کد خبر:۳۶۴۸۳۳
مسئول دبیرخانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

گزارشی از اسید پاشی در مشهد نداشتیم/ 8 میلیارد تومان هزینه صرف بهبود امکانات بیمارستانی در خراسان رضوی شده است

مسئول دبیرخانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه از هنگام آغاز طرح تحول نظام سلامت هشت میلیارد تومان جهت بهسازی و نوسازی امکانات بیمارستان‌های تحت اختیار خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، سعید سعیدی، مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امروز در نشست خبری "تحول نظام سلامت" در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: از 15 اردیبهشت سال 93 برنامه نظام سلامت در کشور اجرایی و به عنوان یکی از مهره‌های اصلی دولت جدید مطرح شد.

 

 وی رهنمودهای رهبر انقلاب را نقطه قوت و نقشه راه کشور در اجرایی کردن برنامه سند تحول دانست و گفت: پس از بیانات مهم رهبر انقلاب در ابتدای سال اتفاق مبارک سوم، تدوین کتاب "ارزش‌های نسبی خدمات و مراقبت‌های سلامت" در جمهوری اسلامی ایران است که سالیان دراز ما را مشغول خود کرده بود.

 

 سعیدی ادامه داد: تدوین این کتاب اتفاق بزرگی در کشور بود که توانست ارزش‌گذاری هزینه‌های اعمالی بر مردم و بهداشت و درمان را بر اساس شرایط کشور تدوین کند.

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که تا قبل از تدوین این کتاب در کشور برآورد هزینه‌ها بر اساس کتاب "کالیفرنیا" صورت می‌گرفت، گفت: این کتاب جهانی و بر اساس شرایط کشورهای صنعتی و پیشرفته نوشته شده و مطابق با شرایط ایران اسلامی نبود که با آمدن این کتاب مشکلات مربوطه مرتفع شد.

 

 وی تدوین این کتاب را رفع بی عدالتی موجود در کتاب کالیفرنیا دانست و افزود: رفع مشکلات موجود در مباحث میان رشته‌ای، ارزش‌گذاری شدن خدمات واقعی پزشکان، یکسان‌سازی خدمات به نحو مطلوب و تغییر شش تعرفه در بخش پزشکی به یک تعرفه از جمله مزایای دیگر این کتاب است.

 

 هدف ما از توسعه نظام سلامت رسیدن به آسایش  و رفاه جامعه است

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان اینکه هدف ما از توسعه نظام سلامت رسیدن به آسایش  و رفاه جامعه است، یادآور شد: سلامت سکه‌ای دو رو است که در کنار تعهد به افزایش سلامت و بهداشت در جامعه، در روی دیگر آن در صورت نبود نظارت، تصویری تاریک و بسته وجود دارد.

 

سعیدی در ادامه کاهش پرداخت از جیب مردم را یکی از بزرگترین مزایای اجرایی شدن طرح نظام سلامت دانست و بیان داشت: پرداختی مردم تا آغاز طرح نظام سلامت چیزی بیش از 60 درصد بود و تنها 40 درصد را شرکت‌های بیمه گر تقبل می‌کردند و ما امروز در حال کاهش پرداختی مردم از جیب به کمتر از 30 درصد هستیم.

 

 وی در ادامه ضعف اقتصادی بیمارستانی را از دیگر مشکلات پیش روی نظام سلامت کشور دانست و خاطر نشان کرد: قبل از آغاز این طرح مردم دو نگرانی در برخورد با بیمارستان‌ها داشتند؛ یکی درمان بیماری و دیگری تهیه دارو از بیرون بیمارستان، که در این طرح بیمارستان موظف به در اختیار گذاشتن دارو به بیمار است.

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: معظل دیگر که در پیش روی ما قرار دارد افزایش بی‌اندازه عمل‌های سزارین است و ما در تلاش برای تغییر این باور هستیم که زایمان طبیعی شرایط بهتری را برای بیمار ایجاد می‌کند.

 

باید متخصصان پزشکی در بیمارستان‌ها ماندگاری بیشتری پیدا کنند

 

سعیدی در ادامه با بیان این نکته که رسیدگی به مناطق محروم و حاشیه شهری نیز دارای اهمیت در نظام سلامت است، افزود: تقسیم شدن متخصصین در بیمارستان‌ها نیز مشکل دیگری است که فرصت های طلایی بیماران را از ما می‌گیرد و این در واقع خلاء جدی در زمینه بهداشت و درمان است که تلاش داریم با بسته‌های حمایتی خود بتوانیم این مشکل را برطرف کنیم.

 

 وی خدمات سرپایی را دیگر مشکل پیش روی نظام سلامت کشور دانست و تصریح کرد: متاسفانه با وجود این که در بخش دولتی خدمان درمانی و بستری حرف اول را می‌زند؛ اما می‌بینیم خدمات سرپایی در بخش خصوصی گوی سبقت را از ما می‌گیرد و این امر باید اصلاح شود.

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد فرسودگی بییمارستان‌های دانشگاهی را معظل دیگر در نظام پزشکی و بهداشتی دانست و بیان کرد: این اتفاق تا حدی برای بیماران دارای اهمیت است که با وجود ضعف مالی ترجیح می‌دهند در بیمارستان خصوصی درمان شوند که هزینه خوبی را جهت تجهیز بیمارستانی دانشگاهی هزینه کرده‌ایم.

 

پرداختی مردم را به زیر 30 درصد می‌رسانیم

 

 سعیدی در ادامه با بیان این نکته که هزینه پرداختی مردم به کمتر از 10 درصد رسانده‌ایم گفت: در تصمیمی که داشتیم مبنی بر کاهش پرداختی مردم به زیر 30 درصد توانستیم در بیمارستان‌های علوم پزشکی استان این رقم را به کمتر از 10 درصد برسانیم.

 

وی ادامه داد: در مرحله جدید که از اول مهر ماه آغاز شده تنها شش درصد هزینه‌ها را بر دوش مردم قرار خواهیم داد و این در حالی است که برای روستاییان، عشایر و شهرهای زیر 20 درصد جمعیت این مبلغ به کمتر از سه درصد رسیده است.

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  1500 پزشک متخصص در 38 بیمارستان در کشور می‌توانند کمک کننده به ارائه خدمات به بهداشت و درمان باشند که در 27 بیمارستان استان خراسان رضوی این رقم متخصص به 130 نفر می‌رسد.

 

 45 میلیارد و 929 میلیون تومان جهت رسیدن به اهداف نظام سلامت در استان هزینه شده است

 

سعیدی از ارائه بسته‌های حمایتی جهت ارائه دادن خدمات از سوی پزشکان به بیماران در درمانگاه‌های دولتی خبر داد و افزود: در این بسته‌ها شرایط برای پزشک متخصص به نحوی است که حدود 90 درصد تعرفه بخش خصوصی در اختیار پزشک قرار می‌گیرد  و این در حالی است که هزینه‌های مطب، آب و برق نیز از دوش پزشک برداشته می‌شود.

 

 وی از هزینه شدن 45 میلیارد تومان در بیمارستان‌های استان خبر داد و یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از هنگام آغاز طرح تحول نظام سلامت 45 میلیارد و 929 میلیون تومان جهت رسیدن به اهداف نظام سلامت در اختیار بیمارستان‌های تحت اختیار خود قرار داده که از این میزان هشت تنها میلیارد تومان جهت بهسازی و نوسازی امکانات بیمارستان ها اختصاص داده شده است.

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با بیان این نکته که در مرحله دوم 35 میلیارد تومان جهت تجهیز وسایل بیمارستانی و غیره هزینه می‌شود بیان داشت: کمبود نیروی انسانی از دیگر مشکلات ما در بهداشت و درمان می‍‌‌باشد که باید برای رفع آن تلاش کنیم.

 

 اعتماد بیماران به بیمارستان‌های علوم پزشکی افزایش یافته است

 

وی در ادامه با بیان این نکته که در طول مدت اجرای برنام تحول سلامت میزان مراجعات بیماران به بیمارستان های دولتی افزایش داشته است، تاکید کرد: تعداد بیماران بیمارستانی در استان خراسان رضوی از 133 هزار و 938 نفر به 140 هزار و 824 نفر در زمان مشابه خود در سال گذشته افزایش یافته است.

 

سعیدی ادامه داد: این نشان از افزایش پنج درصدی بیماران در هر ماه پس از آغاز این طرح بوده است که امیدواریم با ارتقای امکانات بیمارستانی روزی برسد که مردم هزینه درمان خود را دیگر پرداخت نکنند.

 

میزان زایمان‌های طبیعی افزایش یافته است

 

 مسئول دبیر خانه نظام تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ارائه بسته حمایتی افزایش جمعیت در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: در این بسته در فکر ایجاد فرهنگ باروری بیشتر و افزایش نسل هستیم، کما این که به لطف خدا استان خراسان رضوی در کنترل عمل‌های سزارین به حد نصاب خوبی رسیده ست و در حال حاضر 68 درصد زایمان‌های طبیعی و 33 درصد سزارین است و این تلاش را ادامه می‌دهیم که میزان سزارین‌ها در کشور را کمتر کنیم.

 

 وی در پایان با بیان این نکته که اسید پاشی در مشهد گزارش نشده است، بیان داشت: تا به امروز در خصوص اسید پاشی در مشهد گزارشی را به ما نداده‌اند و این مباحث نوعی شایعه بوده است و حقیقت ندارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار