آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۷۲۷۵

اجرای طرح سنتز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهی در دانشگاه آزاد تنکابن

طرح پژوهشی سنتز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهی در دانشگاه آژاد تنکابن اجرا شد.
اجرای طرح سنتز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهی در دانشگاه آزاد تنکابن

به گزارش "خبرگزاری دانشجو"، بابک صادقی گرمارودی، پژوهشگر در جمع خبرنگاران در مورد طرح پژوهشی سنتز نانو ذرات نقره با استفاده از عصاره گیاهی بیان داشت: نتایج این کار تحقیقاتی حاصل همکاری این جانب با امیر رستمی- کار‌شناس ارشد فیتوشیمی و سیده سمانه مومنی- دانشجوی دوره دکتری شیمی آلی است. گیاه مورد نظر اواخر دی سال 1392 از  شهرستان بستک تهیه و جمع‌آوری شد و سپس جنس و گونه آن‌ از سوی کار‌شناس مربوط در آزمایشگاه هر باریوم شناسایی و تایید شد. بخش‌های گیاه در سایه و در مجاورت هوا خشک و سپس پودر شدند تا برای تهیه عصاره آماده شوند.

 

وی درباره نحوه ادامه کار توضیح داد: عصاره برگ بنه برای کاهش نمک نقره به نقره فلزی در ابعاد نانو به کار می‌رود 20 گرم از گیاهان بریده شده و شسته شده در یک ارلن مایر 500 میلی لیتر، همراه با 100 میلی لیتر آب تقطیر شده، تهیه می‌شود و سپس محلول به مدت 5 دقیقه جوشانده و عصاره با استفاده از کاغذ صافی عبور داده و در دمای 4 درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرد. سپس طیف آن به وسیله UV_VIS و مورفولوژی و اندازه نانوذرات به وسیله TEM و FE_SEM مشخص خواهد شد. مشخصات ساختار نانوذرات طلا توسط پراش اشعهX)XRD) مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 

این پژوهشگر گفت: در این طرح تحقیقاتی، تست‌های متفاوت زیستی برای بررسی خاصیت آنتی باکتریال آن به عمل آمد. البته این تحقیق را با افزایش باکتری‌ها،  برای بررسی خواص نانو ذرات نقره سنتز شده  یا تغییر میزان غلظت و شکل نانو ذره می‌توان ادامه داد. این طرح قابلیت صنعتی شدن را دارد؛ زیرا از آنجاکه خاصیت میکروب‌کشی نانو ذرات نقره به خوبی اثبات شده است، از این ماده می‌توان در صنایع شوینده، صنایع بسته‌بندی و... استفاده کرد.

 

پژوهشگر و دبیرمجله نانو (International Journal of Nano Dimension (IJND کاهش هزینه، افزایش سرعت، کاهش قیمت، کاهش آلودگی، اثرات زیست محیطی را از اثرات مثبت این طرح برشمرد و افزود: عدم استفاده از روش شیمیایی در سنتز نانو ذرات نقره و کمک به شیمی سبز و در واقع کمک به حفظ محیط زیست، بررسی تاثیر عصاره گیاه بنه بر روی سنتز نانوذرات نقره و کمک به شیمی سبز با استفاده از کاهنده‌های گیاهی به جای استفاده از کاهنده‌های شیمیایی از اهداف این پژوهش است.

 

صادقی ویژگی‌های نوآورانه این کار در مقایسه با کارهای گذشته و یا مطالعات مشابه آن را این گونه بیان کرد که روش‌های فیتوشیمیایی راهکارهای جدیدی را برای کنترل همزمان اندازه و شکل فراهم کرده است. نانوذرات نقره پایدارشده با عصاره گیاهی بیش از نانوذرات پوشیده شده با پایدارکننده‌های شیمیایی (پلیمر‌ها)، می‌توانند به وسیله سلول‌ها جذب ‌شوند. محققان بر این باورند که این پدیده به این دلیل است که نانوذرات پایدار شده از سوی عصاره گیاهی حاوی پروتئین‌ها و فیبرهای‌متنوعی روی سطحشان هستند. در این حالت احتمال ورود به سلول‌ها از طریق گیرنده‌های چندگانه پروتئین‌ در مقایسه با گیرندهای دوگانه پروتئین و پلیمرشیمیایی، بیشتر است. طبق یافته‌های محققان، این نتایج آنها را قادر می‌سازد تا انتقال پروتئین، دارو‌ها و الیگونوکلئوتید‌ها به سلول‌ها را با تغییر شکل و اندازه نانوذرات متصل به آن‌ها، تنظیم کنند.

 

وی افزود: اعتقاد ما بر این است که این روش می‌تواند جایگزین مناسبی برای روش‌های کاهش شیمیایی باشد و باعث گسترش زمینه‌های کاربردی نانو ذرات در علوم بین رشته‌ای همانند فیتوشیمی و علوم پزشکی، داروسازی و... شود. با استفاده همزمان از این دو روش یعنی استفاده از عصاره گیاهی با توجه به زیست سازگار بودن آن و همچنین ساده بودن روش، امکان بیوسنتز سریع نانوذرات نقره با اندازه‌های مختلف فراهم شد. از آنجایی که عصاره‌های گیاهی خاصیت کاهندگی بسیار خوبی دارند، روش‌های فیتوشیمیایی راهکارهای جدیدی را برای کنترل همزمان اندازه و شکل فراهم کرده است. ارزان بودن، سریع بودن، بهره وری بالادر سنتز نانوذرات و از همه مهم‌تر زیست سازگار بودن این روش بسیار حائز اهمیت است.

 

این پژوهشگر در پایان فعالیت‌ها و رتبه‌های کسب شده مجله نانو واحد تنکابن را تشریح و تصریح کرد: حضور متوالی مجله به مدت پنج سال در جشنواره فناوری نانو (که در سال 1391 از بین 9 مجله کشور به عنوان مجله برگزیده ستاد نانو معرفی شد) برگزیده اولین جشنواره سراسری فناوری نانو- دانشگاه آزاد اسلامی (خرداد- 1393). چاپ جلد ویژه جهت سمینارهای برگزار شده در کشور هند، سمینار نانو فناوری یزد، سمینار نانو فناوری علوم دارویی تهران، چاپ 21 جلد از مجله از سال 2010 تاکنون و رتبه علمی- پژوهشی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از جمله این فعالیت‌هاست.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار