به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، کرسی آزاداندیشی با محوریت مبحث "افزایش نسل" در دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شد.
در ابتدای این کرسی کلیپی در مورد 14 بند ابلاغیه مقام معظم رهبری در باب افزایش جمعیت پخش شد. سپس به هر داوطلب هشت دقیقه زمان ارائه نظر و دو دقیقه نیز فرصت برای پاسخ به سوالات حضار داده شد.
یکی از دانشجویان موافق سیاستهای ابلاغی افزایش نسل گفت: پیشگیری از کاهش حجم جمعیت و پیشگیری از پیری جمعیت و بحران نیروی کار ناشی از آن از علل ثابت سیاستهای افزایش جمعیت در کشورهاست؛ چرا که کشورهای جهان، رشد جمعیت را رشد اقتصادی و دفاعی میدانند.
وی افزود: مهمترین علت این سیاستها بحران ساختاری خانواده در اثر تکفرزندی است که اگر دو نسل این روند ادامه یابد، فرزندان حاصل نه خواهر و برادر خواهند داشت و نه خاله و دایی بسیار تنها خواهند ماند.
به اعتقاد این دانشجو، مخالفتهای موجود در این موضوع، اصل این سیاستها نیست؛ بلکه شیوه انجام آنهاست، یعنی مشکل در اجرای آنهاست.
وی در انتها با ذکر چند مثال از کمکهای دولتی کشورهای دیگر به خانوادههایی که دارای فرزند میشوند، زیرساختهای دولت ایران را برای تحقق افزایش نسل در ایران مناسب ندید.
دانشجوی بعدی نیز به عنوان موافق افزایش جمعیت، با ارایه چند مثال از تعداد فرزندان پیشوایان دینی ما و همچنین فرمایش امام راحل(ره) مبنی بر ظرفیت ایران تا 150-200 میلیون نفر، بحث خود را آغاز کرد.
این داشجوی موافق تعادل را در تولید نسل یک اصل مهم دانست یعنی نه مثل دهه شصت افراط و نه مثل دهه هفتاد تفریط در زادولد.
پس از وی دانشجوی مخالف سیاستهای افزایش جمعیت پشت تریبون آمد و معتقد بود که تزریق جمعیتی که در دهه شصت انجام شد، بدون هیچ پیشبینی مناسب بود و آن افرادی که آن زمان به دنیا آمدند، اکنون افرادی هستند که نیاز به کار دارند.
این دانشجو بیان داشت: با توجه به نرخ بیکاری و نرخ تورم و زیرساختهای دیگر و در کل وضعیت کلی معیشتی کشور این زمان را برای افزایش جمعیت مناسب نیست.
دانشجوی بعدی در پاسخ به دانشجوی مخالف قبلی که مسائل اقتصادی و کار و اشتغال را مانع از اجرایی کردن سیاستهای افزایش نسل خوانده بود، گفت: درحال حاضر برای خانوادههایی با وضع اقتصادی بالا داریم که دارای یک فرزند بوده و برعکس خانوادههایی با وضع اقتصادی پایینتر وجود دارند که چند فرزند دارند؛ بنابراین موضوع فرهنگ مهمتر از موضوع اقتصاد است و این سیاستها در گرو اقتصاد که نه بلکه بیشتر در گرو فرهنگ جامعه است.
دانشجوی بعدی نیز به عنوان مخالف پشت تریبون قرار گرفت و بیان داشت: تبلیغات افزایش نسل به خاطر این است که جمعیت هموطنان اهل سنت رو به افزایش است یا به بیانی دیگر کاهش جمعیت شیعه موجب وضع این سیاستها شده است.
این دانشجو همچنین گفت: مسئولان یک زمانی میگویند تعداد بچه زیاد باشد یک زمانی میگویند بچه کم بیاورید این سیاستها برای بقای خود مسئولان است و مردم را تنها بازی میدهند.
دانشجوی بعدی به عنوان موافق سیاستهای ابلاغی افزایش جمعیت در پاسخ به دانشجوی قبلی بیان داشت: سیاستهای افزایش جمعیت در بسیاری از کشورها در حال انجام است، طبق تحلیلی که داشتید بگویید آیا در این کشورها نیز بحث شیعه و سنی مطرح است؟!
این دانشجو با تاکید بر این مسئله که برای اجرای این سیاستها باید اول فرهنگ سازی شود، خاطرنشان کرد: با کاهش تعداد فرزندان، در آینده نیروی کار کافی نخواهیم داشت و امنیت جامعه تامین نخواهد شد. وقتی نیروی کار نداشته باشیم، مجبوریم از کشورهای سطح پایین مانند آفریقا نیرو آورده شود که در این صورت به فرهنگ کشور لطمه خواهد خورد.
وی همچنین با خطرناک خواندن تبعات کاهش نسل گفت: یکی از دلایل وقت کشیهای پی در پی در مذاکرات هستهای این است که طرف غربی به نسلهای آینده ایران امیدوار است.
این دانشجو همچنین عنوان کرد: یکی از مسکلاتی که سر راه این سیاست قرار میدهند مسئله اقتصادی است که این موضوع ارتباط تنگاتنگی با سبک زندگی افراد دارد برای مثال مردم در همان ابتدای زندگی چشمشان به داشتن وسایل لوکسی ماند یخچال ساید بای ساید است که این سبک باید تغییر کند.
در پایان علی نژاد، داور کرسی، از منفی نگری بعضی از شرکت کنندگان کرسی انتقاد کرد که چرا نیمه خالی لیوان را فقط میبینند.
وی در ادامه به یک سری مسائل تاریخی پرداخت و گفت: دشمن از گذشتههای دور در پی از بین بردن جمعیت ایران بوده است از حمله مغول گرفته تا جنگهای دیگر را که در آنها مقدار زیادی از جمعیت ایران کشته شدند که وضع کنونی نیز ادامه همان مسیر است.
علینژاد در همین راستا با نشان دادن مواد غذایی که روی بسته بندی آنها فرزند کمتر زندگی بهتر نوشته شده بود نشان داد که دشمن برای منقرض کردن نسل ایرانی تا چه مراحلی پیش رفته است.
وی با بیان اینکه در اسرائیل برای مادرانی که هشت فرزند به دنیا میآورند تمامی خدمات رایگان است و با همین راه جمعیتشان را به هفت میلیون رساندند، تصریح کرد: چرا دشمن میتواند در این زمین کوچک که نصف استان گلستان است، این جمعیت را جا دهد؛ اما ما نتوانیم؟
علی نژاد در بیان دیگر خباثتهای دشمن در سیاستهای کاهش جمعیت ایران به بسیاری از داروهای از بین برنده جنین که از کشورهای غربی وارد میشود اشاره کرد و بیان داشت: همچنین بسیاری از مواد غذایی که به دست مردم میرسد دارای مواد سرد مزاج و حتی عقیم کننده و بسیار ارزان هستند و این دست و دل بازیها در شرایطی است که همین دشمن ما را در بسیاری از کالاهای مورد نیاز تحریم کرد و تنها اقلامی که رنگ تحریم را ندید، مواد جلوگیری از بارداری بوده است که جای بسی تامل دارد.