به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ضیاءهاشمی امروز در نشست خبری که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در رابطه با تشکل های تعلیق شده گفت: در قانون متنی وجود ندارد که براساس آن چنانچه تشکلی تعلیق شده باشد بتوان آن تشکل را فعال کرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: چنانچه تشکلی تعلیق شده و افراد آن مایل به فعال شدن هستند می توانند درخواست خود را برای ایجاد یک تشکل جدید به دانشگاه ارائه دهند و یقین بدانند هم دانشگاه و هم وزارت علوم از ایجاد تشکل های جدید حمایت خواهد کرد.
هیچ برنامهای در 16 آذر لغو مجوز نشد
وی با بیان اینکه در 16 آذر لغو مجوز سخنرانی نداشتیم، یادآور شد: در مراسمات 16 آذر ماه حتی یک مورد لغو مجوز را نداشتیم و آن چیزی که در رسانه های فعال در حوزه نقد به دولت مطرح شده در خصوص عدم برگزاری برخی سخنرانی ها و لغو آن مطرح شده است، صحیح نیست.
ضیاءهاشمی ضمن اشاره به اینکه رویکرد وزارت علوم این است که از همه سلیقه ها و دیدگاه ها بهره گیریم، خاطرنشان کرد: وزارت علوم از برگزاری برنامه ها با دیدگاه های مختلف حمایت می کند و در توزیع امکانات بین تشکل ها عدالت را در پیش خواهد گرفت.
36 درصد برنامه های 16 آذر از آن بسیج دانشجویی بود
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: 36 درصد از برنامه های 16 آذر از آن بسیج دانشجویی 20 درصد انجمن اسلامی دانشجویان و مابقی توسط دیگر تشکل های فعال در دانشگاه های سراسر کشور برگزار شد.
وی با یادآوری اینکه انجام فعالیت دانشجویی همیشه توسط مدیران دانشگاه با استقبال مواجه خواهد شد، گفت: در برخی از دانشگاه برای 13 آبان ماه درخواست برگزاری مراسم داشتند که مجوز نیز برای آنان صادر شد اما بعد از مدتی همان تشکل درخواست برگزار نشدن برنامه را داشت و برنامه را موکول به 16 آذر کرد که با توجه به اینکه درخواست صدور مجوز برای بار دیگر زمان خواست خود را می طلبد بنابراین این گونه برخی برنامه ها برگزار نشد و حتی برخی دانشگاه ها اقدام به برگزاری برنامه کردند که زمانی که پرس جو کردیم از برگزاری این برنامه اظهار بی اطلاعی کردند.
ضیاءهاشمی ضمن بیان این مطلب که این فضاسازی ها با واقعیت فاصله دارد در رابطه با مراسم تجمع در دانشگاه آزاد مشهد بیان داشت: ما نه اجازه حضور نیروهای اغتشاشگر و نه اجازه حضور نیروهای خودسر را به داخل دانشگاه نمی دهیم.
وی وجه مشترک خودسران و اغتشاشگران را قانون شکنی نامید و تصریح کرد: ما اجازه قانون شکنی را به کسی نخواهیم داد و هر مجموعه ای که بخواهد اقدام به قانون شکنی کند با آن برخورد خواهیم کرد .قانون فصل الخطاب ماست.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آیین نامه کرسی های آزاداندیشی نگاشته شده و وزارت علوم به دنبال تسهیل فرایند برگزاری کرسی های آزاداندیشی است گفت: تشکل های که خواهان برگزاری کرسی های آزاداندیشی هستند به هیئت نظارت بر کرسی های آزاداندیشی برنامه های خود را ارائه دهند و پس از بررسی و نظارت این کرسی ها برگزار خواهند شد.
ماخواهان تقویت کرسی های آزاداندیشی در دانشگاه ها هستیم
وی ضمن بیان اینکه فرایند برگزاری کرسی های آزاداندیشی فرایند بسیار شفافی است تأکید کرد: مقام معظم رهبری نیز بر برگزاری کرسی های آزاداندیشی تأکیدات فراوان دارند وزارت علوم نیز معتقد است که این کرسی های آزاداندیشی با موضوعات مختلف می تواند در یک فضای کاملا علمی برگزار شود و ما خواهان تقویت این کرسی ها هستیم.
ضیاءهاشمی در ادامه در رابطه با منشور حقوق دانشجویی گفت: این مشور با ایجاد هدف همزبانی بیشتر بین مدیران قانون و دانشجویان و شفاف سازی حقوق دانشجویان ایجاد شده است.
دانشجویان می توانند با زبان قانون از حقوق خود دفاع کنند.
وی ضمن بیان اینکه این منشور به دنبال ایجاد قانون جدیدی نیست خاطرنشان کرد: این منشور دانشجویان را از حقوق خود آگاه می کند بنابراین از این پس دانشجویان می توانند با زبان قانون از حقوق خود دفاع کنند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با تأکید بر اینکه منشور حقوق دانشجویی برای شناسی بیش از پیش حقوق دانشجویان است ،تصریح کرد: در این منشور به حقوق پژوهشی، صنفی، سیاسی و اجتماعی دانشجویان اشاره شده است، بنابراین در این منشور آمده است که دانشجویان در حوزه های مختلف از چه حقوقی برخوردار هستند.
وی در خصوص نحوه اطلاع رسانی این منشور به دانشجویان گفت: ابتدا در چند دانشگاه این منشور توزیع خواهد شد همچنین در سایت وزارت علوم نیز منتشر می شود و در نهایت در اختیار سایر دانشجویان و دانشگاه ها قرار می گیرد.
ضیاءهاشمی با اشاره به اینکه این منشور سالانه قابلیت بازبینی را دارد بیان کرد: تا زمانی که این منشور بازبینی نشده قابلیت اجرا خواهدداشت.
وی افزود: در جریان تدوین این منشور از دیدگاه دانشجویان به ویژه دانشجویان رشته علوم انسانی استفاده شده و در بازنگری احتمالی نیز از نظریات دانشجویان بهره خواهیم گرفت.
-پژوهش باید تبدیل به یک دغدغه شود
ضیاءهاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پژوهش نباید به یک شغل اداری تبدیل شود خاطرنشان کرد: پژوهش باید در دانشگاه های ما تبدیل به یک دغدغه شود.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در پایان با بیان اینکه در پژوهش اصل را باید بر سوال و کاوشگری گذاشت گفت: چنانچه دانشجویان پژوهشگر اینگونه پیش بروند قطعا پژوهشی اثرگذار ارائه خواهند داد.