آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۹۴۲۹
دانشگاه‌های مشهد در ترمی که گذشت-1؛

برگزاری بیش از ده‌ها برنامه سیاسی، فرهنگی و علمی در دانشگاه فردوسی

دانشگاه فردوسی مشهد در ترم اول سال تحصیلی 94-93 برنامه‌های سیاسی، فرهنگی، علمی، هنری زیادی را برگزار کرده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، با توجه به اینکه از سال تحصیلی 93- 94 یک ترم سپری شده است بر آن شدیم تا طی گزارشی به بررسی برنامه‌های مهم سیاسی فرهنگی و علمی دانشگاه‌های مشهد در ترم گذشته بپردازیم. در گزارش پیش رو به بررسی مهمترین برنامه‌هایی که دانشگاه و تشکل‌های دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ترم گذشته برگزار کرده، خواهیم پرداخت تا مشاهده کنیم تشکل‌های دانشجویی و دانشگاه چه میزان به رسالت خود در فضای آکادمیک عمل کرده‌اند.

 

بسیج دانشجویی

 

1- برگزاری تریبون آزاد دانشجویی با عنوان "دانشجو یعنی..." از جمله برنامه‌های این تشکل دانشجویی بود که 31 شهریور ماه همزمان با جشن ورودی‌های جدید در این دانشگاه برگزار شد.

 

2- "راه‌های توسعه در شرایط تحریم" از دیگر برنامه‌های بسیج دانشجویی بود که با همکاری جامعه اسلامی دانشجویان و با حضور سعید جلیلی به مناسبت 16 آذر ماه در تاریخ 11 آذر برگزار شد که در این مراسم جلیلی به ارائه سخنانی در رابطه با اقدامات آمریکا علیه ایران و اسلام، علت حصر سران فتنه و غیره پرداخت.

 

 

جلیلی در بخشی از سخنان خود خاطرنشان کرد: فتنه در شرایطی شکل گرفت که ما در عرصه‌های مختلف به موفقیت‌های بزرگی دست یافته بودیم و این موفقیت‌ها باعث شد در عرصه جهان اسلام وحدتی علیه استکبار جهانی شکل گیرد.

 

وی ادامه داد: در مسئله هسته‌ای توانسته بودیم به غنی سازی 20 درصد راه یابیم؛ اما مهمتر از همه اینها آن مدلی بود که در این مسئله رقم خورد، به گونه‌ای که در 20 خرداد سال 87 اوباما به مقام معظم رهبری نامه نوشت و عنوان کرد مسائل خاورمیانه بدون حضور ایران حل نخواهد شد.

 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در فتنه 88 افرادی با یک سری توهماتی درصدد بودند این پیروزی بزرگ را زیر سئوال ببرند و این یک ظلم بزرگ به نظام بود.

 

جلیلی فتنه را ایجاد تردید دانست و تصریح کرد: حصر ربطی به فتنه نداشت، فتنه 22 خرداد 88 آغاز و تا 22 بهمن همان سال ادامه داشت؛ اما حصر 25 بهمن سال 89 شکل گرفت یعنی یک سال پس از وقوع فتنه.

 

3-برگزاری تریبون آزاد دانشجویی با عنوان" 9 دی و فتنه" به مناسبت 9 دی ماه در دانشکده الهیات این دانشگاه برگزار شد که دانشجویان به ارائه نظرات خود در رابطه با فتنه پرداختند.

 

4-"نشست گفتمان سازی خانواده و جمعیت" از دیگر برنامه‌های بسیج دانشجویی بود که چهارم آذرماه با حضور حمید حبشی، کارشناس مسائل خانواده در دانشکده علوم پایه این دانشگاه برگزار شد که وی در این مراسم به بررسی مشکلاتی پرداخت که به دلیل توجه بیش از حد خانواده‌ها به تحصیل فرزندان خود برای آنان رخ می‌دهد.

 

 

 

 

5- برگزاری اردوی ورودی های جدید و برپایی نمایشگاه عکس به مناسبت‌های مختلف و مناظره دانشجویی با عنوان جنبش دانشجویی از دیگر برنامه‌های این تشکل دانشجویی بود.

 

6-اجتماع 4000 نفره افسران جنگ نرم دانشجویان بسیجی در مسجد حضرت زهرای این دانشگاه از دیگر برنامه‌هایی بود که به میزبانی بسیج دانشجویی در ترم گذشته برگزار شد که در این مراسم سردار سلامی در رابطه با چگونگی و علل رویارویی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران، بیان مدل تفکر بسیجی و تاثیر آن بر اتفاقات خاورمیانه و جهان سخنرانی کرد.

 

 

7- برپایی نمایشگاه تک کتاب"نقشه نقش بر آب" در رابطه با بیانات رهبر در رابطه با فتنه 88 به مناسبت 9 دی از دیگر برنامه‌های این تشکل دانشجویی بود. برپایی نمایشگاه تک کتاب"نقشه نقش بر آب" در رابطه با بیانات رهبر در رابطه با فتنه 88 به مناسبت 9 دی از دیگر برنامه‌های این تشکل دانشجویی بود.

 

8- برگزاری مسابقات "وت کاپ" توسط بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی با هدف آشنایی دانش آموزان با رشته دامپزشکی و اساتید مطرح این رشته علمی.

 

9- برگزاری مراسم عقد یک زوج دانشجو بسیجی بر سر مزار شهدای گمنام دانشگاه فردسی که چهارم دی برگزار شد که در این مراسم تعدادی از دانشجویان دانشگاه نیز حضور داشتند.

 

 

 

9-همایش تجلیل از "ممتازین و نخبگان علمی بسیجی" به مناسبت هفته بسیج توسط معاونت علمی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی با حضور محمد مهدی‌نژاد نوری، معاون راهبردی ستاد کل نیروهای مسلح سوم آذر ماه در دانشکده الهیات برگزار شد.

 

10- برپایی نمایشگاه دستاوردهای قرارگاه خاتم الانبیاء با همکاری علمی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد

 

http://media.snn.ir/original/1393/08/27/IMG14374473.jpg

 

انجمن اسلامی دانشجویان

 

در ترم گذشته انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به برگزاری چهار برنامه به مناسبت‌های مختلف و یک کرسی آزاد اندیشی کرده است.

 

1- این تشکل دانشجویی  در روز 30 مهر ماه در دانشکده مهندسی اقدام به برگزاری مناظره‌ای تحت عنوان" بررسی شاخصه‌های اصولگرایی و اصلاح طلبی" با حضور درایتی و کوهکن، نماینده سابق مجلس کرد. در بخشی از این مناظره سید محسن کوهکن گفت: جریان اصولگرایی معتقد است اسلام توانایی اداره حکومت را دارد و دین صرفا برای مسائل شخصی نیست و دلیل آن نیز در انقلاب اسلامی ایران کاملا مشهود است.

 

کشوری که استقلال ندارد چنانچه از آزادی دفاع کند طنزی بیش نخواهد بود

 

وی ضمن اشاره به این‌که اصولگرایان معتقدند از حداکثر ظرفیت نظام باید بهره برد تا خوبی‌ها را افزایش و بدی‌ها را کاست، خاطرنشان کرد: در اسلام سیاسی، ترسو بودن و درجا زدن در مقابل کسانی که در مقابل همه خواسته‌های شما ایستاده‌اند وجود ندارد. کشوری که استقلال ندارد چنانچه از آزادی دفاع کند طنزی بیش نخواهد بود.

 

کوهکن با تاکید بر این‌که مبارزات جناحی باید مانند مبارزات طلبه‌ای باشند، گفت: معتقد به این نیستم که اصلاح طلبی و اصولگرایی دو حزب هستند؛ زیرا چنانچه این دو را به عنوان دو حزب بدانیم باید پاسخ‌گوی رفتار کاندیدای انتخاباتی خود باشند در حالی که عملا این‌گونه نیست، به طور مثال خاتمی، احمدی‌نژاد و روحانی از یک نظام اجرایی حزبی بیرون نیامده‌اند به همین دلیل چنانچه در دوران ریاست جمهوری شان اقداماتی خلاف انجام دهند هیچ یک از دو حزب پاسخ‌گو در مقابل ملت نخواهند بود.

 

دانشجویان در مسائل جاری کشور جدی فعالیت کنند

 

در ادامه مشاور روحانیت رئیس جمهور در دوره اصلاحات گفت: امید است شرایط جدید زمینه‌ای را فراهم کند تا دانشجویان در مسائل جاری کشور جدی فعالیت کنند.

 

وی بیان داشت: تکرار این جلسات باعث آشنایی نسلی که باید آینده کشور را بسازد با مسائل سیاسی می‌شود.

 

حجت الاسلام درایتی تصریح کرد: امید است شرایط جدید زمینه‌ای فراهم کند تا دانشجویان در فهم مسائل جاری کشور به شکل جدی‌تر حضور یابند.

 

2- برگزاری مناظره "موسیقی" نیز از دیگر برنامه‌های انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد بود که در آن حجت الاسلام نخاولی، مسئول موسسه راه حق و حجت الاسلام علیزاده، فعال فرهنگی به ارائه نظرات خود در رابطه با موسیقی پرداختند که این نشست 26 آبان ماه در دانشکده مهندسی برگزار شد.

 

3- همچنین انجمن اسلامی همایش "یاردبستانی من" را به مناسبت بزرگداشت 16 آذر در تالار اجتماعات دانشکده علوم پایه، برگزار کرد که طی جلسه پرسش و پاسخی با ریاست و معاونان دانشگاه، نماینده تشکل‌های دانشجویی مشکلات و مسائل خود را مطرح می‌کردند.

 

 

 

4- همایش "تبیین حماسه حسینی" از دیگر برنامه‌هایی بود که این تشکل در تاریخ سوم آذرماه در دانشکده ریاضی برگزار شد که در این مراسم علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس به ارائه نظرات خود در رابطه با قیام عاشورا، حصر سران فتنه، محاکمه آنان و نظر مقام معظم رهبری در این رابطه و غیره پرداخته بود که حاشیه‌های بسیاری داشته و برخی دانشجویان و دیگر مسئولان دانشگاهی و کشوری نسبت به این امر واکنش نشان دادند.

 

 

5- کرسی آزاداندیشی "امر به معروف و نهی از منکر اختیار یا جبر یا یک واجب" نیز توسط انجمن اسلامی دانشجویان 13 آذرماه امسال برگزار شد که در آن صابریان و قاسمی دو تن از فعالین دانشجویی به ارائه نظرات خود پرداختند.

 

لازم به ذکر است، این تشکل دانشجویی درصدد بود مناظره "آنچه بر ما رفت، سیر تحولات دانشگاه پس انقلاب" را با حضور شکوری‌راد و خواجه سروی برگزار کند که نتوانست مجوز دریافت کند.

 

جامعه اسلامی دانشجویان

 

جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد از دیگر تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه است که در ترم گذشته اقدام به برگزاری سه برنامه مهم کرد که به آن اشاره می‌شود.

 

1- نخستین مجمع دانشجویی در تاریخ 13 آذر ماه توسط این تشکل دانشجویی در آمفی تئاتر پردیس برگزار شد، که قرار بر این بود در این همایش موسی حقانی، کارشناس مسائل سیاسی و وحید جلیلی، کارشناس مسائل فرهنگی حضور داشته باشند و حضورشان کنسل شد.

 

2-همچنین جامعه اسلامی دانشجویان در 11 آذر ماه در آمفی تئاتر پردیس دانشگاه اقدام به برگزاری شب شعر دانشجویی- سیاسی کرد که این مراسم با حضور سید محمد مهدی سیار و عرفان میلادپور دو تن از شعرای کشور برگزار شد.

 

3-برگزاری همایش "نقد عملکرد دولت دهم" در 12 آذر ماه و با حضور کامران دانشجو، وزیر علوم دولت دهم در دانشکده ادبیات از دیگر برنامه‌های جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی بود که در این مراسم دانشجو به بیان عملکرد خود در دوران تصدی‌گری وزارت علوم، بیان ویژگی‌های علوم انسانی اسلامی، ویژگی‌های دانشجوی سیاسی، و غیره پرداخت.

 

 

در این همایش وزیر علوم دولت دهم گفت: زمانی که گفتیم استاد سکولار نمی‌خواهیم یعنی دانشگاه محل دانش و بیش است که در این زمینه مقام معظم رهبری می‌فرمایند" برای اسلام در دانشگاه‌ها ارزش قائل شوید، همچنین روش‌ها و بینش‌ها در دانشگاه باید صددرصد اسلامی باشد".

 

 دانشجو در رابطه با مشلات روبنایی دانشگاه خاطرنشان کرد: عده‌ای دنبال این بودند که دانشگاه را مکانی برای تقابل با نظام تبدیل کنند.

 

وی افزود: دو حکومت داریم که یکی از این حکومت‌ها برآمده از اراده ملت است که با نظام شاهنشاهی متفاوت است و در نظام شاهنشاهی دانشگاه باید در عرض مبانی نظام حرکت کند و این گونه ارزش گذاری می‌شد؛ اما در نظام برآمده از رای مردم دانشگاه در طول نظام حرکت می‌کند که عده‌ای این را نمی‌پسندند.

 

وزیر علوم دولت دهم در خصوص دانشگاه مستقل تصریح کرد: در این دانشگاه فعالیت سیاسی مستقل از احزاب و فتنه است، زمینه لازم برای ایجاد سطح بینش سیاسی فراهم، از نظر علمی به روز است و حداقل به صورت تطبیقی نظریاتش علمی است و کمترین وابستگی را به دولت دارد.

 

این تشکل در طول ترم گذشته اقدام به برگزاری برنامه‌هایی چون دیدار با خانواده شهید نیک رفتار و برنامه اردوی ورودی‌های جدید به دشت بهشت شاندیز را نیز کرده بود.

 

انجمن‌های علمی دانشجویان

 

1-برگزاری همایش"دیپلماسی ورزشی" در 24 آذرماه با حضور حمیدرضا صدر که در دانشکده علوم پایه دانشگاه برگزار شد. وی در این همایش به بررسی چگونگی به وجود آمدن ورزش فوتبال در انگلستان، آثار ورزش بر کشورها، دولتی بودن ورزش در آسیا و مشکلاتی که به این سبب به ورزش کشورشان وارد شده است و بررسی دیپلماسی در ورزش و آثار آن بر کشور پرداخت.

 

2- همچنین برگزاری همایش روز جهانی "خاک" در 16 آذرماه جهت بالا بردن آگاهی و بهبود پایداری منابع خاک در این دانشگاه از دیگر برنامه‌های انجمن‌های علمی دانشگاه بود.

 

3- برگزاری همایش تبدیل "علم به ثروت" نیز از دیگر برنامه‌هایی انجمن علمی دانشگاه بود که 10 دی ماه با حضور دبیر جشنواره ملی شیخ بهایی در دانشکده مهندسی برگزار شد.

 

4- برگزاری سومین مسابقات دومینو در 19 آذرماه با هدف آموزش مباحث تركيباتي در قالب سرگرمي و مسابقه با شرکت 32 تیم از دیگر برنامه‌های انجمن علمی دانشگاه فردوسی مشهد بود.

 

5-  ششمین همایش "کیفیت" 22 آذر ماه با سخنرانی صدرنیا، عضو هیات موسس هسته علمی مهندسی صنایع در کشورهای جنوب شرق آسیا و مهندس فروغی برگزار شد.     

 

6- برگزاری دوره فراگیری زبان انگلیسی توسط انجمن حقوق این دانشگاه از دیگر برنامه‌های انجمن علمی دانشگاه بود.

 

7- "فناوری‌های نانو کاربردها، مزایا و چالش‌ها" همایش تخصصی دیگری بود که توسط انجمن علمی دانشجویی برگزار شد که در این همایش محمدپور،استاد گروه مهندسی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد  به سخنرانی پرداخت. 

 

8- برگزاری روز مهندسی مکانیک توسط انجمن مکانیک از دیگر برنامه‌های انجمن علمی دانشجویی بود که هشت آبان در دانشکده مهندسی برگزار و در آن حجت الاسلام نخاولی در رابطه با اخلاق حرفه‌ای به سخنرانی پرداخت.

 

9- برگزاری سمینار "تخصصی روانشناسی" توسط انجمن علمی علوم تربیتی ششم آبان ماه در دانشکده علوم تربیتی و برای نخستین بار در حوزه روانشناسی شرق کشور 450 دانشجو از دانشگاه‌های فردوسی، فرهنگیان، خیام و پیام نور مشهد برگزار شد.

 

سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی

 

1-برگزاری مناظره دانشجویی "دانشگاه زنده است" با حضور شهرباف، زیرک، حجت الاسلام جواهری و سادات به مناسبت 16 آذر ماه در دانشکده ادبیات برگزار شد که به بیان سیر فعالیت تشکل‌های دانشجویی در دهه 60 و 80 پرداختند.

 

 

2-برگزاری سلسله نشست‌های "قرن‌ها بعد هنوز..." در رابطه با بررسی ابعاد مختلف عاشورا، که در این سلسله جلسات افرادی مانند حجت الاسلام غرویان، حجت الاسلام سوش محلاتی و غیره به ایراد سخنرانی پرداختند.

 

3- "نام من عشق است آیا میشناسیدم" از دیگر نشست‌های این سازمان دانشجویی بود که 28 مهر ماه در دانشکده ادبیات با حضور  رشید کاکاوند، مدرس دانشگاه آزاد تهران برگزار شد که در آن به بررسی آثار و شخصیت حسین منزوی پرداخته شد.  

 

4- همایش "در رویای بهشت" 20 آبان ماه با حضور محمد فخلعی، دانشیار فقه و مبانی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد و مقصود فراستخواه، دانشیار جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی در دانشکده الهیات برگزار و در آن به بررسی بسترهای فکری و اجتماعی افراط‌گرایی در جهان اسلام پرداخته شد.

 

5- 25 آبان ماه نیز سخنرانی‌های "تی ای دی" در دانشکده علوم پایه پخش شد.

 

کانون‌های فرهنگی

 

دانشگاه فردوسی مشهد دارای بیش از 20 کانون است که در طول ترم گذشته اقدام به برگزاری برنامه‌های بسیاری کرده است که قستمی از این برنامه‌ها به شرح زیر است.

 

1-برگزاری دوره آموزشی "بازیگری، کارگردانی و نمایش‌نامه نویسی" توسط کانون تئاتر که در این کارگاه حدود 32 دانشجو شرکت کردند.

 

2-"تشیع انگلیسی" نام برنامه‌ای بود که توسط کانون مهدویت و با سخنرانی رحیم‌پور ازغدی، 12 آذر ماه در دانشکده مهندسی برگزار و در آن در رابطه با تلاش غرب جهت به جان هم انداختن شیعه و اهل سنت، ایجاد شیعه انگلیسی و نشان دادن چهره‌ای خشن از اسلام به جهانیان و غیره سخن گفته شد.

 

 

همچنین این کانون با برگزاری برنامه‌های فرهنگی دیگر در راستای مهدویت از علی اکبر رائفی‌پور، کارشناس مسائل مهدویت دعوت به عمل آورده است.

 

3-برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزش طب سنتی یکی از برنامه‌هایی بود که کانون امام رضا(ع) این دانشگاه اقدام به برگزاری آن کرد.

 

4- برگزاری کارگاه فیلم نامه‌نویسی و کارگردانی توسط کانون فیلم و عکس که طی چهار جلسه برگزار شد که حدود 30 نفر در این کارگاه شرکت کردند، همچنین پخش مستند مصائب چارلی چاپلین به همراه سخنرانی کارگردان این مستند از جمله برنامه‌های این کانون بود.  

 

5-طرح "اهدا خون، اهدا زندگی" با همکاری سازمان اهداء خون خراسان رضوی و کانون سرگرمی و سلامت در میدان علوم این دانشگاه در پایگاه سیار اهداء خون، اول آذرماه برگزار شد.

 

 

6-طرح جمع آوری کتب اهدایی دانشجویان با عنوان  "کتاب مهر" یکی از برنامه‌هایی بود که کانون حس هفتم برگزار کنند آن بود.

 

7-برگزاری سلسله همایش‌های بازآفرینی خود با عناوینی همچون "از تعادل با تعامل تا تعالی، زندگی در برزخ وصل و جدایی و باورهای اشتباه زنان" توسط کانون دختران آفتاب و به دعوت از محمدی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و مشاور خانواده در دانشکده‌‌های مختلف دانشگاه برگزار شد.

 

8-هیات سیدالشهدا دانشگاه فردوسی از جمله کانون‌هایی است که در ایام مختلف اقدام به برگزاری برنامه‌های مناسبتی می‌کند که در ترم گذشته این هیات در دهه نخست ماه محرم پس نماز مغرب و عشا در مسجد امام رضا(ع) اقدام به برگزاری برنامه کرد که در این برنامه از آیت الله علم الهدی و حجت الاسلام الهی خراسانی دعوت به عمل آمد.

 

9-برگزاری نمايشگاه كتاب‌های تخصصی لاتين در تمامی حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، علوم پايه و دامپزشكی با تخفيف حداقل 15 درصد توسط مركز اطلاع رسانی و كتابخانه مركزی از جمله برنامه‌های دانشگاه بود.

 

10- معاونت آموزشی دانشگاه هفت آبان در دانشکده علوم پایه طی مراسمی از 192 دانش آموخته دانشگاه فردوسی تقدیر به عمل آورد.

 

11-کانون فرهنگی دانشگاه جهت بررسی مشکلات و مسائل فعالین دانشجویی در عرصه نشریات اقدام به برگزاری گردهمایی تحت عنوان "گردهمایی و نشست نشریات دانشجویی" در 17 آبان ماه در آمفی تئاتر پردیس کرد که در این نشست معاون فرهنگی و مسئول نشریات دانشگاه حضور داشتند.

 

12-برگزاری سلسله همایش "در کوچه‌های خوشبختی" ویژه مجردین و متاهلین با حضور حمید حبشی یکی دیگر از برنامه‌هایی بود که دانشگاه در روزهای مختلف در دانشکده علوم پایه اقدام به برگزاری آن کرد.

 

 

13-عباس یزدانی، کارشناس خانواده، پنجم آبان ماه  در جمع دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد در همایش "ازدواج آگاهانه، ساده و بهنگام" به برگزاری برنامه پرداخت.

 

14-همچنین همایش" فهم، عقلانیت، سنت" که به همت انجمن مدرسین دانشگاه فردوسی مشهد 22 آبان ماه در دانشکده ادبیات این دانشگاه و با سخنرانی همدانی، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

 

15-علیرضا زاکانی نیز در نشستی تحت عنوان "تحولات منطقه" که در جمع اساتید بسیجی در دانشگاه علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد به برگزاری سخنرانی پرداخت.

 

لازم به یادآوری است، تمامی برنامه‌های دانشگاه فردوسی مشهد در این گزارش آورده نشده است؛ بلکه فقط اخبار مهم متناسب با رویدادهای مهم کشور مانند 13، آیان، 16 آذر، 9 دی و دیگر مناسبت‌ها آورده شده است. همچنین برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در این ترم تحصیلی توسط دانشگاه و یا تشکل‌های دانشجویی باز هم مورد غفلت واقع شد به طوری که شاهد برگزاری این کرسی‌ها به تعداد انگشتان دست در این دانشگاه بودیم.

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار