به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علی احمدپور امروز در همایش تخصصی "فناوریهای نانو کاربردها، مزایا و چالشها" در دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه توسعه فناوری لزوما به معنای ایجاد صنایع نو نیست، گفت: ایران از جایگاه مناسبی در کسب و ترویج دانش نانو برخوردار است و اقداماتی که دولت در بخش فناوری نانو انجام داده است مناسب و مطلوب است.
وی افزود: باید گفت ایران در تولید ثروت در بخش نانو دارای جایگاه مطلوبی نیست؛ به طوری که به ازای هر 825 مقاله ISI در ایران تنها یک اختراع بینالمللی انجام شده است.
دبیر علمی همایش تخصصی نانو گفت: در حال حاضر سیر فناوری شتاب قابل توجهی را به خود گرفته است که منجر به غافلگیری مدیران صنایع میشود زیرا مدیران اغلب این تغییرات را دنبال نمیکنند.
احمدپور خاطرنشان کرد: از 12 روند مهم جهانی که طی 15 سال آینده بیشترین چالشها را برای مدیران کسب و کارهای مختلف ایجاد خواهد کرد نانو تکنولوژی یکی از این موارد است.
وی ادامه داد: فناوری نانو به عنوان پلی در اقتصاد بیشتر شده است که در 20 سال آینده جنبههای مختلف دنیا را دگرگون خواهد کرد و در حال حاضر نیز سرمایههای بسیاری را به خود جذب کرده است.
دبیر علمی همایش تخصصی نانو اثات اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، سیاسی، امنیتی، دفاعی، حقوقی، اخلاقی و زیست محیطی را از جمله تاثیرات فناوری نانو بر دنیا برشمرد و گفت: کاردبردهای این فناوری ابعاد وسیعی را شامل میشود؛ به طوری که در بخش کشاورزی، صنایع خودروسازی، ساختمان، برق، انرژی، هوا و فضا و پتروشیمی به کار برده میشود.
احمدپور پنج مرحله انقلابهای صنعتی را مربوط به ماشینهای خودکار و نساجی، راه آهن و استیل، ماشینهای الکتریکی، صنعت اتومبیل، تولید مواد شیمیایی و نانو تکنولوژی برشمرد و بیان داشت: تغییرات اساسی در فرآیند ساخت ترکیب، فناوری اطلاعات، زیستی و فناوری مواد و خواص فیزیکی و شیمیایی از جمله ویژگیهای فناوری نانو هستند.
وی با اشاره به اینکه تا کنون چهار نسل از محصولات فناوری نانو بیان شده است، خاطرنشان کرد: چنانچه این رشد شتاب بیشتری گیرد مطمئنا سراسر زندگی انسان را فرا خواهد گرفت.
استاد گروه مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد تغییر در ساختارهای آموزشی، دولت، جامعه و جایه جایی تقاضا برای کالاهای خاص مراحل اثرگذاری فناوری نانو برشمرد و تصریح کرد: نانو توانسته بر کیفیت زندگی، توسعه پایدار، همگرایی فناوریها، امنیت ملی و توسعه منابع اثرگذار باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: فناوری نانو علاوه بر اثرات مثبت دارای اثرات منفی از جمله بیکاری نیروی تولید، نحوه تعامل انسان با سیستمهای ماشینی و اثرات بر هم زننده اجتماعی و اخلاقی بوده است.
وی در پایان با بیان اینکه یک فناوری نوظهور میتواند بر تمام ابعاد جامعه اثرگذار باشد، گفت: در این مسیر باید از تمامی مسائل آگاهی یابیم و تحقیقات علمی و فنی بسیاری را بر روی سیاستها انجام دهیم.