به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» حمیدرضا شکارسری شعار کشورمان در شانزدهمین شب شعر محمدرضا سهرابی نژاد گفت: فضای شعری پس از انقلاب به گونه ای بود که همه از آن به عنوان جمهوری شعری نام می بردند افراد بسیاری تلاش کردند تا جریان انقلاب را به صورت شعر درآورند. آنها اشعاری سرایدند اما نامی ازآنها نماند.
وی در ادامه افزود: بخش مهمی از جریان شعر انقلاب مدیون کسانی است که در آن زمان جوان بودند و تجربه شعری داشتند تجربه آنها مدیون نفس هایشان از فضای قبل و حین انقلاب بود.
شکارسری در ادامه تصریح کرد: تجربه های ساده قبل از انقلاب کمک بسیاری به این شاعران کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه مجموعه اشعار سهرابی نژاد دیر منتشر شد گفت: این مسئله را باید از خود استاد پرسید. این مسئله برای پژوهشگران مشکل ساز می شود چرا که ممکن است با عدم انتشار کتاب نقش برجسته سهرابی نژاد و پختگی شعر انقلاب دیر شناخت شود.
این شاعر کشورمان در ادامه اظهار داشت: در زمان انقلاب بسیاری از قالب های کلاسیک شعری احیاشد در این میان استاد سهرابی نزاد نقش مهمی در احیا رباعی داشت.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف شعر انقلاب رسانه ای است بیان داشت: بسیاری از روزنامه نگاران شاعر شدند و این روند را ما نسبت مشروطه و انقلاب اسلامی می بینیم این یک هشدار و پیام است مبنی بر اینکه شاعران می توانند در عرصه های اجتماعی و سیاسی فعال شوند.
شکارسری در ادامه با اشاره به شخصیت نوسرایی سهرابی نژاد افزود: وی در احیای غوالبی مانند رباعی بسیار موثر بود اما نباید فراموش شود که در اوایل انقلاب شعر نو سرود و منتشر کرد.
وی در ادامه گفت: حماسه درون مایه اصلی شعرهای نوسرایی سهرابی نژاد است.
در ادامه مراسم مشفق کاشانی شاعر برجسته کشورمان با اشاره به وضعیت شعر در دوران قبل از انقلاب اظهار داشت: سنت مرده پرستی تا قبل از انقلاب وجودداشت اگر بزرگانی اثاری داشتند و یا شعری می سرودند هیچ گاه از آنان یادی نمی شد. درتمام دیوان شاعران گذشته تا قبل از انقلاب نالیدن از عدم توجه به آنها کاملا مشهود است این سنت بعد از انقلاب شکست شده و شاعران در مرکز توجه قرار گرفتند.
وی در ادامه با بیان اینکه آشناییش با سهرابی نژاد به اوایل انقلاب بازمی گردد افزود: آثار سهرابی نژاد در روزنامه ها و کلان شهرها در مورد انقلاب شکوهمند اسلامی را می خواندم در جلسه ای که به حجت الاسلام رشاد داشتم با چهره سهرابی نژاد آشنا شدم و در طول دوران آشنایی خود به شخصیت وی که پر از انضباط و مردم داری بود پی بردم خصوصیتی که در مردان بزرگ خدا وجود دارد.
مشفق کاشانی در ادامه گفت: علاوه بر هنر شاعری و استادی سهرابی نژاد، اکثر غالب شعر فارسی وی همدم من است در جلد دوم حضرت انس که چاپ شد نظرات خودم را در مورد سهرابی نژاد به طور کامل گفتم.
وی درپایان سخنان در اعتراض به استکبار جهانی و حقوق بشر دوستان امریکایی شعری خواند.
-سهرابی نژاد از زاویه حماسه به عاشورا نگاه می کند
در ادامه مراسم کریم رجب زاده شاعر و منتقد نیز با بیان اینکه شعرهای انقلابی سهرابی نژاد را در دست مردم و انقلاب دیدم تصریح کرد: سهرابی نژاد فردی است که توانست اشعارش را جسورانه به مرحله چاپ برساند.
وی انصافا در شعر همچون سهراب است و حماسه در تمام اشعار او وجود دارد.
وی در ادامه افزود: او اثرات ماندگاری بر جای گذاشته و به رباعی و دو بیتی رنگ دیگری بخشیده است.
رجب زاده در ادامه با بیان اینکه سهرابی نژاد تنها رباعی ننوشته است گفت: سهرابی نژاد از تمام امکانات روزمره زبان استفاده کرده و استادانه دو بیتی ها را نوشته است این شاعر آیینی و مردمی است که سخت شیفته اهل بیت است.
وی در پایان یادآور شد: زلال ترین شعرهای سهرابی نژاد در مورد حضرت علی (ع) است و زیباترین رباعیات سهرابی نژاد را در مورد شهیدان کربلا می بینیم او از زاویه حماسه به عاشورا نگاه می کند و به زیبایی آن را با شعر بیان می کند.