به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، فهرست طولانی از فرزند شاهزادگان عربستانی سعودی برای رسیدن به کرسی پادشاهی این کشور وجود دارد ولی همچنان این پست در اختیار نسل اول از فرزندان ملک عبدالعزیز آل سعود بنیانگذار این رژیم قرار دارد.
زینب الکرشت گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه افزود: انتقال قدرت در رژیم عربستان سعودی بر خلاف سیستم های سیاسی پادشاهی در جهان است به طوری که در این کشور قدرت از برادر به برادر منتقل می شود و پنجاه سال است که این سیستم در عربستان ادامه دارد.
روشن است که پس از چند دهه از فوت برادران تغییراتی در این هرم سیاسی ایجاد و رقابت برای به دست آوردن کرسی های مهم در این حکومت و درگیری ها بیشتر خواهد شد.
ملک عبدالعزیز به عنوان بنیانگذار رژیم آل سعود در سال 1953 درگذشت و سپس قدرت به ملک سعود، ملک فیصل، ملک خالد، ملک فهد و ملک عبدالله رسید.
ملک عبدالله ششمین پادشاه از سی و پنج فرزند ملک عبدالعزیز بود. در سالهای گذشته تحولات سیاسی غیرعادی در عربستان مشاهده می شود. برخی از اخبار منتشر شده تاکید می کند مقامات آل سعود تلاش می کنند اختلافات میان بخش های مختلف قدرت در این کشور مهار شود.
این اختلافات در سیاست داخلی و منطقه ای عربستان تاثیرگذار است. نمی توان درگیری های پنهانی را در این کشور انکار کرد.
کارشناسان امور عربستان بر این باورند رقابت های پنهانی تضمین کننده این مسئله نیست که عملیات انتقال قدرت در عربستان در آینده به آسانی صورت گیرد چرا که هر یک از شاهزادگان ارشد عربستان سعودی تلاش می کنند فرزندان خود را به ارکان قدرت در این کشور نزدیک کنند و احساس نمی کنند که باید راهبرد جدیدی برای تغییر ساختار سیاسی در این کشور تدوین شود.
عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود پادشاه سابق عربستان پنجشنبه شب در سن ۹۱ سالگی درگذشت و سلمان ۷۹ ساله جانشین وی شد.
درگذشت ملک عبدالله سه روز پنهان ماند
روزنامه رای الیوم چاپ لندن اعلام کرد: برای انتقال آرام قدرت ، مرگ پادشاه عربستان حداقل سه روز با تاخیر اعلام شد.
این روزنامه نگرانی از به قدرت رسیدن امیر متعب فرزند ملک عبدالله را ازمهمترین دلایل این تاخیر عنوان کرد.
این روزنامه در ادامه نوشت از دلایل دیگر این تاخیر اعلام امیر محمد بن نایف نوه عبدالعزیز به عنوان جانشین ولیعهد بود.
محمد بن نایف پس از گفتگوی امیران آل سعود برای انتقال آرام قدرت به عنوان فرد سوم تشکیلات سیاسی عربستان انتخاب و بعد از آن ، دستگاه تنفس مصنوعی از ملک عبدالله جدا شد.
چهارمیلیون عربستانی زیر خط فقر
با وجود منابع عظیم درآمدهای نفتی و گازی چهار میلیون نفر درعربستان زیر خط فقر زندگی می کنند.
با وجود اینکه عربستان در صدر کشورهای صادر کننده نفت خام قرار دارد دراین کشوردر ایجاد اشتغال سیاست تبعیض وجود دارد و میزان فقر و بیکاری در این کشور افزایش یافته است.
درآمدهای نفتی عربستان در سال گذشته 200 میلیارد دلار بوده است اما این کشور با 4 میلیون شهروند روبروست که زیر خط فقر زندگی می کنند و نرخ بیکاری در عربستان 15 درصد است. بخش هایی از عربستان سعودی با سیاست تبعیض روبرو هستند و از دستیابی به شغل محروم هستند.