به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام الهی خراسانی شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در هیات سید الشهدا این دانشگاه در ابتدای صحبتهای خود به موارد توجیه و علل ترک نهی از منکر اشاره کرد و گفت: ترک نهی از منکر برهم زننده ارتباطات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه برخی افراد با بیان اینکه اگر ما نهی از منکر کنیم و در برابر منکرات حساسیت نشان دهیم روابط دوستانه و خانوادگی بهم میخورد، افزود: باید در خانوادهها و جمع دوستانه تذکر دهیم، این امر نهادینه میشود و آن وقت برای خانواده و دستان تذکر دادن سخت نخواهد بود.
مدیر کل آموزش تبلیغات خراسان رضوی در ادامه با اشاره به سخن رهبر انقلاب که باید باب بحث و تبادل نظر در دانشگاهها باز شود، گفت: باید نهاد رهبری و بسیج دانشجویی در برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی یپیش قدم باشند.
حجت الاسلام الهی با اشاره به اینکه ستایشهای مطلق نمیتواند موثر باشد، گفت: باید در یک فضای سازنده، گفتگوها در مورد مسائل نظام و مسائل روز انجام شود. اگر نگاهها عوض و از منتقدین دلسوز استفاده شود آنگاه نقدها جامعه را اصلاح میکند.
وی گفت: اگر بیتفاوتی عملی درمان نشود منجر به بیتفاوتی قلبی میشود، به طوری که اگر کسی در مورد انجام منکرات کمی ناراحت میشد کم کم ناراحت هم نمیشود و اینجاست که ایمان در خطر زوال است.
مدیر کل آموزش تبلیغات خراسان رضوی تصریح کرد: برخلاف گناهکاران، مومنان واقعی در بعد از ارتکاب گناه به شدت ناراحت میشوند و وقتی حسنه را انجام میدهند و یا میبینند که انجام میشود بسار خوشحال میشوند.
حجت الاسلام الهی نشانه زنده بودن ایمان را خوشحال بودن از انجام حسنات دانست و گفت: کسانی هستند که پروردگار را در حاشیه عبادت میکنند. بدین معنی که اگر خیری در کار باشد میپذیرند، ولی اگر در انجام کار خیر ناراحتی پیش بیاید میگویند ما نیستیم که این افراد دنیا و آخرت خود را تباه میکنند.
وی افزود: به طور مثال افرادی طوری لباس میپوشد که مشخص است مذهبی است یا غیر مذهبی.
مدیرکل آموزش تبلیغات خراسان رضوی با بیان اینکه انسان باید تکلیف خودش را با خودش روشن کند، بیان داشت: نشانه ایمان قلبی، نفرت از گناه در دل مومن است.
حجت الاسلام الهی به ناراحتی امام خمینی(ره) از غیبت شاگردانش اشاره کرد و گفت: امام از این کار به شدت برآشفتند و خطاب به طلاب خود فرمودند:"اگر دین ندارید لااقل عقل و وجدان داشته باشید".