کد خبر:۳۶۶۹۱۸
یک استاد اخلاق در جمع دانشجویان عزادار حسینی:

جمله " اول خدا و بعد فلانی باید مشکل ما را حل کند" مصداق بارز شرک است

یک استاد اخلاق با بیان این نکته جمله" اول خدا و بعد فلانی باید مشکل ما را حل کند" مصداق بارز شرک است، گفت: باید اول و آخر هر چیز را خدا بدانیم و بگوییم فلانی واسطه فیض خداوند به ما است و همه چیز در زندگی را با تمام وجود، مقدرخداوند بدانیم.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الاسلام حیدری امروز در جمع دانشجویان عزادار حسینی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه زیارت عاشورا راه ارتباط انسان با خداوند است، گفت: انسان اگر بخواهد به خودی خود طلا شود ممکن است چندین سال طول بکشد؛ اما هنگامی که انسان بتواند از اکسیر اعظم زیارت عاشورا استفاده کند به نزدیکترین، آسان‌ترین و کوتاه‌ترین راه دست یافته است.

 

وی افزود: امام حسین(ع) بستر ارتباطی انسان با خداوند است و این امکان به دلیل جایگاه والای امام حسین(ع) در فدا کردن تمام زندگی خود در راه خداوند حاصل شده و باید بر این اساس قدردان لطف خداوند باشیم.

 

این استاد اخلاق با بیان این نکته که صبر حسین(ع) در مشکلات و مصیبت‌ها خود یک درس بزرگ در عاشورا است، تصریح کرد: امام حسین(ع) مانند ما انسان‌های کم صبر و تحمل در مصیبت‌ها از سوختن و ساختن حرف نزدند و در هر شرایطی تنها رضایت خداوند را ملاک قرار دادند.

 

حجت الاسلام حیدری در ادامه با بیان این نکته که هرخاکی خوردنش حرام است و تنها خاک کربلا در این رابطه استثنا است، بیان داشت: تنها خاکی که سفارش شده در هنگام تولد کودک بر سقف دهانش بگذارید خاک کربلا است و تقدس این خاک بر هیچ کس پوشیده نیست.

 

وی با بیان این نکته که جانفشانی‌های امام حسین(ع) موجب کرامات خاص خداوند به وی شده است، افزود: دعا در زیر قبه امام حسین(ع) ضمانت اجابت دارد، در حالی که در حرم هیچ یک از امامان معصوم ما این ضمانت بیان نشده و تنها از مقتضای اجابت سخن به میان آمده است.

 

این استاد اخلاق در ادامه با بیان این نکته که امام حسین(ع)  همه هستی خود را فدا کرد تا به این ضمانت رسید و او با خدای خود عشق بازی کرد، گفت: ایشان مصداق دعای یا "مقلب القلوب و الابصار" است.

 

حجت الاسلام حیدری با بیان ابن نکته که عاشورا درسی است برای شناخت آموزه‌های حسینی افزود: این زیارت با نام الله اکبر آغاز و با سجده به پایان می‌رسد که باید با تدبر در آن خوانده شود.

 

وی ادامه داد: در روایتی به نقل از امام (ع) آمده است که ایشان فرمودند"اگر مسلمانی بتواند به زیارت جدم حسین(ع) برود و از این عمل سر باز زند در حق ما جفا کرده است". شخصی سوال کرد اگر این توفیق حاصل نشد در شهرمان چگونه می‌توان یاد حضرت کرد، آیا راهی هست؟ امام باقر(ع) فرمودند:" بلی رو به کربلای حسین(ع) کرده و سلامی به او رسانید و یارانش را سلام و دشمنانش را لعن کرده و در ادامه دو رکعت نماز زیارت بخوانید و پس از آن بگو الله اکبر السلام علیک یا اباعبدالله ..."

 

این استاد اخلاق در ادامه با بیان این نکته که متاسفانه الله اکبر آغازین زیارت عاشورا غافلانه از سوی چاپ کنندگان و خوانندگانش حذف شده است، گفت: زیارت عاشورا با نام خدا آغاز و با نام خداوند در سجده به پایان می‌رسد.

 

حجت الاسلام حیدری توحید محوری را اساس زیارت عاشورا دانست و تصریح کرد: کسی که حسینی باشد، غیر از خدا توقعی ندارد و این را در زندگی سرور شهیدان اهل بهشت می‌بینیم که در تمام طول زندگی خود از غیر خدا کمک نخواست.

 

وی زندگی و مرگ در راه خدا را پیروزی واقعی دانست و متذکر شد: شما در هر رفتار خود اگر با خدا معامله کنید در هر صورت پیروز هستید فارغ از این که مردم در مورد شما چه فکر می‌کنند؛ خدا حقیقت را بالاخره آشکار می‌کند.

 

سجده بهترین حالت انسان در برابر خداوند است

 

این استاد اخلاق سجده‌های طولانی را راه وصل شدن انسان به خدا دانست و افزود: در آخرین آیه سوره اعراف آمده است که سجده به شدت در نزدیک کردن بنده به خدا تاثیر دارد.

 

حیدری ادامه داد: برکات بسیاری در سجده‌های طولانی وجود دارد که به انسان می‌رسد و در سجده زیارت عاشورا تلاش می‌شود این درس به ما آموخته شود.

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش بسیاری از مردم را نسبت به خداوند مشرک دانست و گفت: خداوند در آیه 106 سوره یوسف می‌فرماید"اکثریت مردم در هر دوره و زمانه‌ای خدانشناس و اقلیت خداشناس هستند و اقلیت خداشناس هم به دو گروه اکثریت مشرک و اقلیت خداشناس تقسیم می‌شوند."

 

این استاد اخلاق ادامه داد: از آن اقلیت خداشناس عده کمی؛ اما واقعا موحد هستند. حال باید به این سوال اندیشید که چه شده که ما با اینکه در مقابل بت سجده نمی‌کنیم؛ ولی شرک در زندگی‌مان رخنه کرده است؟ اینکه برخی در امور خود نسبت به زندگی چشم امید به دیگران دارند نوعی شرک به خداوند است.

 

حجت الاسلام حیدری با بیان این نکته که اینکه جمله" اول خدا و بعد فلانی باید مشکل ما را حل کند" مصداق بارز شرک است"، افزود: باید اول و آخر هر چیز را خدا بدانیم و بگوییم فلانی واسطه فیض خداوند به ما است و همه چیز در زندگی را با تمام وجود، مقدر خداوند بدانیم.

 

وی در پایان گفت: باید از شر شرک‌های پنهان به خدا پناه ببریم و بدانیم تنها با مراقبه از اعمال خود می‌توانیم خود را به خداوند نزدیک کنیم و راه امام حسین(ع) را ادامه دهیم.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار