به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد حبشی شب گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار رازی این دانشگاه با بیان این نکته که متاسفانه بسیاری از والدین دوست دارند در زندگی فرزندان خود نفوذ داشته باشند، گفت: این نفوذ در زندگی فرزندان خود گاه تا جایی پیش میرود که امکان جدایی و فروپاشی زندگی را فراهم میکند.
خداوند مرد را ستون زن قرار داد
وی با بیان اینکه زن و مرد هر کدام در زندگی مشترک دارای نقشی میباشند، افزود: دخالتهای والدین و هر عاملی که نقش زن و مرد را در زندگی تحت الشعاع قرار دهد و آنهارا وادار به عکس العمل کند در زندگی زناشویی خطر آفرین است.
این کارشناس مسایل خانواده مرد را ستون خانه دانست و گفت: زن در خانه دارای نقشهای خود و از نظر عاطفی و تصمیمی وابسته به مرد است، در حقیقت مرد ستون و تکیه گاه برای زن در خانه به حساب می آید.
حبشی ادامه داد: زن در زندگی خود، هنگامی که مرد خود را ناتوان در تصمیم گیری و استقلال میبیند نسبت به او سرد میشود؛ زیرا ذاته این وابستگی در وجود او نهادینه شده است.
این مشاور خانواده با بیان اینکه زنی که استقلال مرد خانواده را زیر سوال میبرد، دچار اشتباه میشود، گفت: متاسفانه بسیاری از خانم ها که در منزل درآمد زایی داشته با خود خیال میکنند در حال خدمت به خانواده و همسر هستند و هنگامی که مرد خود را در برابر تلاش صورت گرفته بی تفاوت و حتی سرد میبینند از وی گله و شکایت دارند.
وی بیان کرد: مردی که با حقوق به گیر بودن زن خود حوزه مدیریتی اش را در خطر دیده و ستون بودنش را مورد خدشه میبیند در برابر زن موضع گیری دارد و بارها در مراجعات مشاوره ای من مواردی وجود داشته که زن از مزد خود به دلیل ممنون دار نبودن شوهرش در برابر تلاش مالی وی شکایت داشته است.
این کارشناس مسایل خانواده در ادامه دانستن نقش های تعریف شده در زندگی را برای زوجین دارای اهمیت دانست و تصریح کرد: خانواده باید فرزندان خود را در مدیریت زندگی شخصی خود مستقل تربیت کنند و از هر گونه دخالتی که بخواهد این استقلال فکری و شخصیتی را بر هم بزند خودداری کنند.
حبشی با اشاره به جابه جا شدن نقشها در خانواده متذکر شد: اگر زن ستونی بلندتر و مرد ستون بودن خود را در خطر ببیند زندگی این دو فرد به شکل بیهودگی دنبال میشود و مشکلات بسیاری در آن رشد میکند، این اتفاق بیشتر در میان زوج هایی شکل میگیرد که زن، نقش سالار را دارد.
مدیریت در زندگی اهمیت بالایی دارد
وی با بیان این نکته که همه از مدیریت کردن لذت میبرند، گفت: مدیریت در حقیقت رفتاری است که همه دوست دارند، در انجام آن شریک باشند؛ اما در یک امر مشترک این تداخل مدیریتها، بسیار کار را سخت و مشکل آفرین می کند.
این مشاور خانواده خطاب به والدین حاضر در جمع بیان داشت: متاسفانه در امر خداپسند ازدواج مدیریت طلبی خودخواهانه والدین کار و بار را بر دوش فرزندان میاندازد به نحوی که سایه این انحصار طلبی غیر عادلانه بر زندگی فرزندان پس از ازدواج نیز دیده میشود.
حبشی با انتقاد از والدینی که در زندگی فرزندان خود دخالت کرده و مدیریت خودخواهانه ای دارند، گفت: چرا مادری که پسرش، عروسی را بدون رضایت کامل قلبی وی اختیار کرده، تا آن جا که بتواند در زندگی همسر پسر خود مشکل آفرینی می کند! این نگاه مغرضانه به چه دلیل است؟
این کارشناس مسایل خانواده افزود: این جمله را در مشاورهای خود از زبان پسران بسیار میشنوم که «مادر من با زنم کنارم نمیآید» و یا دختر خانم ها ابراز می دارند، با این که من از زندگی و همسر خود راضی هستم؛ اما مادرم تا فرصت می یابد میگوید اگر با فلان خواستگارات و یا فلان گزینه که من موافق بودم ازدواج کرده بودی اکنون خوشبخت تر بودی.!
وی رفتار برخی والدین را نامعقول و نادرست دانست و متذکر شد: متاسفانه برخی والدین اساسا دوست دارند در زندگی شکل گرفته فرزندانشان که بر پایه رضایت کامل قلبی و سلیقه ای آنها نبوده، مشکل ایجاد شود تا حرف آنها در مخالفت با این ازدواج ثابت شود گویا در این میان آرامش و خوشبختی شکل گرفته فرزندان آنها دارای اهمیت نیست.
زندگی به معنای گذشتن از خود است
این مشاور خانواده با اشاره به این نکته که برای خوشبختی در زندگی باید بهایی داده شود، افزود: چرا شهادت شیرین است آیا به این دلیل نیست که جان شیرین است؟ زندگی نیز به همین شکل است یعنی بر اساس ارزش آن چیزی که باید از دست بدهید خوشبختی و آرامش به دست می آورید.
حبشی خطاب به دانشجویان ادامه داد: مرد نمیتواند بگوید سر کارگر من بداخلاق است، پس من کار خود را رها میکنم و زن نیز نمیتواند به دلیل سختی های مادر شدن از نقش مادری بگذرد، زندگی به معنای تحمل تمامی شرایط سخت برای خوشبختی و آرامش یکدیگر است.
وی با اشاره به این نکته که باید وسوسههای خود را در انتخاب تحلیل کنید، گفت: مسئله مهم دیگر در زندگی اجرای عملیات ازدواج است رفتاری که باید در زندگی از کودکی، خانواده با دخالت دادن فرزندان خود در مسایل کوچک آن را دنبال کنند.
حبشی نقش والدین را در این میان دارای اهمیت دانست و متذکر شد: در امر مهم ازدواج فرزندان والدینی که معقول فکر میکنند این نکته را مورد توجه قرار می دهند که بنا نیست همه چیز این زندگی را ما به دست بگیریم و حتی در برابر اصرار فرزندان، آنها را در اجرایی کردن مراحل مختلف زندگی خود مستقل قرار میدهند.
نقش حمایتی پدر و مادر مشکلات را حل میکند
این کارشناس مسایل خانواده در ادامه با بیان این نکته که اگر والدین نقش حمایتی خود را در زندگی فرزندان بازی کنند همه مشکلات حل میشود، بیان داشت: ازدواج من به همین شکل انجام شد به نحوی که از پدر خود گفتم شما در حمایت نظر من در تشکیل زندگی وظیفه ای ندارید؛ اما حتما دوست دارید من را کمک کنید. پدرم گفتند بله من سه میلیون تومان در اختیار تو قرار میدهم و بیش از این کمکی نمیتوانم انجام دهم، به پدر خود گفتم آیا برای چگونگی استفاده از این پول شما تصمیم میگیرید یا میتوانم خودم تصمیم گیری کنم؟ پدرم در پاسخ، چگونگی خرج کردن این پول را بر عهده من گذاشت.
وی افزود: در مراسم خواستگاری به همسرم گفتم من سه میلیون تومان برای تشکیل زندگی مان دارم و از شما به عنوان همسرم توقع ندارم جهیزیه ای برای زندگی مان بیاورید زیرا این وظیفه شما نیست؛ اما توقع هم ندارم بخواهید همه ملزومات زندگی را در همان ابتدا از من بخواهید شاید بنا باشد ماه ها با دست لباس بشوریم و با سختی زندگی کنیم تا وسایل رفاهی مناسب تری را تهیه کنم. همسرم گفتند پدر و مادر من نیز می خواهند به ما کمک کنند به همین میزان پول نیز من می آورم و این گونه شد ما با شش میلیون تومان زمینی را خریدیم و دو سال بعد ساختش را تمام کردیم و اکنون زندگی خود را ادامه میدهیم.
حبشی خاطرنشان کرد: در زندگی ما وسایل تزیینی و بدون استفاده و تجملی وجود ندارد گاهی برخی دوستان وقتی منزل ساده ما را میبینند می گویند برای خرید برخی وسایل تزینی اگر پول می خواهید بدهیم و برخی با تمسخر این رفتار را متغایر با اسلام میدانند؛ اما من میدانم این زندگی زیبا است.
وی با بیان این نکته که باید حوزه اجرای عملیات مدیریتی را به فرزندان خود واگذار کنیم، گفت: از کودکی نحوه مدیریت مالی را به فرزندان خود آموزش داده و به آن ها قطره ای پول ندادیم به جای اندک اندک پول دادن در هر هفته، ماهانه و بیش از نیازش پول در اختیار وی قرار دادیم؛ اما مدیریت این پول را نیز متذکر شدیم تا در هنگام تشکیل خانواده بداند چه باید بکند و مانند دوستان من که همزمان با من ازدواج کردند هنوز در خانه استیجاری زندگی نکنند.
برخی خانوادها ذلت پذیر هستند
حبشی با انتقاد از خانوادهایی که متاثر از دیگران زندگی خود و فرزندانشان را مدیریت میکنند، گفت: متاسفانه برخی دوست دارند در زندگی ذلیل باشند و برای هر رفتار خود میگویند مردم چه میگویند و کاری نیز به این ندارند که کاری که انجام میدهند از نگاه خداوند و حق چگونه است.
این مشاور خانواده داشتن قدرت تشخیص را مهم دانست و افزود: آیا میشود مانند یک وسیله متاثر از دیگران زندگی کرد؟ و آیا همان مردم هم زندگی خود را بر اساس خواست شما انجام میدهند؟
وی با بیان این که هر کاری شما انجام دهید باز هم مردم حرف خود را خواهند زد، متذکر شد: نظر مردم نه واحد است و نه ثابت، و شما هرگونه رفتار کنید که این نظر را جلب کنید باز هم کار شما را نقد میکنند.
این کارشناس مسائل خانواده با انتقاد از این تفکر گفت: پسری به من مراجعه کرد که مادرم اصرار زیاد بر ازدواج من با دختر خاله ام داشت و با اشک این خواسته را از من تقاضا میکرد من به خاطر رضایت مادرم از زندگی خودم دست برداشته و گفتم به خاطر مادرم با کسی که دوستش ندارم زندگی میکنم به هر دلیلی که فکر میکنم همان رضایت قلب مادرم بود پس از ازدواج بسیار به همسر خود علاقمند و دختدر خاله ام را دوست میداشتم؛ اما بین خاله و مادر من اختلاف شدیدی رخ داد و مادرم اکنون با اشک میخواهد زن خود را طلاق دهم.
حبشی انسانها را دارای نظر واحد ندانست و در پایان خطاب به والدین گفت: در ایام بعثت پیامبر(ص) این نکته دارای اهمیت است که آن نور خدا در برابر کسانی که وی را ساحر خواندند فرمود «اگر خورشید در یک دستم و ماه را در دست دیگر من قرار دهید دست از راه خود بر نخواهم داشت»؛ این نکته نشان از اهمیت رفتاری دارد که میدانید درست است و آن را به خاطر مردم تغییر نداده و ادامه دهید.