کد خبر:۳۸۲۲۲۱
در نامه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع):

آقای ایوبی! نگذارید جشنواره فجر امسال هم تبدیل به جشنوارۀ «گناه» شود

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع)، خطاب به رئیس سازمان سینمایی و دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر نامه‌ای نوشت.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع)، خطاب به رئیس سازمان سینمایی و دست اندرکاران جشنواره فیلم فجر نامه‌ای نوشت.

 

متن این نامه به شرح زیر است:

 

«ما با سینما مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم» امام خمینی (رحمة الله علیه)


 «واقعاً خط قرمزهائى هست که باید رعایت شود. یک جاهائى عبور از برخى از خطوط قرمز اخلاقى - منظورم خطوط قرمز سیاسى هم خیلى نیست؛ عمدتاً انسان نگران اخلاق و دین و این چیزهاست - در بعضى از فیلم‌ها و سریال‌ها لزومى ندارد» حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در دیدار جمعی از هنرمندان، ۱۲/۴/۸۹.

 

با عرض سلام و احترام خدمت

جناب آقای ایوبی، ریاست محترم سازمان سینمایی کشور و جناب آقای رضاداد، دبیر محترم جشنواره فیلم فجر و سایر دست اندرکاران سینما و جشنواره فجر انقلاب اسلامی


بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، از‌‌ همان ابتدای پیروزی نهضت، موضع تأییدی خود نسبت به اصل سینما را با موضع‌گیری قاطعانه نسبت به بزرگ‌ترین خط قرمز سینمای اسلامی و انقلابی یعنی ابتذال اخلاقی و جنسی همراه نمود. بیشترین دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب نیز در باب سینمای کشور همواره دغدغه‌های اخلاقی و اعتقادی بوده است. سالهاست که در رابطه با این مسائل، فریاد پیروان انقلاب اسلامی و علمای دینی بلند است و ما همچنان نمی‌دانیم برای چه دقیقاً نمودهای اولیۀ‌‌ همان چیزی که مورد جدی‌ترین مخالفت رهبران انقلاب قرار گرفته، نه تنها در سینمای کشور اجازۀ ورود پیدا کرده و بلکه تا حدی تثبیت و نهادینه شده است. به بهانه‌های واهی و مصلحت‌اندیشی‌های کاذب – که هیچ مصلحتی مهم‌تر از مراعات حدود بیّن اسلام عزیز در حوزه‌های مختلف ادارۀ کشور نیست – نزدیک دو دهه است که استفادۀ ابزاری و غیر شرعی عوامل سینما از جاذبه‌های ضداخلاقی و جنسی در فیلمهای کشور به امری معمول تبدیل شده و معلوم نیست چه زمانی مسئولین نظارتی کشور می‌خواهند جلوی تداوم این روند را بگیرند.

 

متأسفانه در هر دو دولت موسوم به اصلاحات و اصولگرا، این روند ادامه یافت و بر سر ترسیم خط قرمزهای قاطع اخلاقی، چه در بحث حجاب و روابط بازیگران و دیالوگ‌ها و شوخی‌ها و سایر موقعیتهای تصویری، و چه از جهت وفور و غلبۀ سوژه‌های ضداخلاقی و جنسی در داستان‌ها و پیامهای آشکار و پنهان این فیلم‌ها در مورد مناسبات اخلاقی و مسئلۀ عفت و غیرت اجتماعی، تسامح بخرج داده شد و اکنون دیگر خیلی از این نمود‌ها – که مصداق بارز خلاف شرع از نظر همۀ فقهای کشور است – در غالب فیلمهای تولید و اکران شدۀ داخل، تبدیل به یک عادت جذب کنندۀ مخاطب شده است.


اما مسئولین محترم، سخن ما در این بیانیۀ مشفقانه، مشخصاً و عجالتاً فضای اخلاقی جشنوارۀ فیلم فجر است که هم برای داخل و هم خارج کشور قرار است الگویی نسبی از سینما و فرهنگ انقلاب و اسلام باشد.


جناب آقای ایوبی، ما جنابعالی را به تدیّن و شاگردی در مکتب امام صادق علیه السلام می‌شناسیم. جناب آقای رضاداد، شما برای ما مدیری منسوب به داعیۀ دینداری و ولایتمداری محسوب می‌شوید. باور بفرمایید نه ما سیاست زده و از بیان این مطالب، دارای دغدغه‌های سیاسی هستیم و نه شما حضرات را انشاءالله به سیاست‌زدگی از آن نوعی که موجب کم‌توجهی به احکام و خطوط قرمز شرع مقدس بشود، می‌شناسیم. اگر شما معتقدید که جشنوارۀ فیلم فجر باید به نوعی نمایندگی مجموع سلیقه‌هایی که ذیل چارچوب کلان انقلاب و ایران اسلامی قرار می‌گیرند را داشته باشد، «فضا» ی عینی داخل مکان جشنواره هم باید خط‌قرمزهای حریم رسمی فرهنگ کشور را با خود به یدک بکشد.


متأسفانه در سال‌ها و دولتهای گذشته، وضعیت پوشش بازیگران و عوامل سینمایی شرکت کننده در جشنواره شاید مشمول کمترین نظارتی واقع نمی‌گشت. فضای جشنواره و برج میلاد، همراه با اختلاطی آکنده از جلوه‌های تبرج‌گونه می‌شد. دوربین‌های متعدد عکاسان مرد، با تقلید از جشنواره‌های غربی، بر روی قامت بازیگران زن و رو به زمینۀ پوس‌تر جشنواره! زوم می‌نمود و عکسهای منتشره به تمامی رسانه‌ها و فضای مجازی راه می‌یافت و جوان این کشور را به تناقض وا می‌داشت که از طرفی تبلیغات عفاف و حجاب را به او نشان می‌دهیم و از طرفی ظواهر هنرمندان محبوب این کشور روی فرش قرمز ارزشمند‌ترین مراسمات دولتی و رسمی، به او نشان الگویی کاملا متفاوت و عدم صداقت آن تبلیغات قبلی را می‌داد. و هنوز این تصاویر از دوره‌های قبلی برگزاری جشنواره هم که در پایگاه‌های اینترنتی به وفور مورد بازدید است.
جناب آقای ایوبی! نگذارید جشنواره فجر امسال هم تبدیل به جشنوارۀ «گناه» شود.


مسئولین محترم فرهنگی کشور! قرار نیست جشنواره فجرِ مولود انقلاب اسلامی بتدریج زرق و برق جشنواره‌های مادی‌گرا و پر از شهوتِ اسکار و کن و غیره را پیدا کند. ما براحتی می‌توانیم برای شرکت‌کنندگان در جشنواره با احترام تبیین کنیم که حریم جشنواره مانند خیابان نیست و قوانین و ضوابطی دارد. همانطور که هیچکس با هر میزان احترام و محبوبیتی نمی‌تواند نظم و انضباط ظاهری محیط جشنواره را بهم بزند، به‌‌ همان نحو جایز نیست حدود و خطوط فرهنگی ایدئولوژی جشنواره را خدشه‌دار کند. اهمیت این مسئله کم از محتوای فیلمهای جشنواره و برنامه‌های دیگر آن را ندارد. اگر صادقانه ادعا داریم که بایستی برای جا انداختن ارزش‌ها و احکام اسلامی در میان ملت و حتی خود هنرمندان، کار فرهنگی نمود، حداقل هزینۀ این ادعا این است که خود محیطی را در بالا‌ترین و پرانعکاسترین مراسمات این کشور فراهم نیاوریم که براحتی این گونه ناهنجاری‌ها در آن غلبه پیدا کنند.


این مهم هیچ منافاتی ندارد با احترام به قشر هنرمند این کشور، که طبیعتا آن‌ها نیز با شفاف‌سازی خطوط قرمز و ضوابط هر محیطی و جدی گرفتن عمل به آن، به هنجارهای دینی احترام می‌گذارند. و البته نهایتاً هیچ قشری در این کشور، احترام و ارزشی بالا‌تر از حریم ارزش‌ها و احکام اسلامی ندارد. از شما استدعا داریم که با نظارت -جدیتان، بدور از تسامح و در اولویت آخر قرار دادن این گونه نظارت‌ها، حریم مکانی جشنواره فیلم فجر و بازتاب‌های تصویری آن را با حداقل «گناه» زمینه‌سازی نمایید. این، اولین و مهم‌ترین اولویت دست‌اندرکاران متدین یک مراسم دولتی فرهنگی در کشور اسلامی باید باشد. و نباید مصالح و ملاحظات دیگر، آن را تحت-الشعاع قرار دهد و دعوت‌های رسمی به «رعایت حجاب و شئونات اسلامی»، دوباره حالتی تشریفاتی به خود بگیرد. قاعدتاً از حالا بایستی تدابیر و تبیین‌های لازم برای اداره‌کنندگان و مدعوین جشنواره صورت یابد.


به امید برگزاری جشنواره‌ای متفاوت از سالیان قبل، و به امید اینکه نظارتهای مسئولین عزیز بر محتوا و جاذبه‌های اخلاقی فیلم‌های سینمایی کشور از این بعد، مشمول جدیت و قاطعیت واقع شود و فدای هیچ گونه مصالح سیاسی و سینمایی و... قرار نگیرد.


سایه رهبری مستدام


بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
سپید
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۲
به نام خدا
با سلام واحترام؛
امسال سال فرهنگ است!
چرا در سینمای ما تغییری حاصل نمی شود؟!!
چرای جلوی اینهمه بدحجابی هاوبی بند وباری ها و بی حیایی ها گرفته نمی شود؟!!
قبلا اگر مانتویی ها را بدحجاب نشان میدادند، حالا پار را فرا تر گذاشته و وقیحانه و بی شرمانه فیلم هایی ساخته می شود که در آن خانمهای چادری نیز موهایشان بیرون است!! بعنوان مثال فیلم "جامه دران"
چون ما در مقابل آنها کوتاه آمده ایم و نهی از منکر نمی کنیم، آنها اینقدر وقیح شده اند و به چادر هم بی حرمتی می کنند و الگوی کثیف خودشان را می خواهند به خانمهای عفیف چادری منتقل کنند و دختران نجیب ما را اول به بدحجابی و سپس به بی عفتی و ... بکشانند!!!
لطفا به گوش مسئولین و مراجع تقلید برسانید.

علمای اسلام به داد اسلام برسید!
2
0
حامد
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۷
ما برای بقا آفریده شده ایم نه نابودی و نه پایان. ما در سرای دیگر زندگی جاودان خواهیم داشت و البته زندگی میتواند توام با لذت باشد (برای دوستان خدا در بهشت) یا توام با عذاب باشد (برای گنهکارانی که توبه نکرده اند در جهنم) اما لذت بهشت بسیار فراتر از عشق و حال و ارضای نفس و حوری و پری و قلمان می تواند بشود (که نه چشمی دیده نه گوشی شنیده، و نو به نو بر لذتهایش افزوده شود) و عذاب جهنم هم فقط سیخ و قیر و آتش نیست. آتش بر افروخته الهی است که هیزمش آدمیان و سنگ ها (ی مذاب) هستند و برقلبها زده میشود و قلوب را محترق می کند و اگر نسیمی از جهنم به دنیا برسد همه آبهای دنیا را تبخیر می کند . عذاب خدا ناشی از غضب خداست و آسمانها و زمین یارای مقاومت در برابرش را ندارد
1
0
امین
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۹
چیزی که امروز حیا را در میان ما چون موریانه دارد نابود می کند بد حجابی بانوان است (آنگاه که حیا رفت دین از بین می رود) . همه ما کم و بیش بانوان بدحجاب درمیان بستگان و آشنایان خود داریم که میتوانیم با زبان نرم و سخن نیکو به ایشان دوستانه بگوییم که برای راحتی آخرت خودشان و روسفیدی در برابر حضرت زهرا حجابی که ایشان می پسندند را رعایت کنند. (همچنین در فضای مجازی میتوانیم به پیجهای مفیدی که گاهی عکس بیحجاب یا بدحجاب میگذارند، برای رضای خدا تذکر دهیم) و همچنین به آقای ایوبی و کارگردانان و بازیگران.
و بگوییم دین اسلام امانتی است در دست ما که اگر ما به آن عمل نکنیم و هرطور دلمان میخواهد بپوشیم و رفتار کنیم خود ما در نابودی آن سهیم خواهیم بود و سر پل صراط و کنار حوض کوثر ندامت سودی نخواهد بخشید.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار