احمد شوهانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با سوءمدیریت در برخورد با تحریم ها گفت: من همواره بیان کرده ام که تحریم ها بر اقتصاد کشور تأثیر گذاشته است اما اگر کشور در تحریم نباشد سوء مدیریت باعث خواهد شد تا مشکلات به قوت خود در کشور باقی بمانند.
وی در ادامه گفت: متاسفانه در شرایط عادی و کنونی نیز هم سوءمدیریت ها را در کشور شاهد هستیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص تعریف اقتصاد گفت: در تعریف عامیانه اقتصاد آورده شده است که باید از حداقل امکانات حداکثر استفاده ها را ببریم و حداکثر استفاده از امکانات بر عهده مدیران است و برخی وقتها امکانات و منابع و اعبتارات بوده اما سوء مدیریت مدیران باعث بروز مشکلاتی شده است.
این نماینده مردم ایلام در خانه ملت خطاب به افرادی که با نگاه سیاسی به سمائل اقتصادی می نگردند، بیان کرد: نمی توان برای حل مشکلات اقتصادی نگاه سیاسی داشت و اینکه در مقابل تحریم ها دست بسته باشیم و از سوی دیگر مطرح کنیم که تحریم ها هیچ تأثیری در اقتصاد کشور ندارد و نگذاشته است.
عضو فراکسیون رهروان ولایت در ادامه بیان داشت: با تحریم های موجود مدیریت کردن آن بسیار مهم است و زمانی که با کمبود منابع و اعتبارات و امکانات مواجه هستیم نقش مدیران برجسته تر می شود چرا که اگر پول و امکانات وجود داشته باشد این امکانات را اگر به بچه هم بدهید بچه آن را خرج می کند و نگرانی هم ندارد.
شوهانی با بیان این مطلب که بارها مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و دیگر مسئولان نظام بیان کرده اند که تحریم ها در اقتصاد کشور تأثیر داشته است تصریح کرد: امروز نباید مدیران کشور به بهانه تحریم ها کاری انجام ندهند چراکه شما می دانستید این کشور در تحریم بسر می برد و مدیریت را بر عهده گرفته اید لذا باید کار کنید و مشکلات را برطرف کنید.
وی در ادامه بیان کرد: اگر در مذاکرات به نتیجه برسد تحریم های هسته ای برداشته خواهد شد و تحریم های حقوق بشر و دیگر تحریم های غرب وجود خواهد داشت بنابراین مدیریت کردن تحریم ها مهم است و نباید به بهانه تحریم ها دست روی دست بگذاریم در کشور کاری انجام ندهیم.
شوهانی باین کرد: پروتکل الحاقی که مطرح است پروتکلی است که اکثر کشورهای جهان ان را پذیرفته اند و مواد و قوانین این پروتکل برای همه کشورها ثبیت شده است و مواد و موضوعات جدید نمی توان در آن گنجاند.و مجلس نیز نمی تواند موادی را بپذیرد و یا با مواد دیگر به مخالفت بپردازد بلکه اگر پروتکل الحاقی قرار است پذیرفته شود باید تمام مواد آن را بپذیریم.
عضوکمیسوین امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اگر ما می خواهیم معادهده الحاقی را بپذیریم باید از صفر تا صد آن را قبول داشته باشیم و معاهده الحاقی اینگونه نیست که غربی ها هر زمان که بخواهند از مراکز ما بازدید داشته باشند بتوانند این کار را انجام دهند ولی می توانند مراکز مشکوک هسته ای را بازدید کنند و مراکزی را که می خواهند بازرسی داشته باشند باید از قبل آن را مشخص کنند.
نماینده مردم ایلام گفت: معاهده الحاقی باید در مجلس به تصویب نمایندگان برسد اما اگر در معاهده الحاقی موارد بازرسی از مراکز هسته ای و گفتگو با دانشمندان هسته ای گنجانده شود پروتکل الحاقی را رد کنند.
وی در خاتمه بیان داشت: پذیرش پروتکل الحاقی بستگی به توافق نهایی تیم مذاکره کننده با 1+5 دارد واگر توافق توافق خوبی باشد اماکن پذیرش پروتکل الحاقی هم می رود.