به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشجویان اردبیل، حجت الاسلام مسعود رجب نژاد، مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان استان اردبیل گفت: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان تبیین و توصیف ماهیت، مراحل و اهداف انقلاب اسلامی، ارتقای شخصیت اخلاقی و معنوی دانشجویان، عمقبخشی معرفت و اعتقادات دینی و سطح تحلیل سیاسی دانشجویان، شناخت ماهیت دانشگاه اسلامی و تلاش در جهت تحول علمی و ساختاری دانشگاه با توجه به اهداف تمدن اسلامی، نخبهیابی، نخبهپروری فرهنگی و تشکیل شبکه نخبگان فرهنگی در راستای ایجاد تمدن اسلامی را در دستور کار دارد.
رجب نژاد، دینپژوهان را افرادی دغدغهمند و مشتاق کسب معارف دینی و رشد معنوی خواند و گفت: چنین افرادی باید دارای روحیه علمی و انضباط تحصیلی باشند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان با بیان اینکه کلاسهای حوزه پایه و مبنای دست یافتن به منشای فیض الهی هستند، گفت: ما در این کلاس ها سعی می کنیم تا دین پژوهان با منشای فیض الهی که در واقع پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) هستند به صورت علمی و اصولی آشنا شوند.
رجب نژاد در ادامه به تفاوت کلاس های حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: کلاس محوری، ارائه تحقیق، کنفرانس و کارگروهی و دفاعیه از جمله ملاک های سنجش حوزه و اخذ نمره است.
وی با اشاره به کارگاه رسالت الهی در قم نیز گفت: از این ترم علاوه بر دروس حوزه کلاس های تربیتی توأم با کارگاه های عملی نیز جزو برنامه های آموزشی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان قرار گرفته است تا دین پژوهان بهتر بتوانند به تهذیب نفس بپردازند.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان اردبیل از راه اندازی دوره های مجازی حوزه برای آن دسته از دین پژوهانی که بدلایلی از حضور فیزیکی در دانشگاه و کلاس های حوزه معذور هستند خبرداد و گفت: البته این دسترسی به اینترنت پرسرعت است.
در ادامه رجب نژاد به برنامه های اردویی و معرفتی حوزه نیز اشاره کرد و گفت: مرکز اردبیل همه ساله برنامه های اردویی معرفتی و زیارتی ویژه دین پژوهان رادر دستور کار خود دارد و تا کنون اردوهای مشهد مقدس، قم و جمکران، سرعین را نیز برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه امسال نیز سه نفر از دین پژوهان به قید قرعه به عمره مفرده نائل خواهند شد، ادامه داد، اعزام دین پژوهان نمونه به دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان و اردوهای راهیان نور نیز از دیگر برنامه های به اجرا درامده مرکز اردبیل می باشد.
مدیر حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان اردبیل به نحوه جذب دین پژوهان اشاره کرد و گفت: امسال از بین 259 نفر ثبت نامی پس آزمون و مصاحبه 139 نفر موفق به اخذ پذیرش شدند.
وی نکته قابل تامل ورودی های امسال را علاوه حضور دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها عنوان کرد.
رجب نژاد به تشکیل کارگروه های جهاد فرهنگی در حوزه اشاره کرد و گفت: دبیران جهادفرهنگی که از بین دین پژوهان مستعد انتخاب شده اند و پس از گذراندن کارگاه های عملی در قم ماموریت یافتند تا با رهنمودهای مقام معظم رهبری را فرهنگ اسلامی را در دانشگاه ها و بالتبع جامعه ترویج دهند.
وی در پایان هدف از تاسیس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان را تحقق عملی پیوند حوزه و دانشگاه، تربیت دانشجویان متعهد و متخصص و نهایتا تشکیل شبکه نخبگان فرهنگی در راستای ایجاد تمدن اسلامی عنوان کرد.