به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر درخشان امروز در نشست بررسي برنامه پزشک خانواده روستايي و اجراي طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به افزايش اعتبارات برنامه پزشک خانواده روستايي گفت: در اين راستا علاوه بر گسترش خدمات، تمامي جمعيت روستايي و شهرهاي زير 20 هزار نفر زير پوشش قرار گرفتند.
وی با بيان اينکه در سال جاري اعتبار برنامه پزشک خانواده روستايي از 24 ميليارد تومان در سال گذشته به يک صد ميليارد تومان افزايش يافته است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر يک ميليون و 250 هزار نفر از جمعيت در مناطق روستايي وشهرهاي کمتر از 20 هزار نفر ساکن هستند که يک ميليون و 70 هزار نفر از اين جمعيت زير پوشش بيمه روستايي قرار دارند.
مدير توسعه شبکههاي بهداشتي درماني معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد بهبود استانداردهاي فيزيکي، تامين امکانات زيست پزشک با هدف افزايش ماندگاري پزشکان در برنامه پزشک خانواده، گسترش خدمات دارويي از 250 قلم به 440 قلم و افزايش حقوق تيمهاي سلامت و واکسن پنتاوالان را از جمله اقدامات در حال اجرا در برنامه پزشک خانواده برشمرد.
وی با اشاره به اينکه با افزايش اعتبارات، تعداد آزمايشها از 15 به 50 نوع افزايش يافته است، خاطر نشان کرد: در قالب اين برنامه واکسن پنتاوالان نيز جايگزين واکسن ثلاث شده و کودکان در برابر بيماريهاي سياه سرفه، ديفتري، کزاز، هپاتيت B و هموفيلوس آنفلوانزا در سه نوبت دو، چهار و شش ماهگي واکسينه ميشوند.
دکتر درخشان افزود: راه اندازي سامانه پرونده خدمات الکترونيک جمعيت زير پوشش برنامه پزشک خانواده از ديگر اقداماتي است که در سال جاري صورت گرفته و دانشگاه علوم پزشکي مشهد به عنوان يکي از دانشگاههاي پيشگام آن را در دستور کار قرار داده است.
وي تصريح کرد: درحال حاضر برنامه پزشک خانواده در تمامي مناطق روستايي و 30 شهر کمتر از 20 هزار نفر در قالب 151 مرکز بهداشتي درماني در حال اجراست.
مدير توسعه شبکههاي بهداشتي درماني معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد ارائه خدمات دارويي در 114 داروخانه بخش خصوصي و 37 داروخانه دولتي، و فعاليت 74 آزمايشگاه را از ديگر اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: از ابتداي امسال تا کنون 716 هزار نفر ويزيت پزشک خانواده قرار گرفتند و 48 هزار نفر به سطح دوم خدمات ارجاع شدند.