کد خبر:۳۷۶۴۸۷
از تهران تا اصفهان و سایر شهرهای بزرگ؛

تشنج و ساختارشکنی سازمان یافته رمز جدید فتنه در دانشگاه‌های کشور/ لمپن‌های دانشجونمایی که همه جا هستند

اتفاقی که از شانزدهم آذر سال گذشته کلید خورد و حالا به اوج خود رسیده است. برنامه ای که دو محور اساسی دارد هوچی گری، غوغاسالاری و ایجاد تشنج و البته برگزاری برنامه های ساختار شکنانه در قالب فعالیت های تشکل های دانشجویی منتصب به جریانات و احزاب سیاسی در دانشگاه ها.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، «اگر امروز در اقتصاد و سیاست خارجی در حال مرگ هستیم یا مرده‌ایم به این دلیل است که دانشگاه‌ها نشاط ندارند... کرسی‌های آزاداندیشی که به دنبال آن بودیم کجا رفت و به کجا سپرده شد؟ مگر بنا نبود این کرسی ها با فکر و اندیشه آزاد تشکیل شود؟» این موارد تنها بخشی از صحبت‌های متعدد رئیس جمهور منتخب پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 92 است.

 

وعده بازگشت نشاط به دانشگاه‌ها در عین حفظ آرامش، آزادی عمل دانشجویان و اساتید برای برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی و نیز رونق فضای علمی و پژوهشی دانشگاه‌های کشور با آغاز به کار دولت یازدهم و رفع فضای به اصطلاح پادگانی از جمله وعده‌هایی بود که دکتر حسن روحانی پیش از انتخاب شدنش به مردم داده بود.

 

اما با مروری بر کارنامه پانزده ماهه دولت یازدهم که سه نیم سال تحصیلی را در بر می‌گیرد، در عمل آنچیزی که در دانشگاه‌ها رخ داده است، نقطه مقابل وعده‌های رئیس جمهور محترم است.

 

پس از روی کارآمدن دولت یازدهم و فراهم شدن فضا برای اصلاح طلبان در وزارت علوم، انجمن‌های اسلامی این طیف سیاسی که بعضا نقش گسترده‌ای در فتنه 88 و فعالیت علیه منافع کشور داشتند، یکی پس از دیگری مجددا آغاز به کار کردند.

 

در استان اصفهان نیز، از 19 آذر ماه سال گدشته نخستین انجمن وابسته به شورای احیای انجمن‌های اسلامی اصلاحات با حضور منتجب نیا، قائم مقام حزب منحل شده اعتماد ملی در دانشگاه صنعتی اصفهان مجددا راه اندازی شد.

 

پس از آن نیز همین طیف سیاسی انجمن‌هایی را در دانشگاه اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، هنر اصفهان و دانشگاه آزاد اصفهان راه اندازی کردند. همچنین شنیده‌هایی در رابطه به راه اندازی انجمن دیگری در راستای همین خط فکری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد به گوش می رسد.

 

دو هفته گذشته نیز به مناسبت بزرگداشت ۱۶ آذر، روز دانشجو، انجمن اسلامی اصلاح طلب دانشگاه کاشان طی مراسمی با حضور تقی شامخی رئیس اسبق این دانشگاه در دوران اصلاحات، آغاز بکار کرد.

 

آن چیزی که بیش از همه تناقض در وعدههای دانشگاهی دولت را به رخ کشاند، برگزاری دو شانزده آذر در طول مدت دولت یازدهم بود که شاید مورد اخیر آن به هر چیزی شبیه بود جز تجلیل از مقام دانشجویان و فرصتی برای اینکه صدای دانشجویان شنیده شود.

 

علاوه بر رویکرد دولت و شخص رئیس جمهور و مشاوران وی در شکل دهی به جلسات دانشجویی به صورت‌های پیش بینی شده، مهندسی شده و حاکم شدن فضایی امنیتی و غیردانشجویی در محل‌های حضور دولت در دانشگاه‌ها، گرفتن تریبون از منتقدان و نیز برخوردهای سلبی و بعضا ناشایست با تشکل‌های دانشجویی از سوی مسئولین دانشگاه‌ها و تشکل‌های جریان اصلاح طلب بیش از هر اتفاق دیگری با وعده‌های دولت یازدهم در تضاد است.

 

شکل گیری برنامه های سازمان یافته و سلسله وار ساختار شکنانه و در جهت حمایت از افراد مساله دار از جمله جریانات متهم در فتنه 88 اتفاقی بود که متاسفانه از آغازین روزهای کاری وزارت علوم -که صندلی با ثباتی نداشته و مدام دست به دست شده است- در تمام دانشگاه های کشور از جمله دانشگاههای بزرگ دولتی و واحدهای دانشگاه آزاد به صورت سریالی و در پوشش حمایت از دولت کلید خورد.

 

مهرداد اسدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" ، با بیان اینکه یکی از برکات انقلاب اسلامی حضور سلایق مختلف در دانشگاه است، در این باره می گوید: دانشگاه به عنوان یک قطب حیاتی برای رشد کشور، محلی است برای رشد و خودسازی دانشگاهیان و تشکل‌های دانشجویی مهمترین نماد این حضور هدفمند در فضای دانشگاه هستند. فارغ از اینکه هر گروه چه عقایدی در هر زمینه‌ای داشته باشد، مهمترین شاخصه‌ مثبت تشکل‌های دانشجویی تعامل سازنده و همکاری آنان با یکدیگر است، و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به عنوان یک دانشگاه مادر در قلب تپنده‌ ایران اسلامی، همواره منشا علمی پیشرفت کشور بوده است.

 

اسدی با ابراز نگرانی از جریانی شدن و حرکات سیاست زده در دانشگاه‌های کشور اینطور بیان می‌کند که: چه ضرورتی دارد در شرایط حاضر که همه به عینه می‌بییند دشمن مترصد فرصتی است برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی، عده‌ای با هر بها‌نه‌ای زمینه و بستر را برای به صحنه آوردن عناصری سوخته و مترود عرصه سیاسی، اجتماعی فراهم کنند؟

 

او از شرایط پیش آمده به شدت گلایه می کند و ادامه می دهد: این گناه، گناه کمی نیست، بعضی می‌گویند فتنه 88 گذشت. چه طور می‌توان فتنه‌ 88 را تمام شده دانست؟ چرا که عده‌ای با وقاحت تمام فرصت طلایی ملت ایران را به خاکستر تبدیل کردند و الان مدعی نیز هستند. مسئولان باید به بدنه‌ اصلی دانشگاه پاسخگو باشند که چرا با اقدامات خود در حال تشنج آفرینی در این دو دانشگاه مهم کشور هستند.

 

این در شرایطی است که طبق آمارهای اعلام شده از سوی مراجع علمی، در مدت اخیر سرعت تولید علم ایران کاسته شده و رتبه های علمی ایران در بخش پژوهش تنزل یافته است. که این حکایت از بی توجهی به اسناد بالا دستی و حرکت در مسیر حاشیه ای برای وزارت علوم دارد.

 

به علاوه که فراتر از فرارهای قانونی و نادیده گرفتن چشم اندازهای رسمی در زمینه های علمی، جریانات معلوم الحال در صدد مهندسی افکار و فضای دانشگاه های به سمت غوغاسالاری و تشنج های سازمان یافته هستند.

 

اتفاقی که از شانزدهم آذر سال گذشته کلید خورد و حالا به اوج خود رسیده است. برنامهای که دو محور اساسی دارد هوچی گری، غوغاسالاری و ایجاد تشنج  و البته برگزاری برنامههای ساختار شکنانه در قالب فعالیتهای تشکلهای دانشجویی منتصب به جریانات و احزاب سیاسی در دانشگاهها.

 

اتفاقی که اگر به سادگی و با مرور تصویری برخی برنامه‌های شانزدهم آذر کشور به آن بپردازیم متوجه خواهیم شد که برخی چهره‌های خاص در دانشگاه‌های بزرگ کشور اقدام به صحنه گردانی برهم زدن برنامه تشکل‌های انقلابی و نیز اجرای نشست‌های ساختارشکنانه با برچسب تشکل های اصلاح طلب می کنند.

 

نمونه های کوچک آن اتفاقاتی است که در دانشگاه تهران و برخی دانشگاه‌های دیگر رخ داد و دقیقا مشابه آن در دانشگاه‌های اصفهان، علوم پزشکی اصفهان، هنر و دانشگاه ازاد اصفهان با حضور چهره‌های ثابت و البته حمایت‌های جریانی خارج از دانشگاه رخ داد.

 

در این بین نشست "واکاوی نقش جنبش دانشجویی در جامعه سیاسی ایران" و افتتاحیه انجمن اسلامی پیرو خط امام (ره) دانشگاه اصفهان و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در حالی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و با حضور مسعود پزشکیان نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی برگزار شد که با حاشیه‌های فراوانی همراه بود.

 

طبق اعلام مجری برنامه، قرار بود پیام ارسالی محمد خاتمی به مناسبت راه‌اندازی این دو انجمن دانشجویی در آغاز این برنامه قرائت شود، که به محض نام‌بردن اسم وی، گروهی از حضار به این موضوع واکنش نشان داده و اقدام به مخالفت کردند، که این موضوع با واکنش دفعی و ضرب و شتم این دانشجویان از سوی برگزارکنندگان برنامه مواجه شدند.

 

در این حین یکی از مسئولین برگزار کننده این نشست نیز با برخورد فیزیکی و ضرب و شتم خبرنگار و عکاس "خبرگزاری دانشجو" و سایر خبرنگاران نسبت به مستندسازی این درگیری واکنش نشان داد.

 

این برنامه به دلیل درگیری برگزار کنندگان با دانشجویان مخالف حدود نیم ساعت به جنجال کشیده شده و فضای سالن را تحت تاثیر قرار داد، که این موضوع با ترک جلسه از سوی جمعی از دانشجویان همراه شد.طبق اعلام منابع آگاه این برخورد های زننده و ضرب و شتم خبرنگاران از سوی مسئولین برگزار کنندگان مراسم و عواملی از خارج دانشگاه انجام شده است.

 

همچنین نشست دیگری در دانشگاه آزاد اصفهان با حضور علی خرم مشاور وزیر امور خارجه برای بررسی روابط ایران و آمریکا برگزار شد، که در این نشست نیز حضور افرادی که در نشست مسعود پزشکیان نیز حاضر بودند از نکات مهم و غیرقابل اغماض بود. به طوری که فضای جلسه دقیقا مشابه سایر نشست‌ها به نام دولت و به کام فتنه گران شده و البته نهاد های انقلابی و البته تشکل های ارزشی نیز مورد تهاجم قرار گرفتند.

 

نشست‌های مشابهی نیزهفدهم و هجدهم آذر ماه با حضور فاضل میبدی در دانشگاه های صنعتی و هنر اصفهان برگزار شد که علاوه بر حضور چهره‌های تکراری و البته بعضا غیر دانشجو، جریان برنامه مشابه سایر برنامه‌های در حمایت از سران فتنه و در جهت ایجاد تشنج در بدنه دانشگاه ها برگزار شد.

 

سخنرانی علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که توسط تشکل های انجمن اسلامی دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه برگزار شده بود نیز با حاشیه های تلخی برای دانشجویان همراه بود.

 

در این برنامه پس از پرسش چند سوال مکتوب گزینش شده در راستای تطهیر اصحاب فتنه توسط مجری برنامه تعدادی از دانشجویان شروع به سر دادن شعار مرگ بر فتنه گر دادند و همهمه ی زیادی میان دانشجویان به وجود آمد؛ یکی از دانشجویانی که با عدم پذیرش درخواست تریبون روبرو شده بود با زحمت خودش را نزدیک به سکوی مراسم رساند و با وجود جلوگیری از وی و کشیدن لباس و دست او، وی خود را به روی سن رساند ولی مجری به پرسش دیگر سوالات مکتوب پرداخت و در این حین او را از درب پشتی به بیرون هدایت کردند و چند لحظه بعد او به داخل برگشت که با ضرب و شتم برخی از برگزار کنندگان روبرو شد.

 

عبدالمهدی کریمی دانشجوی مضروب این نشست نیز در گفتگو با "خبرگزاری دانشجو" می گوید: در این اتفاق انتظارم از مسئولین دانشگاه چیز دیگری بود، با توجه به صحبت هایی که در مورد آزادی تفکرات مطرح می‌شود. من این موضوع را به پای تفکر اصیل انجمن اسلامی که شهید بهشتی در آن فعالیت می کرد نمی نویسم بلکه این حاصل جریانی است که در دهه اخیر انجمن را تبدیل به یک تشکل لیبرالی کرده که هدفش القای تفکرات غربی به دانشجویان است.

 

محمد افشاری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در این رابطه اینطور اظهارنظر می کند: بدون شک، بزرگترین ظلم به نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران از اول انقلاب تا کنون، فتنه 88 بوده است.در فتنه 88 عناصر داخلی و دشمنان خارجی قصد داشتند با همکاری هم نظام جمهوری اسلامی را دچار تزلزل کنند و آن را از راه آرمان‌ها و اهداف خودش خارج کنند که الحمدلله با عنایت امام زمان (عج) و درایت هوشمندانه رهبر انقلاب، به اهداف خود نرسیدند.

 

وی ادامه می دهد: این مسئله موضوعی نیست که مردم بخواهند به راحتی از کنار آن بگذرند؛ بلکه یک خیانتی به نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران بود و این باید همواره جزو خطوط قرمز نظام باشد.

 

افشاری با اشاره به درگیری و تنش در یک ماه گذشته در دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی با بیش از 22 هزار دانشجو بیان داشت: با نهایت تاسف اعتراض دانشجویان در نشست های ساختار شکنانه جریانی خاص در دانشگاه ها با برخوردهای بسیار بد و زننده‌ای از سوی برگزار کنندگان مراسم همراه شد که این مسئله به هیچ وجه در شان دانشگاه نبود. مسئولین دانشگاه باید پاسخگو باشند که چرا پیام شخصی که از سران فتنه است در این جلسه، علی رغم تمام تذکرات مجموعه‌های انقلابی و همچنین وعده‌های مسئولین دانشگاه قرائت می‌شود. این که ما درود بفرستیم بر کسانی که خیانت به کشور کردند واقعا حرمت شکنی است و مسئولان قطعا باید در این زمینه پاسخگو باشند.

 

اسدی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به حوادث این دانشگاه بیان داشت: در این مراسمات متاسفانه اتفاقاتی افتاد که نه در شان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود و نه در شان هیچکدام از دانشجویان این دو دانشگاه.به عقیده‌ بنده مسئولیت این اتفاقات بر عهده‌ مسئولینی است که با بی تدبیری، عدم مدیریت منطقی و صحیح زمینه ساز بروز چنین رخدادهایی می‌شوند، طبیعی است که در دانشگاه نیز باید خطوط قرمز نظام حفظ شود و پاسدار آن باشند.

 

مسئول بسیج دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین پیرامون مجوز برگزاری این مراسمات و برنامه‌های آن افزود: خطوط قرمز نظام کاملا مشخص است، در صحبت‌های شفاهی ما با مسئولین دانشگاه از ریاست و دیگر مسئولان نیز این مورد که خطوط قرمز باید حفظ شود مورد تاکید قرار گرفت و مسئولین نیز بر این امر صحه گذاشتند و تایید کردند که این خطوط قرمز حتما حفظ خواهد شد.اما متاسفانه زمانی که مراسم برگزار می شود ما مشاهده می کنیم که هم فیلم‌ها پخش می شود و هم یک سری صحبت‌های زشت و زننده و تاریخ مصرف گذشته و سراسر دروغ در مورد انتخابات سال 88 دوباره به میان آمده است.

 

اسدی اضافه می کند: بسیج دانشجویی طبق فرمایشات امام خامنه‌ای هیچ گاه وارد جناح بندی‌های سیاسی نخواهد شد؛ ولی این را رسالت خودش می‌داند که خطوط قرمز نظام را بدون هیچگونه ترسی از برچسب زنی‌ها پاسداری کند. مسئولین نباید برای دلخوش شدن عده‌ای افراد سوخته و طرد شده از صحنه‌ سیاسی کشور و محکوم به حکم قاطع ملت خودشان، اعتبار مسئولیتی را که دارند خرج نکنند.

 

به نظر می رسد در این میان و برای مقابله با این اتفاقات جریانی  و برای جلوگیری از ضربه های جبران ناپذیر این سیاست زدگی و سواستفاده از فضای دانشگاه ها، دولت و وزارت علوم باید ضمن محکوم کردن هر گونه اقدام غیرقانونی و لمپنیسم دانشجویی و نیز برخوردهای خالی از منش دانشجویی و عنایت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب این نکته را مدنظر قرار دهند که صرف نظر از قانونی بودن یا نبودن این گونه برنامه‌ها، دانشگاه‌های و محیط فرهنگی کشور جولان گاه جریانات سیاسی نیست.

 

باید توجه داشت که از منظر دانشجویان و تشکلهای دانشجویی و دانشگاهیان، کسانی که مهره سوخته دشمنان و چشم امید آنها در ایجاد اختلاف و فتنه‌اند و بارها در دادگاهای عمومی و عادلانه امت اسلامی از جمله دادگاه عادلانه 9 دی محکوم شدند، جایی در محیط دانشجویی و دانشگاه‌های ندارند و مادادمی که مسئولین توجه به این مهم نداشته باشند محال است که دانشگاه‌ها شاهد رویایی سیاسی ، رشدفکری و فرهنگی، و مهم تر از همه فضای اعتدال -که شعار رئیس جمهور محترم است-  در دانشگاه‌ها باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار