آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۹۲۲۵
نقد و نظر دانشجویان درباره بیستمین نمایشگاه مطبوعات؛

مناظرات دانشجویی کم فروغ بود/ مگر نشریات دانشجویی هم غرفه دارند!

من تازه متوجه شدم که غرفه‌ای به نام نشریات دانشجویی وجود دارند! از بس در حاشیه و کنار سالن هستند و اطلاع رسانی لازم نیز انجام نشده است!

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» در واقع مکانی برای نمایش و به رخ کشیدن عملکرد و دستاوردهای رسانه‌ها می‌باشد. در این راستا نیز قشر دانشجو و دانشگاهی نیز از این عرصه جدا نبوده و تمام تلاش خود را کرد تا گوشه‌ای از نشریات، ماهنامه‌های تخصصی و مجلات خود را در غرفه‌های نشریات دانشجویی به رخ اهالیِ مطبوعات و بازدیدکنندگان بکشد.


بیستمین نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» به اتمام رسید و طبق روال معمول بعد از اتمام هر نمایشگاهی نقطه آغاز بحث در خصوص کیفیت برگزاری، بیان نظرات و پیشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه در سال آینده می‌باشد.


در این خصوص در ساعات پایانی آخرین روز برگزاری نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» به سراغ دانشجویان رفته‌ایم و نظراتشان را در خصوص میزان مفید بودن نمایشگاه برای دانشجویان و پیشنهاداتشان برای برگزاری بهتر نمایشگاه در سال آینده را جویا شدیم.


نشریات دانشجویی را قدری تخصصی‌تر کنند


مریم ترکان دانشجوی رشتهٔ بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی زنجان، می‌گوید: من برای اولین بار و با دوستان از طرف دانشگاه به نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» آمده‌ام. کلیات نمایشگاه خوب است، بخصوص برای کسی که از استان‌ها می‌آید زیرا در سایرنقاط کشور از این قبیل نمایشگاه‌ها بسیار کم برگزار می‌شود.


این بازدید کننده افزود: اما نمایشگاه خالی از نقص هم نبود و با توجه به اینکه یک سال نمایشگاه برگزار نشده بود و در واقع دست اندرکاران ۲ سال وقت برای بهبود وضعیت برگزای نمایشگاه داشته‌اند، شاید انتظار می‌رفت نمایشگاه قدری هدفمند‌تر و با کیفیت‌تر باشد.


این دانشجو پیشنهاد می‌کند در سال آینده غرفه‌هایی هم برای نشریات تخصصی علوم دانشگاهی برگزار کنند، یعنی نشریات دانشجویی را قدری تخصصی‌تر کرده و از سطح به سمت عمق گذار کنند.

 


نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» فرصتی برای آشنایی با نشریات دانشجویی

 


رئیسان، دانشجوی رشته اتاق عمل، با توجه به اینکه برای اولین بار از نمایشگاه بازدید می‌کند، گفت: من رشتهٔ دانشگاهیم اتاق عمل است، کمتر با نشریات آشنا هستم اما این نمایشگاه فرصت خوبی بود که با نشریات دانشجویی قدری آشنا شوم، بالخصوص که دانشگاه زنجان در این نمایشگاه غرفه‌ای آبرومند داشت و بازدید کنندگان قابل توجهی از این غرفه بازدید کردند که جای بسی خوشحالی دارد.


این دانشجو برای بهتر برگزار شدن نمایشگاه در سال آینده تصریح کرد: بنظر من سال آینده بهتر است دانشگاه‌ها در غرفه‌های خود بیشتر فصل نامه‌های تخصصی دانشجویان را به معرض نمایش بگذارند تا علاقمندان بیشتر با کارهای تخصصی متناسب با هر رشتهٔ دانشگاهی آشنا شوند.

 


حضور افراد صاحبنظر در غرفه‌های دانشجویی کم رنگ بود

 


میلاد حکاکیان، دانشجوی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که از نمایشگاه «مطبوعات و خبرگزاری‌ها» بازدید می‌کند، بیان کرد: قطعاً نمی‌توانم با سال‌های پیش مقایسه کنم زیرا تجربهٔ بازدید قبلی ندارم اما نظم حاکم بر نمایشگاه شاید جا داشت قدری بهتر باشد و هم چنین اطلاع رسانی اگر بهتر بود وقت دوستان کمتر هدر می‌رفت.


این دانشجو در ادامه افزود: افراد مطرح با هر گرایشی اگر بیشتر از نمایشگاه بازدید می‌کردند شاید برای مخاطبین خیلی جذاب‌تر می‌شد، البته برخی از مسئولین از نمایشگاه بازدید کردند اما کافی نبود.


وی با بیان اینکه درکل نمایشگاه برای دانشجویان بسیار مفید بود، علی الخصوص برای دانشجویان علاقمند به کار مطبوعاتی، زیرا از نزدیک با خبرنگاران و حرفه‌شان آشنا شدند؛ تصریح کرد: البته غرفهٔ نشریات دانشجویی در کل از سایر قسمت‌های نمایشگاه کم فروغ‌تر بود و این یک واقعیت است و جای تامل و کار دارد تا در سال آینده شاهد پر رنگ‌تر شدن حضور نشریات دانشجویی در نمایشگاه باشیم.


رضا سبحانیان، دانشجوی دانشگاه زنجان با تاثیر نقش کیفیت مطبوعات در جذب مخاطبین گفت: نمایشگاه برای دانشجویان نمی‌توانیم بگوییم صد درصد خوب بوده است، زیرا من خودم به وضوح می‌دیدم دانشجویان خیلی سطحی به غرفه‌ها نگاه می‌کردند و در واقعه غرفه‌ها ی گوناگون آن‌ها را جذب نمی‌کرد، حال علت کجاست من نمی‌دانم!


وی در ادامه بیان داشت: غرفه دانشگاه ما (علوم پزشکی زنجان) بسیار خوب بود و در واقع ۳ نشریهٔ اصلی دانشگاه را پوشش داده بود، اما سوالم این است که چرا تمامی دانشگاه‌ها غرفه نداشتند و در نمایشگاه شرکت نکرده بودند؟ امید دارم سال آینده شاهد حضور تمامی دانشگاه‌ها در نمایشگاه باشیم.


حبیبی دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به این نکته که نمایشگاه برای عموم شاید در حد ایده ال بود، اما برای یک دانشجو از هر جهت عالی نبود، بیان کرد: مثلاً در تمامی غرفه‌ها با حضور افراد برجسته و صاحبنظر مناظرات بسیار خوبی برگزار شد، اما در غرفهٔ نشریات دانشجویی مناظرات بسیار کم بود و صرفاً افراد در حد گذر چند لحظهٔ در کنار نشریات دانشجویی وقت صرف می‌کردند.


امیرعلی شیبیان، دانشجوی رشتهٔ طراحی صنعتی دانشگاه امیرکبیر گفت: من نمرهٔ خوبی به نمایشگاه نمی‌دم! و اگر هم امروز به نمایشگاه آمدم صرفاَ حس کردم به عنوان یک دانشجو رسالت دارم که بیام!


وی افزود: در نمایشگاه شما تمامی نشریات، مجلات، ماهنامه‌ها و... که قبلا دیده‌اید را بازم هم می‌بینید و این خالی از جذابیت است،‌ای کاش این امکان وجود داشت که حواشی و مسائلی که ما در مطبوعات ندیده‌ایم، در نمایشگاه به نمایش در بیاورند.


مگر نشریات دانشجویی هم غرفه دارند!


امید‌نژاد، دانشجوی مهندسی برق خواجه نصیر؛ با بیان اینکه همیشه نکاتی وجود دارد که فرد یاد بگیرد، گفت: اما بنظر من نمی‌دانم چرا مطبوعات حال خوشی ندارند! مطبوعات قدیمی و پر تیراژ هم انگار کم محتوا شده‌اند.


وی افزود: در خصوص غرفه نشریات دانشجویی باید بگوییم: من تازه متوجه شدم که اصلا غرفهٔ به این نام وجود دارند! از بس در حاشیه و کنار سالن هستند و اطلاع رسانی لازم نیز انجام نشده است!


دانشجوی رشته علوم تربیتی دانشگاه تهران؛ گفت بنظرم وقفه‌ای که در برگزاری نمایشگاه در سال‌های پیش افتاده است، باعث گردیده قدری نمایشگاه از لحاظ کیفی نه کمی نزول پیدا کند و اینکه نشریات و ماهنامه‌های تخصصی حضورشان در نمایشگاه قدری کم رنگ است، مثل نشریه «قانون» که برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشتهٔ حقوق می‌تواند بسیار آموزنده باشد.


در پایان جمع بندی نظرات دانشجویان در دو محور «نقاط قوت» و «نقاط ضعف» نمایشگاه در جدول ذیل می‌آید:


نقاط قوت و ضعف نمایشگاه بیستمین مطبوعات از نگاه دانشجویان


نقاط قوت نمایشگاه نقاط ضعف نمایشگاه


آشنایی با نشریات و مطبوعات گوناگون کم رنگ بود برگزاری مناظره‌های دانشجویی


برقراری ارتباط با روزنامه نگاران حرفه‌ای برای


دست اندرکاران نشریات دانشجویی واگذاری غرفه‌های حاشیه‌ای به دانشگاه‌ها


معرفی مجلات تخصصی دانشگاهی به علاقه مندان مشاهده بی‌نظمی فراگیر


فرصتی برای تضارب آراء و آزاداندیشی اطلاع رسانی دیر هنگام به نشریات دانشجویی


 سطحی شدن مطبوعات


 حضور کم رنگ شخصیت‌های شاخص و صاحبنظر در


غرفه‌ها ی دانشگاهی و دانشجویی


 عدم بهره‌گری از فرصت ۲ ساله برای آماده سازی و ارتقاء


کیفیت برگزاری نمایشگاه

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار