به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»؛ جلسه هیات امنای دو استان فارس و کهگیلویه و بویر احمد به ریاست حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد، استاندار این دو استان و بشارتی وزیر کشور در دولت سازندگی برگزار شد. در این جلسه مصوبات بودجه سال ۹۴، نمودار سازمانی استان و اصلاحیه برنامه راهبردی استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
میرزاده در این جلسه با اشاره به جایگاه هیاتهای امنای استانی، گفت: هیاتهای امنای استانی باید برای کیفیت بخشی به واحدهای استانها فعالیت کنند و هم اکنون ۴۹۶ نفر از دانشگاهیان و فرهیختگان عضو هیات امنای استانی در سراسر کشور هستند و این موضوع نشان دهنده این است که این رکن از دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ وجه جنبه تشریفاتی ندارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین تاکید کرد: تصمیمات هیات امنا باعث تمرکز زدایی در دانشگاه آزاد اسلامی شده است و این رکن دانشگاه باید به خوبی بر وظایف خود برای هر چه بهتر انجام شدن امور تمرکز کند.
واحدهای زیان ده با یکدیگر اجماع می شوند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از هیاتهای امنای استانی خواست تا واحدهای زیان ده را تعیین تکلیف کنند به طوری که یا در واحدهای مادر تجمیع شوند و یا تغییر کاربری دهند.اموال مازاد دانشگاه تنها باید صرف توسعه و تجهیز زیرساختهای پژوهشی و اقتصادی دانش بنیان شود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته تعدادی از واحدهای دانشگاه تجمیع و ادغام شده است، گفت: در مهرماه سال ۹۲، تعداد ۴۷۲ واحد در دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشت که امروز این تعداد به ۴۰۰ واحد رسیده است و ۷۲ واحد تجمیع یا منحل و یا تغییر کاربری داده شدند.
تحقق اهداف سند توسعه علم و فن آوری تنها با همت دانشگاهها میسر خواهد شد
میرزاده در ادامه این جلسه با اشاره به ابلاغ سند توسعه علم و فن آوری از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: بر اساس اهداف این سند، ایران تا پایان سال ۱۴۰۴ باید به قطب نخست علمی منطقه تبدیل شود و ۵۰ درصد از تولید ناخالص ملی کشور (GDP) از فعالیتهای اقتصاد دانش بنیان تامین شود.
وی تصریح کرد: این موضوع به خوبی نقش دانشگاهها به صورت عام و دانشگاه آزاد اسلامی به صورت خاص را در تحقق این هدف نشان میدهد زیرا دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن ظرفیت بالایی از آموزش عالی کشور وظیفه سنگینی در تحقق سند توسعه علم و فن آوری ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: تنها راه برون رفت از تحریمها، توجه به پژوهش و توسعه اقتصاد دانش بنیان است.
برگزاری دورههای بازآموزی، درآمدی برای دانشگاه
میرزاده در ادامه سخنانش با اشاره به امضای تفاهم نامه دانشگاه آزاد اسلامی با سازمان نظام مهندسی به منظور توسعه همکاری، ارائه خدمات علمی و گسترش بازآموزی، عنوان کرد: با اجرای این طرح بسیاری از کارشناسهای قدیمی که از همین دانشگاه فارغ التحصیل شده بودند دوباره برای گذراندن دورههای بازآموزی به دانشگاه برگشتند و علاوه بر بروز رسانی علمی این مهندسان، درآمد خوبی از این راه نصیب دانشگاه شد.
وی با بیان اینکه کارهای دانش بنیان مانند یک باغ است که نتیجه آن پس از چند سال به ثمر مینشیند، گفت: ما در دانشگاه آزاد اسلامی درآمدهای زود بازده از جمله کارگاهها و نظام بازآموزی داریم و تمامی واحدها باید در این مسیر نیز گام بردارند.
میرزاده تاکید کرد: باید با فعالیت اقتصادی دانش بنیان راه کارهایی برای تنوع بخشی به درآمدهای دانشگاه ایجاد شود.
وابستگی دانشگاههای معتبر دنیا به شهریه حدود ۲۵ درصد است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه وابستگی به شهریه در دانشگاههای برتر دنیا نظیر MIT کمتر از ۲۵ درصد است، اظهار داشت: وابستگی پایین دانشگاههای برتر دنیا به شهریه نشان میدهد که ارتباط دانشگاهها با صنعت و مردم بسیار قوی است.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این موضوع هستیم که وابستگی دانشگاه به شهریه دانشجویان را از طریق اقتصاد دانش بنیان کم کنیم و به لطف خدا تا پایان سال ۹۴ میزان وابستگی به شهریه به ۸۴ درصد خواهد رسید.
جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی
میرزاده در این جلسه با اشاره به جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: در این دانشگاه جذب هیات علمی و توسعه تحصیلات تکمیلی طبق مصوبه اسناد بالادستی نظام و هیات موسس دانشگاه صورت میگیرد و بنای ما این است که تا پایان سال ۹۶، ۲۰ هزار استاد PHD به این دانشگاه اضافه شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر ضرورت توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: هنوز در حدود ۵۰۰ هزار صندلی خالی در دورههای کاردانی و کارشناسی در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد ولی ما مجبوریم فضاها را نگهداری و برای اساتیدی که موظفیشان در هفته تکمیل نمیشود، پرداخت داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام در مقطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی رشد خوبی داشته است، عنوان کرد: این رشد کاملا قابل قبول بوده بطوری که ما به عددی که باید طبق مصوبه هیات امنا در سال ۹۴ میرسیدیم نزدیک شدهایم.
میرزاده در بخش دیگر از سخنانش با بیان اینکه افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با نرخ تورم خواهد بود، گفت: شهریه دانشگاه در ترم بهمن و تابستان سال ۹۴ ثابت بوده و هیچ گونه افزایشی نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: مسئولان و مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی باید تا حد ممکن هزینههای جاری خود را کاهش دهند و جلب کمکهای مردمی از مواردی است که باید در بودجه سال آتی به آن توجه شود. زیرا این موضوع از جمله مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز هست.
میرزاده با بیان اینکه یکی از وجوه درآمد در دانشگاههای دنیا، جلب کمکهای مردمی است، گفت: در تمامی دانشگاههای بزرگ دنیا بنیاد خیریه فعال است و ما هم در دانشگاه آزاد اسلامی باید به دنبال این موضوع باشیم و مسئولان دانشگاه نسبت به فعال کردن کانونهای خیرین در دانشگاه اقدام کنند.
۲۵درصد افزایش حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه در سال ۹۴
میرزاده در ادامه با اشاره به برنامه ریزی برای یکسان سازی حقوق و دستمزد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاههای دولتی تاکید کرد: هم اکنون بودجه به میزان کافی برای این اجرای یک باره این برنامه وجود ندارد اما بنای ما این است که میزان حقوق اعضای هیات علمی تمام وقت این دانشگاه در سال ۹۴ نسبت به سال۹۳، ۲۵ درصد افزایش یابد که البته حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی نیز هم راستا با میزان تورم و مطابق با کارکنان دولت افزایش خواهد یافت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بخش از سخنان خود تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بیشک یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در زمینه فرهنگی و علمی است که نقش غیر قابل انکاری در توسعه اجتماعی، علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی کشور در تمامی این سالها داشته است.
وی تصریح کرد: اگرچه دانشگاه به صورت عام متولی ایجاد شغل در کشور برای جوانان نیست ولی دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد پارکهای علم و فن آوری و شرکتهای دانش بنیان و توسعه تعامل با بخش صنعت به ایجاد اشتغال جوانان تحصیلکرده در کشور نیز کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نقش این دانشگاه در توسعه همه جانبه کشور را غیر قابل انکار دانست و گفت: هیچ کس نمیتواند نقش دانشگاه آزاد اسلامی را در توسعه علمی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور نادیده بگیرد.
میرزاده با تاکید بر اینکه باید استانداردهای توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی رعایت شود، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم متعهد شده است که گسترش تحصیلات تکمیلی متناسب با استانداردسازی انجام شود و واحدهای دانشگاهی برای تصویب رشتهها باید استانداردهای لازم را اجرا کنند.
اجرای طرحهای ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اجرای طرحهای ماندگار فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی، عنوان کرد: خوشبختانه از زمان حضور طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی طرحهای فرهنگی مهمی به تصویب شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه رسیده که زمینه توسعه فرهنگی را فراهم کرده است.
وی با تاکید بر اینکه اگر در جامعه توسعه فرهنگی نداشته باشیم توسعه اجتماعی و اقتصادی صورت نمیگیرد، گفت: دانشگاهها در زمینه توسعه فرهنگی میتوانند نقش بزرگی داشته باشد و دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور نقش موثری داشته است.
توسعه رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه ۴۰ درصد بار پزشکی کشور بر دوش دانشگاه آزاد اسلامی است، خاطر نشان کرد: رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی رشد خوبی داشته است و ما در حال حاضر ۱۱ بیمارستان فعال داریم که تا پایان سال ۹۴ به ۱۵ بیمارستان خواهد رسید.
وی با بیان اینکه دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی خصوصا دانشجویان دندانپزشکی در این حوزه سرآمد هستند، ابراز امیدواری کرد که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همکاری بیشتری با دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تصویب رشتهها داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به معوقات برخی از نهادها به دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: هم اکنون برخی از نهادها و سازمانهای دولتی معوقات بسیار زیادی به دانشگاه آزاد اسلامی دارند که با توجه به عدم وابستگی این نهاد علمی به بودجه دولتی پرداخت این معوقات سنگین که بعضا در حدود ۲۵۰ میلیارد تومان میرسد بخش قابل توجهی از تنگناهای مالی دانشگاه آزاد اسلامی را حل خواهد کرد.