کد خبر:۳۸۰۲۹۸

انجام عمل موفقیت آمیز«تخلیه خونریزی داخل نسج مغز به کمك نورواندوسكوپ» در دانشگاه علوم پزشکي مشهد

عمل جراحي «تخليه نسبي خونريزي داخل نسج مغز به كمك نورواندوسكوپ» به همت متخصصان گروه جراحي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکي مشهد با موفقیت در این دانشگاه انجام شد.
انجام عمل موفقیت آمیز«تخلیه خونریزی داخل نسج مغز به کمك نورواندوسكوپ» در دانشگاه علوم پزشکي مشهد

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عمل جراحي «تخليه نسبي خونريزي داخل نسج مغز به كمك نورواندوسكوپ» توسط حميد اعتماد رضايي، مدير گروه جراحي مغز و اعصاب و با همراهی علي شمسا، آسیستان جراحي مغز و اعصاب در اتاق عمل مرکزی بیمارستان قائم(عج) بر روی یک بیمار 65 ساله انجام شد.

 

اعتماد رضایی درباره این عمل جراحی گفت: از 24 ساعت قبل از شروع این عمل جراحی برای بیمار مورد نظر که دچار خونریزی وسیع نسج مغز اقداماتی صورت گرفته است. در این روش از یک کاتتر ابداعی و برگرفته از ست های جراحی لاپاراسکوپ که به شکل یه تروکار 10 میلی متری است استفاده شده است.

 

این جراح مغز و اعصاب تصریح کرد: استفاده از این ابزار ابداعی با اندازه گیری‌ها و بررسی‌های دقیق بر روی بیمار صورت گرفته و در محل مجاور خونریزی نسج مغز بيمار نصب و جاي گذاري شده است.

 

مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این عمل جراحی نیازی به دسترسی کامل به نسج مغز بیمار برای خارج کردن خونریزی‌ها نیست، گفت: در این عمل جراحی با استفاده از تصویر نمایشی نورواندوسکوپ و از طریق تروکار جای گذاری شده ابزارهای موردنیاز وارد حفره هماتوم شده و تخلیه لخته‌های خون موجود در نسج مغز بيمار تا حدود 50 درصد انجام شد.

 

رضايي با اشاره به اينكه اين نوع خونريزي داخل نسج مغز بر اثر افزایش فشار خون و به شکل خود به خودی در بافت مغز بيمار تشكيل شده است، افزود: با توجه به حجم وسیع خونریزی بیمار در روزهای گذشته از طریق روش ونتریکولستومی فشار مغز وی کاهش و زمينه لازم براي اجراي روش مذكور آماده شده است.

 

مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به مزایای این روش ابداعی تصریح کرد: در این روش نیازی به عمل جراحی کرانیوتومی، برش وسیع نسج مغز و برداشتن قلب نیست و بیمار مدت کوتاه تری برای انجام عمل جراحی بیهوش می‌شود.

 

وی با بیان اینکه عوارض احتمالی این روش جدید هنوز مشخص نشده است، خاطرنشان کرد: می‌توان گفت این عمل جراحی عوارض کمتری نسبت به جراحی کرانیوتومی و برش وسیع مغز بیمار خواهد داشت.

 

رضایی گفت: این عمل جراحی در حال حاضر فقط برای بیمارانی که دچار خونریزی های وسیع بافت مغز هستند، قابل انجام خواهد بود.

 

این استاد جراحی مغز و اعصاب در پایان متذکر شد استفاده از این روش‌ها می‌تواند سبب دستیابی به روش‌های جدید با عوارض کمتر برای درمان این نوع عارضه مغزي باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار