بابک مینایی در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، که با مستند «آ سید مهدی» به پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار آمده بود با اشاره به اولین کار مستند خود اظهار داشت: تحیلات من مربوط به مستند نبود و در ابتدا به عنوان گوینده گفتار متن در فعالیت های مربوط به مستند شرکت کردم و کم کم با مقوله مستندسازی آشنا شدم.
وی افزود: مسئله ای که همواره برای من به شدت مورد اهمیت قرار داشته و متاسفانه کم رنگ شده، مقوله اخلاق است. شاید پیش از من به صورت کلی رد فیلم ها و آثاری دیگر به مقوله اخلاق پرداخته شده باشد، اما به ذهنم رسید که معلم اخلاقی پیدا کنم که درباره او فیلمی ساخته نشده ضمن اینکه معاصر نیز باشد.
وی تصریح کرد: فاصله زمانی از عصر حاضر منجر می شود که برخی بگویند داستان افسانه است و ساختگی، و با واقعیت تفاوت دارد. اما«آ سید مهدی» مربوط به 50 سال گذشته است.
مینایی در خصوص فیلم مستند خود بیان داشت: فیلم درباره سید مهدی قوام که از روحانیون دهه 20 حوالی خیابان پاچنار است. وی اولین نفری بود که من در مورد او تحقیق کردم و زندگی وی را به تصویر کشیدم. خواهر وی عفت سادات قوام که یک خانم کهنسال 97 ساله بود پس از چند ماه از مصاحبه با ویفوت کرد و می توانم بگویم آخرین فردی که با او مصاحبه کرد و پای صحبت های او در مورد برادرش نشست ما بودیم.
وی در خصوص نگاه و رویکرد این فیلم اظهار داشت: در تمام فیلم به دنبال آن بودیم که موضوع و محتوای آن برای آیندگان قابل استناد و بهره برداری باشد. در این فیلم که مقوله امر به معروف بسیار پررنگ است، شیوه و سلوک آ سید مهدی که معلم اخلاق بود بسیار قابل بهره برداری است. او شیوه هدایت خاصی داشت و به کسانی که پای منبرهایش بودند می گفت باید کسانی را هدایت کنیم که اهل نماز نیستند ، شرابخوارهستند و ... . وی به نوعی آخوند لات ها و لمپن ها بود. مرحوم با منش خاص خود بسیاري از اراذل را به هیئت و مسجد علاقه مند کرده و باعث توبه بسیاري از آنها شده بود.
مینایی تصریح کرد: آ سید مهدی داماد خانواده فیروزآبادی بود نسب آن به بحرالعلوم و مجلسی می رسید درجه اجتهاد داشت.
این کارگردان و مستندساز درادامه گفت: این مستند 49 دقیقه ای با همکاری علیرضا اسد نژاد به عنوان فیلمبردار و ساتیا آه دوخش به عنوان دستیار کارگردان در این فیلم همکاری می کردند.
وی در خصوص جشنواره عمار نیز گفت: جشنواره عمار جشنواره ای قوی است و جسارت بسیاری در انتخاب فیلم ها و برگزیدگان خود به خرج دادهاست.
گفتنی استف «آ سید مهدی» در بخش مستند تاریخ معاصر ایران فانوس این بخش را از آن خود کرد.
اگر به شکل غیرمستند باشد قطعا جذاب تر خواهد بود.
به هر حال مستند آن هم جای خوشحالی و تشکر دارد.