به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" از ایلام، احمد شوهانی در نشست " وحدت و امنیت ملی " که امروز در علوم پزشکی ایلام برگزار شد، امنیت را بسترساز و پیش نیاز توسعه دانست و اذعان داشت: ناامنی در خاورمیانه به این دلیل است که دموکراسی و مشروعیت مردمی در این دولتها وجود ندارد، بنابراین دارای ساختاری متزلزل و شکننده میباشند. امنیتی که با سرنیزه و گلوله تامین شود پایدار نیست.
وی با اشاره به کلام مارکس وبر انواع حاکمیت را به سه دسته سنتی، کاریزماتیک و دموکراسی تقسیم بندی کرد و گفت: پیش بینی من این است که نظامهای سیاسی عربی در خلیج فارس و شمال آفریقا دیر یا زود چند پاره خواهند شد ،هرچند برای حفظ خود بر قدرت استکبار تکیه زدهاند و به آن باج میدهند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تمرکز قوا را زمینه ساز ایجاد فساد دانست و خاطرنشان کرد: سه قوه در جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکنند که هر کدام وظایف و مسئولیتهایی دارند و از دخالت در امور یکدیگر ممانعت میورزند، دموکراسی نوعی وظیفه و روش سیاسی است که اجازه میدهد قدرت به صورت مسالمت آمیز در راستای حفظ وحدت در عین کثرت به اشخاص و گروههای مختلف تفویض شود، این گروهها با وجود آنکه به دنبال دست یافتن به منافع خویش هستند اما خود را موظف به حفظ منافع ملی و رعایت خط قرمزها میدانند.
شوهانی اصل و اساس دنیای دموکراتیک را رقابت اعلام کرد و ادامه داد: گروههای دانشجویی به دنبال قدرت نیستند، بلکه در راستای جهتدهی به قدرت تلاش میکنند و مسئولین موظف هستند پاسخگو مطالبات و سوالات ایشان باشند در این حیطه پردهدری، قانون شکنی و ساختارشکنی مجاز نیست.
وی با اشاره به این که امنیت ملی صرفا با مجهز شدن به پیشرفتهترین امکانات نظامی- دفاعی حاصل نخواهد شد، ابراز داشت: امنیت ملی در حضور فعالانه در سه عرصه آمادگی سیاسی، اقتصادی و نظامی تامین میشود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی آمادگی سیاسی را به قدرت در چانه زنی تعبیر کرد و گفت: این مهم در حوزه سیاست خارجه محقق میگردد. چانه زنی؛ بده بستان سیاسی، دور یک میز نشستن و جنگیدن در راه تقویت منافع ملی است، دولت دهم میتوانست در حوزه سیاست خارجه و کاهش تحریمها بهتر عمل کند، اما نباید فراموش کنیم که از سه محل کنگره آمریکا، دولت آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم شدهایم.
شوهانی اذعان داشت: این که بگوییم تحریمها بر ما اثر نداشتهاند بلوف سیاسی میباشد، با وجود آنکه این تحریمها مردم کشورمان را مقاومتر کرده اما پیشرفت کشورمان را متوقف ساخته است. بسیاری از پروژههای کشورمان به صورت نیمه کاره تعطیل شدهاند، ما نمیتوانیم از منابع نفتی مشترک با کشورهای همسایه بهرهبرداری کنیم، اما چرا در تحریم هستیم و نمیتوانیم تجهیزات از سایر کشورها حتی چین وارد کنیم، در همین عراقی که جنگ و خونریزی بیداد میکند روزانه 15 هزار بشکه از منابع نفتی ما در چنگوله توسط دولت عراق استخراج میشود.
وی با تاکید بر این مطلب که همه ما موظف هستیم از وجب به وجب خاک، آب و هوای کشورمان صیانت کنیم، اذعان داشت: برای اولین بار در تاریخ انقلاب اسلامی، کشورهای استکبار غربی حق غنی سازی کشورمان را به رسمیت شناختند، این کشورها همانهایی بودند که یک روز میگفتند ایران نباید حتی یک گلوله داشته باشد، در بازی سیاست برد- باخت معنا ندارد، باید برای برد- برد جنگید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس وحدت رویه و اجماع بر منافع ملی کشور را وظیفه تمام گروهها، اقشار و افراد اعلام کرد و گفت: امنیت ملی نظام جمهوری اسلامی ایران توسط مردم به وجود آمده، حفظ شده و ابقا خواهد شد، این امنیت پایدار است، زیرا خودجوش و خودساخته توسط ملت فهیم ایران میباشد.
شوهانی درآمد سرانه مردم کشورهای کره شمالی و جنوبی را در پیش از انقلاب اسلامی کمتر از درآمد سرانه مردم ایران عنوان کرد و افزود: حتی یک خودرو پراید که تکنولوژی آن از کره به ایران تفویض شد در کشور کره دیده نمیشود، پیکان اولین خودرویی بود که در سال 1347 وارد ایران شد، ما حتی در شکل آن نیز تغییری اعمال نکردیم، به کشورهای آسیای شرقی نظاره کنید که چه میزان پیشرفت کردهاند! متاسفانه آسیبهایی در کشورمان وجود دارد که چشم پوشی از آنها بر نظام ضربه وارد میکند، امنیت صرفا با تجهیز مرزها به عدوات نظامی تامین نمیشود بلکه باید راه افزایش قدرت در داخل کشور را فراهم کرد.
وی با اشاره به کاهش آمار ازدواج در سال 1392 به میزان 5 / 9 درصد خاطرنشان کرد: 22 درصد ازدواجها در ایران به طلاق ختم میشوند،21 تا 25 درصد از مردم کشورمان افسرده هستند، خشونت و خودکشی در استانهای غربی بیداد میکند، آمار بیکاری در جمهوری اسلامی باور نکردنی است و هیچ راه حلی برای کنترل این بحران نداریم، با وجود این که اقتصاد به " استفاده حداکثری از حداقل امکانات" تعبیر میگردد اما این شعار در کشور ایران نه تنها وجههای ندارد، بلکه برعکس آن عمل میشود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد دور از تعامل برخی نمایندگان مجلس با دولت اذعان داشت: با این حال، کلیت مجلس با دولت همراه است، در حل نشدن مشکلات و نقاط ضعفی که در کشور وجود دارند مجلس شورای اسلامی، دولتهای پیشین و دولت کنونی مقصر هستند، ایران کشوری ثروتمند است اگر بر توان داخلی تمرکز کنیم بسیاری از معضلاتمان حل خواهند شد.