آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۹۶۶۹
سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند:

دولت اعتدال فضای رکود حاکم بر نشریات را دوست دارد

سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند گفت: در حال حاضر نشریات دانشجویی در یک حالت نسبتا رکود قرار دارند و دولت اعتدال هم نشان داده که این فضای رکود حاکم بر نشریات را دوست دارد. 

امیر حسین رفعتی، سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با بیان اینکه هفته نامه سمعک از سال ۸۸ در دانشگاه بیرجند آغاز به فعالیت کرده است، گفت: ابتدا به صورت یک صفحه A۴ پشت و رو چاپ می‌شد که همت دوستان و استقبال دانشجویان باعث شده که از یکسال پیش، این نشریه به صورت هشت صفحه A۳ با تیراژ ۷۰۰ نسخه در هفته به چاپ برسد.

 

وی افزود: تا کنون ۸۱ شماره از نشریه سمعک به چاپ رسیده و در مراسمی هم که امسال به مناسبت روز دانشجو برگزار شد، نشریه سمعک به عنوان بهترین نشریه دانشگاه بیرجند انتخاب شد.

 

سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه تعداد نفرات فعال در نشریه حدود ۲۵ نفر هستند، گفت: سطح اطلاعات و کیفیت خوب و مطالعات دوستان باعث شده که بتوانیم در زمینه‌های مختلفی فعالیت کنیم. برای هر نشریه سمعک، کمیته‌های علمی و سیاسی و فرهنگی و دانشگاه به طور جداگانه تشکیل می‌شود که دبیران و اعضای کمیته در این کمیته‌ها به بحث و تبادل نظر درباره موضوعاتی که قرار است در نشریه کار بشود می‌پردازند.

 

رفعتی با بیان اینکه مسئولان دانشگاه تاکنون سعی کردند که ‌‌نهایت همکاری رو با ما داشته باشند، بیان داشت: چنین نشریه‌ای با چنین تیراژ و کیفیتی به عنوان یک افتخار برای دانشگاه بیرجند محسوب می‌شود و تا حالا در زمینه تامین منابع مالی با مشکل خاصی مواجه نشدیم و هزینه چاپ نشریه هم از بودجه سالانه تشکل‌های دانشجویی تامین می‌شود.

 

وی با بیان اینکه از لحاظ اسمی که نشریات زیادی در دانشگاه بیرجند وجود دارد؛ اما چون گاهنامه هستند، متاسفانه به طور نامنظم چاپ می‌شوند، گفت: مثلا شاید ترمی یک یا چند شماره چاپ کنند یا سالی یه شماره و غیره اما در موضوعات تخصصی طنز و موضوعات اعتقادی نشریه‌های خوبی مثل «آقا اجازه» و از یاد رفته «چاپ می‌شوند.

 

عدم پاسخگویی مسئولان دانشگاه به مشکلات صنفی دانشجویان

 

سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه دانشگاه برای گرفتن مجوز چاپ نشریه، معمولا سعی کرده که ‌‌نهایت همکاری رو داشته باشد، افزود: بعضا سختگیری‌ها از سوی دانشگاه شده که برخی از آن به جا بوده است.

 

رفیعی گاهی اوقات در موضوعات مختلف بخصوص مسائل دانشگاه و مسائل اجتماعی از طنز هم در نشریه خود استفاده کنیم، گفت: در همین زمینه معمولا صفحه آخر نشریه رو به پیامک‌های دانشجویان اختصاص دادیم که یکی از پرطرفدار‌ترین قسمت‌های سمعک است که دانشجو‌ها معمولا سعی می‌کنند مطالباتشون رو به صورت ظنز و شعر برای ما بفرستند که در برخی موارد بالای 130 یا 140 پیامک برای این بخش نشریه که با عنوان صدای دانشجو چاپ می‌شود، دریافت می‌کنیم.

 

مسئولان دانشگاه قصد پاسخگویی به سوالات و انتقاد‌ها را ندارند

 

وی با اشاره به اینکه یکی از قسمت‌های نشریه سمعک، صفحه دانشگاه است، افزود: ما معمولا سعی می‌کنیم در این قسمت، مطالبات دانشجویان رو در زمینه‌های مختلف علمی، پژوهشی، صنفی و غیره پیگیری کنیم. متاسفانه در این زمینه‌ها مسئولان مربوطه که شامل معاونت‌های مربوطه و حتی خود رئیس دانشگاه می‌شود، اصلا همکاری لازم رو در جهت انجام مصاحبه و پاسخ به مطالبات دانشجویان، ندارند. بعضا همکاری‌هایی شده است؛ اما در کلیت موضوع، اصلا قصد پاسخگویی به سوالات و انتقاد‌ها را ندارند.

 

سردبیر نشریه سمعک ادامه داد: البته این یه مشکل جدی در کل کشور است که مقام معظم رهبری در چند سال پیش از مسئولان خواستند که در جمع دانشجویان حاضر بشوند و به سوالات و مطالباتشان جواب بدهند تا چند ماه بعد از فرموده‌های رهبر معظم انقلاب مسئولین در جمع‌های دانشجویی شرکت می‌کردند اما بعد از مدتی باز‌‌ همان آش و‌‌ همان کاسه شد.

 

رفعتی افزود: معمولا دلیل اینکه مسئولین در جمع‌های دانشجویی شرکت نمی‌کنند و یا این جمع‌ها رو در شرایط کنترل شده برگزار می‌کنند، این است که از پاسخگویی واهمه دارند و می‌ترسند که مورد نقد قرار بگیرند.

 

بیشتر مطالب نشریه سمعک تولیدی است

 

وی با اشاره به اینکه نشریه سمعک به دلیل وجود نیروی‌های فعال و قوی که تعدادشون هم زیاد است سعی کرده که تقریبا اکثر مطالبش رو تولیدی کار کند، گفت: یکی از هدف‌های اصلی و اصلیترین هدف ما در تشکل و در نشریه، تربیت نیرو است. تا حالا هم با توجه به مدت کوتاه فعالیت نشریه، توانستیم داورانی رو برای جشنواره فیلم فجر و جشنواره عمار بفرستیم.

 

سردبیر نشریه سمعک دانشگاه بیرجند ادامه داد: مشکل اصلی نشریات دیگر دانشگاه نبود نیرو متخصص است و شاید روی یک نشریه حداکثر دو یا سه نفر کار کنند. برای همین مجبور می‌شوند که مطالب تامینی از سایت‌های خبری و غیره کار کنند.

 

رفعتی با بیان اینکه متاسفانه اصلیترین مشکلی که در قشر دانشجوی ما در همه دانشگاه‌ها و از جمله دانشگاه بیرجند مشاهده می‌شود» بی‌تفاوتی «است، افزود: به طور کلی همه تشکل‌های دانشجویی و نشریه‌ها، خیلی علاقه دارند که نیروی فعال بیشتری داشته باشند اما حقیقتا این بی‌تفاوتی اکثریت قشر دانشجو، درد بزرگی است و هرچی پیش می‌رود متاسفانه این بی‌تفاوتی بیتشر می‌شود.

 

وی بیات داشت: یکی از وظایف اصلی ما هم به عنوان کسانی که می‌توانیم بر روی قشر دانشجو تاثیرگذار باشیم، این است که در قشر جوان کشور دغدغه ایجاد کنیم. آن‌ها رو دغدغه‌مند بار بیاوریم و کاری کنیم که نسبت به حوادثی که در کشور و جهان اطرافش اتفاق می‌افتند، احساس مسئولیت کند.

 

سردبیر نشریه سمعک با بیان اینکه درباره میزان استقبال دانشجویان نشریه سمعک گفت: یک بحث کلی است که چه چیزی باعث می‌شود که دلهای همه به یک نقطه متوجه بشود و از آن استقبال کنند. مثلا شهید آوینی می‌گفت که خیلی‌ها می‌آمدن پیش من و می‌گفتند که ما هم همین دوربین رو مثل شما می‌بردیم تو مناطق جنگی که مستند تهیه کنیم؛ اما چطوری شد که روایت فتح به ان صورت در ذهن جامعه ماندگار شد و بقیه مستند‌ها، هیچکدام مثل روایت فتح گل نکرد، افزود: شهید آوینی در اون کلیپ تصویری این سوال را مطرح می‌کرد که به نظر شما دلیل این چی است؟ دوربین همون دوربین است. زمین همون زمین. چه چیزی پشت اون دوربین است که باعث تاثیرگذاری می‌شود؟ دانشجو باید حس کند که نشریه‌ای که به دستش می‌آید داره با صداقت باهاش صحبت می‌کند. درگیر باندبازی‌های سیاسی و غیره نشده است.

 

رفعتی افزود: علاوه بر این موارد، طراحی درست نشریه و تنوع داشتن در طراحی صفحه‌های مختلف و ویرایش درست مطالب و تیترهای جذاب و استفاده درست از عکس در مطالب مختلف، تاثیر زیادی در استقبال دانشجویان دارد.

 

وی با بیان اینکه نداشتن نیروی فعال کافی یکی از مشکلات اصلی نشریات دانشجویی عنوان کرد و بیان داشت: معمولا هر وقت که با مسئولان نشریات صحبت کردم، از کمبود نیرو می‌نالیدند و مشکل بعدی هم قوی نبودن نیرو‌ها و کمبود مطالعه در آن‌هاست که دلیل آن هم عدم دغدغه‌مندی و بی‌تفاوتی دانشجویان نسبت به مسائل اطرافشان است.

 

دولت اعتدال نشان داده فضای رکود حاکم بر نشریات را دوست دارد

 

سردبیر نشریع سمعک با بیان اینکه نشریات دانشجویی که معمولا از نظر کمی، هر ساله رشد می‌کنند، گفت: از لحاظ سردرگمی در ارائه مطالب و تشخیص وظیفه شون در زمان حاضر، معمولا دچار شک و تردید هستند و نمی‌توانند مسائل جاری دانشگاه و کشور را اصل و فرع کنند که این برمی گرده به‌‌ همان مسئله خودسازی. یعنی باید خودشان را در همه زمینه‌ها قوی کنند و برای خودشان سیر مطالعاتی داشته باشند و اخبار روز ایران و جهان رو دنبال کنند.

 

رفعتی با اشاره به اینکه در حال حاضر نشریات دانشجویی در یک حالت نسبتا رکود قرار دارند و دولت اعتدال هم نشان داده که این فضای رکود حاکم بر نشریات را دوست دارد، گفت: در حضورهای مختلف رئیس جمهور در دانشگاه در طی دو سال گذشته از شروع دولت، متاسفانه این قضیه کاملا مشهود بوده است؛ بنابراین باید نشریات دانشجویی باید به طور مستقل عمل کنند و این فضا رو بشکنند.

 

وی گفت: به نظر بنده هماهنگ عمل کردن نشریات دانشجویی، می‌تواند در شکستن این فضا رکود حاکم بر نشریات دانشجویی موثر باشد. نشست‌ها و جلسات ماهانه سردبیران نشریات مختلف، می‌تواند در خارج کردن فضا از رکود بسیار موثر باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار