ذبیح الله شاهمرادی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، در رابطه با حماسه مردمی 9 دی سال 88 گفت: بدون شک در زمان فتنه 88 این امکان وجود داشت که با انجام اقداماتی مناسب از ایجاد این آشوبهای چند ماهه در داخل کشور جلوگیری کرد.
وی افزود: اما متاسفانه عدم پایبندی به قانون و قانون گریزی منجر به این شد که کشور چندین ماه دچار این مشکلات شود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان که از چهرههای سیاسی با گرایش اصلاح طلب شهر اصفهان است، تصریح کرد: نهایتا این خود مردم بودند که در 9 دی با حضور در صحنه نشان دادند چیزی که بسیار مهم است، حفظ قانون است و اگر هم اختلاف نظری وجود دارد باید از طریق مجرای قانون پیگیری شود.
شاهمرادی افزود: بر اساس فرموده رهبر معظم انقلاب این اختلاف نظرها باید از راهی به جز آن چیزی که در قالب صف آرایی خیابانی و لشکر کشی خیابانی شاهد آن بودیم، حل میشد.
وی در ادامه با بیان اینکه امیدواریم که دیگر شاهد چنین حرکتهایی نباشیم، بیان داشت: شاید مهمترین مسئله در فتنه 88 این بود که همه باید پایبند به قانون باشند، از قانون تبعیت کنند و مسلما پایبندی به قانون در دراز مدت به نفع همه خواهد بود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اینکه 9 دی حرکتی مردمی بود، خاطرنشان کرد: در حماسه 9 دی، ملت ایران از همه طیفها و جناحها وارد عرصه شدند و نشان دادند که یکسری از ارزشها که به خاطرش این فداکاریها صورت گرفته بسیار مهم هستند و این مسئله خیلی با اهمیت است که اجازه ندهیم ارزشهای انقلاب و اسلام به راحتی از دست برود.
شاهمرادی بیان داشت: در 9 دی ماه مردم نشان دادند که کشور را رصد میکنند و تا حدی فعالیتهای غیرقانونی را تحمل خواهند کرد و اگر این اقدامات از حد بیشتر فراتر برود، مسلما با آن برخورد خواهند کرد.
وی افزود: اگر از همان ابتدای فتنه اقدامت و برخوردهای مناسب انجام میشد می توانستیم کشور را از آشوب دور کنیم تا این هتاکیها در داخل کشور صورت نگیرد.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: در فتنه نه تنها آنهایی که در حصر هستند؛ بلکه عوامل دیگر مثل رسانهها میتوانستند با عملکرد مناسب خود باعث شوند که کشور در این قضیه که به نظر نمیآمد خیلی پیچیده باشد، اینقدر هزینه نپردازد.
شاهمرادی تاکید کرد: ساز و کار انتخاباتی کشور به گونهای است که امکان تقلب در چنین سطح وسیعی اصلا وجود ندارد و اگر هم تخلفی وجود داشته و شاید در آینده نیز شاهد آن باشیم، بسیار جزیی است که البته این مسئله نیز باید بر اساس قانون پیگیری شود و سهم هر کسی به درستی مشخص شود.
وی در پایان با بیان اینکه این مسئله بسیار اسف بار بود، که کشور درگیر چنین مشکلاتی شود، گفت: در بسیاری از موارد ممکن است که فقط نیاز به ابطال آرای یک صندوق باشد و فقط تعداد اندکی از رایها جابهجا شده باشد و هیچ گاه چنین اتفاقی با این وسعت زیاد با توجه به حضور ناظرین در انتخابات ایران امکان پذیر نخواهد بود .