عفت صیفی، کارشناس دیابت مرکز بهداشت مشهد در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در حاشیه همایش «دیابت و اهمیت و عوارض و پیشگیری از آن» بیان داشت: این همایش یک روزه برای پزشکان، کارشناسان و پرستاران دیابت برگزار شده است تا در آن از آخرین یافتههای علمی بیماری دیابت مورد بحث قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بررسی عوارض بیماری دیابت از دیگر اهداف برگزاری چنین همایشی است، خاطرنشان کرد: در این همایش حدود 110 نفر از پزشکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کارشناسان مربوطه شرکت کردهاند که در سه پنل، اطلاعات مورد نظر به آنان داده میشود.
این کارشناس دیابت مرکز بهداشت با بیان اینکه این همایش سومین همایشی است که مرکز بهداشت شماره سه دیابت با همکاری بیمارستان ارتش برگزار میکند، تصریح کرد: متاسفانه پنج درصد مردم جامعه به بیماری دیابت مبتلا هستند که بیشتر این افراد از بیماری خود آگاه نیستند.
صیفی با اشاره به اینکه نام دیگر این بیماری، کشنده خاموش است، ادامه داد: یکی از دلیلی که به دیابت کشنده خاموش لقب دادهاند این است که این بیماری در مراحل اولیه دارای علامت نیست به همین دلیل گفته میشود علامت اولیه این بیماری بیعلامتی است.
وی پرخوری، پر ادارای و دیر بهبود یافتن زخمها را از جمله علائم این بیماری برشمرد و خاطرنشان کرد: ژنیتیک، الگوهای تغذیهای و میزان فعالیت بدنی از جمله عواملی است که باعث بروز این بیماری در افراد میشود.
این کارشناس دیابت مرکز بهداشت با تاکید بر اینکه زندگی ماشینی و عادتهای تغذیهای و رفتن به سمت فستفودها منجر به گسترش این بیماری در جامعه شده است، بیان داشت: پیش از این دیابت در گروه سنی 40 به بالا ظاهر میشد؛ اما با توجه به دلایلی که گفته شد امروز ابتلا به این بیماری در افرادی که در دهه 30 زندگی خود به سر میبرند نیز مشاهده میشود.
صیفی در بخش پیانی سخنان خود گفت: در روستاهای ایران هر سه سال یک بار غربالگری دیابت انجام میشود و بیماران شناسایی شده برای انجام معاینات و آزمایشها، تحت نظر پزشک خانواده روستایی قرار میگیرند.