیماری های قلبی و عروقی، 10.5 درصد سرطان و تومور ها، 8.2درصد حوادث غیر عمدی و 6.8 درصد به دلیل بیماری های تنفسی بوده است كه گروه آخر با توجه به شرایط ناسالم هوا در شهر های پرجمعیت جان خود را از دست داده اند.
ثبت بیش از 75 هزار طلاق در 6ماهه نخست سال جاری
علی اکبر محزون با اشاره به آمار ازدواج در 6ماهه نخست جاری گفت: میانگین سن ازدواج در آقایان 28 سال و درخانم ها به 23.3 رسیده است كه این آمار در خراسان رضوی، 27.2 برای مردان و 22.27ب رای زنان است.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور با ابراز تاسف از تعداد بالای طلاق در كشور اظهار کرد: در 6ماه ابتدایی سال 93تعداد 75 هزار و 623 طلاق در كشور داشتیم كه از این تعداد فقط 6 هزار و 270 عدد آن مربوط به روستاها بوده و باقی مانده آن مربوط به شهرها است.
محزون ادامه داد: طلاق 7/6 درصد افزایش داشته است که بطور متوسط در هر شبانه روز 12 هزار و 612 طلاق و در هرساعت 17 طلاق در كشور به ثبت رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به تركیب سنی گروه طلاق گفت: آقایان در گروه های سنی 25 تا 29 سال، 19 هزار 369 مورد و در همین گروه سنی برای بانوان 17 هزار 769 طلاق گزارش شده است.
خراسان رضوی بیشترین میزان طلاق در کشور
به گفته محزون، بیشترین تركیب سنی طلاق از بین آقایان 25 تا 29 ساله با خانم های 20 تا 24 ساله اتفاق افتاده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور گفت: در 6ماه گذشته بیشترین نرخ طلاق در استان خراسان رضوی بوده است كه نرخ كشوری آن 1.9 در هزار است یعنی به ازای هر هزار نفر جمعیت حدودا دو طلاق وجود دارد اما در خراسان نسبت ازدواج به طلاق 3.8 است.
محزون گفت: در برابر هر 4.7 ازدواج یك طلاق وجود دارد در حالی كه در سالهای قبل این رقم در ازای هر 11 ازدواج یك طلاق بوده است.
وی استان سیستان و بلوچستان را یكی از استان هایی خواند كه كمترین نرخ طلاق را دركشور دارا است و ادامه داد: در این استان وضعیت نسبت به آمار كشور بسیار بهتر است و در هر 16 ازدواج فقط یكی به طلاق می انجامد.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینكه روند مثبتی در نرخ موالید وجود دارد افزود: خوشبختانه در نرخ موالید كشور آمار رو به افزایش است اما احساس می كنیم كه این موقتی بوده زیرا این رشد از طریق خانواده هایی است كه قبلا فرزند داشته اند و بازهم مجددا اقدام به بچه دار شدن كرده اند كه آمار این نوع در كشور كم است.
محزون در پایان اظهار كرد: ساسیت های تشویقی برای افزایش جمعیت لازم است اما كافی نیست زیرا ما تجربه آن را در كشور های مختلف دیده ایم و در سوئد و آلمان پس از افزایش جمعیت كه به دلیل سیاست های تشویقی انجام گرفت، بعد ازمدتی دوباره به حالت اول خود بازگشت.