به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو، از شیراز، غلامرضا حاتم، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و قائم مقام رئيس دانشگاه در مراكز تحقيقاتي امروز در جمع خبرنگاران گفت: در نوع احشایی بیماری سالک، مخزن مهم بيماري سگ ها هستند و پشه هاي خاكي انگل را بين سگ هاي آلوده و ولگرد انتقال مي دهند که در عشاير و روستائيان به علت تماس زياد با این حیوان، انتقال بيماري از سگ به انسان ملاحظه می شود.
وی تصریح کرد: گروه هدف در بيماري احشايي ايران بيشتر كودكان دو تا پنج ساله هستند و علايم بيماري شامل تب، بزرگي طحال و كبد، خونريزي هاي غير طبيعي از بيني و روده و كم خوني و سرانجام در صورت عدم درمان مرگ است.
لزوم شناسایی محل لانه جوندگان و لانه کوبی در کنترل بیماری سالک
این دکترای انگل شناسی پزشکی افزود: جوندگان در هر جا رطوبت، زباله، كودهاي حيواني و مواردی از اين قبيل وجود دارد، لانه سازي مي كنند که بر همین اساس، بهسازي محيط ، همچنین شناسايي محل لانه جوندگان برای لانه كوبي و راندن لانه ها به فاصله دور با كمك لودر و وسايل مخصوص در اين زمينه بسيار اهمیت دارد.
حاتم تاکید کرد: سگ هاي گله هم بايد مرتب آزمايش شوند و سگ هاي ولگرد و آلوده معدوم شوند، از سویی دیگر استفاده از پشه بند با منافذ ريز، به ویژه پشه بندهاي آغشته به سم مخصوص كه توسط بهداشت تامين مي شود، كمك زيادي به كنترل بيماري مي کند.
وی آموزش بهداشت به مردم را ركن مهمي در این زمینه عنوان کرد و بیان داشت: در نوع پوستي سالک، زخم ها ممكن است در نقاط حساس مانند صورت، پلك چشم و گردن اتفاق بيفتد و پس از بهبودي، جاي زخم يا اسكار باقي بماند و زيبايي را به خطر بيندازد؛ بنابراین هر چه زودتر زخم ها درمان شوند بهتر است.
از درمان های محلی برای کنترل بیماری سالک پرهیز کنید
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: درمان بايد تنها توسط متخصصان انجام شود و چنانچه افراد سودجو با درمان هاي محلي افراد را درمان كنند، ممكن است باعث طولاني شدن زخم و عفونت آن شوند.
حاتم ادامه داد: در حال حاضر داروهاي گلوكانتيم به صورت آمپول تزريقي و يخ كردن محل ضايعه، مهمترين راه درماني سالک است و هنوز واكسني براي بيماري تهيه نشده است.
وی گفت: كنترل بيماري يك امر بين بخشي است و بدون مشاركت همه نهادها و سازمان ها كنترل بيماري با چالش برخورد خواهد كرد؛ اما با ياري يكديگر می توان این بيماري را ریشه کن کنیم.