حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد در گفتگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از قم، با اشاره به این آیه قرآن کریم که می فرماید:" فذکرهم به ایام الله"، اظهار داشت: خداوند در قرآن به نبی اکرم(ص) می فرماید "ایام الله" را به ملت تذکر دهید.
وی تصریح کرد: ایام الله روز ها و شب هایی هستند که به خداوند، اهل بیت(ع) و مراسم های مذهبی و دینی منتسب هستند، مانند شب قدر، ایام محرم و مصرف و عید فطر، شخصی از امام هادی(ع) سوال کرد از جدّ بزرگوارتان حضرت نبی اکرم(ص) حدیثی داریم که فرمودند:" با ایام دشمنی نکنید که ایام هم با شما دشمنی خواهند کرد"، منظور از ایام چیست؟ حضرت در پاسخ گفتند:" ایام هفته متعلق است به پیامبر(ص) و معصومین، یعنی با این ها دشمنی نکنید که این ها هم با شما دشمنی خواهند کرد".
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد بیان داشت: در واقع همین چیزی که دین ما را حفظ کرده و نگاه داشته است، بزرگداشت همین ایامی ست که در آیات و روایات اشاره شده و شرافت دارد، چه در جشن ها و شادی ها و چه در شهادت ها و وفایات باشد.
وی خاطرنشان کرد: در ایامی مانند محرم و صفر، فاطمیه، ماه مبارک رمضان، میلاد امام زمان(عج)، ایام صادقیه که چند سالی ست که به همّت مراجع و بزرگان دین مراسم ها و برنامه های خوبی برگزار می شود، تعطیل رسمی ست و برای همه مردم تا حدودی جا افتاده است.
وی یادآور شد: در میان پنج تن آل عبا، نام مبارک نبی اکرم(ص) زیاد برده می شود، تنها در صلوات 2بار نام مبارک ایشان را به زبان می آوریم، نام امیرالمومنین(ع) هم به برکت این نظام اسلامی در هنگام همه اذان ها از ماذنه ها و رسانه ها شنیده می شود، فاطمیه هم جا افتاده و عزاداری های خوبی در این ایام برگزار می شود، نام نامی امام حسین(ع) که در دو ماه محرم و صفر، اربعین و به هر بهانه ایی برده و تکرار می شود(حتی در خارج از کشور)، اما نام امام مجتبی(ع) خیلی غریب است.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد افزود: با توجه به روایات همه اهل عالم برای امام حسین(ع) گریه می کنند خود ایشان برای امام مجتبی(ع)، در روایت هست که امام حسین(ع) آنقدر در شهادت امام مجتبی(ع) ناراحت بودند که فرمودند:" اگر من از داغ برادر از دنیا نروم ولی مشتاق رفتن از این دنیا هستم".
علما و رسانه ها بیشترین تاثیر را در معرفی شعائر حسنی دارند
وی با اشاره به این که در ایام اربعین سیدالشهدا(ع) شاهد یکی از بزرگترین تجمع های شیعی هستیم که هم عزاداری می کنند و هم نذورات بسیار زیادی پخش می کنند، گفت: اما مزار مطهر امام مجتبی(ع) حتی در جایی واقع شده که اجازه ادای احترام و زیارت هم به شیعیان داده نمی شود چه برسد به عزاداری، این می طلبد ما تلاش کنیم نام این امام همام را از غربت در بیاوریم، رسانه ها، خبرنگاران، علما، مداحان و بانیان جلسات کسانی هستند که می توانند بیشترین نقش و تاثیر گذاری را داشته باشند.
علمایی که بر سر شهادت امام حسن مجتبی(ع) در هفتم صفر متفق هستند
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد یادآور شد: نجف که مهد تشیّع و حوزه های علمیه بوده ، علمای بزرگ آن هفتم صفر را شهادت امام حسن مجتبی(ع) اعلام کرده اند، شهید اول در کتاب دروس، مرحوم آیت الله شیخ ابراهیم کفعمی در مصابح، مرحوم شیخ حسین والد شیخ بهائی در وصول الاخبار، مرحوم علامه مجلسی در بحار الانوار، خود شیخ بهائی، مرحوم شیخ محمد حسن نجفی معروف به صاحب جواهر، مرحوم شیخ جعفر کاشف الغطاء، مرحوم آیت الله بروجردی و مرحوم شیخ عباس قمی در آثار خود متفق هستند که شهادت امام حسن مجتبی در روز هفتم صفر است و هیچ ابهامی در آن وجود ندارد.
وی بیان داشت: در مورد هفتم صفر هم روایت داریم و هم قول قوی تری نسبت به 28 صفر دارد، شیخ عبدالکریم حائری که در رأس بزرگان حوزه و موسس حوزه است به عنوان متخصص فن روایت و تاریخ نظرشان این بود که شهادت امام دوم شیعیان هفتم صفر است و دستور می داد بازار را تعطیل کنند.
وی عنوان داشت: در ایام ماه محرم و صفر چون مصادف با شهادت حضرت سیدالشهدا(ع) و ایام اسارت آل الله است، اصلا تناسبی نیست که ما جشن بگیریم و شادی کنیم چه برای امام باقر(ع) و چه برای امام کاظم(ع)، حتی اگر ایام میلاد هم باشد که نیست، عرف جامعه حکم می کند به شادی نپردازیم.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد ابراز داشت: در عرف هم که عزا و جشن با هم تلاقی کند، مردم جامعه عزا را مقدم بر جشن می شمارند، کسی که داغ دیده نمی تواند شادی کند، چطور می توانیم در ایامی که اسارت اهل بیت(ع) است، ایامی که همه فقها گفته اند ایام ماتم و حزن است، جشن بگیریم و شاد باشیم؟
باید اقامه عزای هفتم صفر احیا شود
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد با بیان این که باید در هفتم ماه صفر به اقامه عزا بپردازیم و عزاداری این روز را احیا کنیم، تاکید کرد: می شود به برکت تبلیغات این امر را محقق کرد، مگر نبود برای ایام فاطمیه تنها سه روز عزاداری می شد، یا مراسم اعتکاف که در شهرستان ها برگزار نمی شد؟ این به برکت دلسوزان اسلام و دین و تبلیغات گسترده بود که امروز همه این ایام با قوت و حضور مردم گرامی داشته می شود.
وی با بیان این که بر این که در خصوص شهادت امام حسن مجتبی(ع) در هفتم ماه صفر از رسانه ها گلایه داریم، گفت: سالیان سال است که همه علمای قم و نجف درس خود را تعطیل می کنند، بازار قم تعطیل است، مراسم عزاداری می گیرند اما صدا و سیما برنامه های جشن امام هفتم را نشان می دهد، همه ما باید سعی کنیم حتی در صورت عدم ورود رسانه ملی به این موضوع شعائر حسنیه را احیا کنیم.