به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زاهدان، سرانجام پس از بحث و جدلهای فراوان بر سر کرسی ریاست دانشگاه مادر استان سیستان و بلوچستان افسار مدیریتی این دانشگاه بر دستان علیرضا بندانی رسید.
شامگاه گذشته وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طی حکمی علیرضا بندانی را به سمت سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان منصوب کرد.
در حکم دکتر فرهادی خطاب به علیرضا بندانی آمده است: امید است با توکل به خداوند سبحان، ماموریت و وظایف سرپرستی دانشگاه سیستان و بلوچستان را برپایه قوانین، سیاستها وبرنامه های مصوب به انجام رسانید، بایسته است با پیروی از آموزههای اسلامی، مبانی علمی، راهبردهای دولت تدبیر و امید و جلب همکاری دانشگاهیان و صاحب نظران، نقشی شایسته در تحقق راهبردهای تحقق سند دانشگاه اسلامی و بر آوردن اهداف نظام علم و فناوری و نقشآفرینی آن در اقتصاد دانش بنیان و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی ایفا نمایید.
وزیر علوم همچنین در نامهای جداگانه از خدمات علیرضا رضوانی، رئیس سابق دانشگاه سیستان و بلوچستان در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد.
این انتصاب در حالی انجام شد که در یکسال گذشته و پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید جدلهای فراوانی بر سر تغییر ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان در استان بوجود آمده بود و محافل تندروی اصلاحطلب استان به صورت پیاپی با بیان دروغها و تهمت بسیار نسبت به ریاست پیشین دانشگاه، خواهان برکناری وی بودند.
این محافل از طریق پیادهنظام خود در دانشگاه که تشکل غیرقانونی انجمن اسلامی موسوم به پیرو خط امام(ره) بود، اقدام به خرابکاری و ساختارشکنی در محیط دانشگاه میکردند و از بیرون نیز با استفاده از دو رسانه دروغگوی خود ریاست دانشگاه را با تهمتهایی بیجا تحت فشار قرار میدادند؛ از طرف دیگر نیز چون این جماعت مورد حمایت برخی شخصیتهای درون استانداری بودند، ریاست دانشگاه تحت فشاری چند بعدی قرار میگرفت.
این جماعت تلاش داشتند تا ابتدا از درون دانشگاه فضا را ملتهب نشان دهند؛ همانگونه که در هنگام حضور استاندار در دانشگاه با جمع کردن عدهای در تالار فردوسی شعارهایی علیه ریاست دانشگاه میدادند.
اقدام بعدی آنها تلاش برای جنجالسازی رسانهای و ملتهب نشان دادن دانشگاه در فضای رسانهای بود که دو رسانه تندروی اصلاحطلب مجری این اقدام بودند و به صورت گسترده با حمله به ریاست دانشگاه فضا را برای تغییر آماده میساختند.
و اما مرحله سوم استفاده از افراد پر نفوذ خود در استانداری و بدنه وزارت علوم در جهت جابهجایی و انتصاب فرد مد نظر خود بود که آن را نیز با سراسیمگی و ذوق زدگی از نزدیک شدن به تغییرات در دانشگاه، چند بار افشا کردند.
در چند مدت گذشته چند گزینه برای ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان از محافل آنها به بیرون درز پیدا کرد که میتوان به دکتر رضایی، ریاست دانشگاه ولایت ایرانشهر نام برد که حتی برخی سخنها خبر از نامهای از جانب ستاد انتخاباتی روحانی در استان به وزارت علوم، مبنی بر حمایت از دکتر رضایی برای تصدی ریاست این دانشگاه میداد.
البته اربابی، نماینده اصلاحطلب شهرستان ایرانشهر نیز در همان زمان، حمایت خود از دکتر رضایی را اعلام نموده بود و شاید علت به تاخیر افتادن تغییر ریاست دانشگاه استیضاح فرجی دانا و بیثبات شدن مدیریت در راس این وزارت در چند ماه گذشته باشد.
به هر حال با گذشت زمان، رضایی از کورس رقابت به گونهای پایین آورده شد و جای خود را به چند گزینه دیگر داد؛ که منصوری بیرجندی مهترین گزینه این محافل اصلاحطلب به حساب میآمد و حتی استاندار نیز با آوردن نام وی در جلسه دانشگاه به شایعات در مورد او قوت بخشیده بود.
اما در شامگاه گذشته با اعلام وزارت علوم فردی متفاوت از منصوری بیرجندی که گزینه محافل تندروی اصلاحطلب به حساب میآمد به عنوان سرپرست معرفی شد.
شاید این انتخاب، افراد محافل تندروی استان را که ماهها برای این صندلی برنامهریزی کرده بودند متعجب نموده باشد.
به هر حال بندانی فردی با گرایشات معتدل به حساب میآید و این تغییر پس از روی کار آمدن وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری نشان از آن دارد که به احتمال زیاد تغییرات در دانشگاهها از سر گرفته شده است و این انتخاب یعنی فردی معتدلتر، این احتمال را نشان میدهد که پس از جدیت مجلس در برخورد با تندروی، رویکرد وزارت علوم در انتصاب مدیران تندرو تغییر کرده باشد.
دکتر علیرضا بندانی دارای درجه دکترای سم شناسی و فوق دکترای بیوتکنولوژی و استاد رشته گیاه پزشکی دانشگاه تهران است و از سوابق اجرایی وی میتوان به معاونت آموزشی دانشگاه زابل، رئیس امور دانشجویی و مدیر گروه گیاه پزشکی دانشگاه سیستان و بلوچستان اشاره کرد.