کد خبر:۳۸۷۱۸۰
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

ترک دخانیات ۳۰ درصد بیماری سرطان را کاهش می‌دهد

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ترک دخانیات باعث می‌شود که ۳۰ در صد بیماری سرطان در افراد کاسته شود؛ چون در جامعه دیدگاه منفی به سیگار هست، کمتر استفاده می‌شود، اما به دلیل نگاه مثبت جامعه به قلیان، استفاده از آن در بین جوانان رو به گسترش است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزرای دانشجو» ازمشهد، رهام سالک امروز در نشست خبری هفته«سرطان» در معاونت بهداشتی مرکز بهداشت در مشهد با بیان این مطلب برای درمان بیماری سرطان باید رویکرد غلطی که در جامعه نسبت به این بیماری وجود دارد را تغییر دهیم، گفت: متاسفانه 90 درصد مردم جامعه تصور می‌کنند که بیماری سرطان قابل درمان نیست در صورتی که این امر بسیار اشتباه است. اگر فرد بیماری بهبود یابد باور نمی‌کنند که بیماری آن شخص سرطان بوده است.

 

وی با بیان اینکه در کشورهای غربی مردم سعی می‌کنند تا با برگزاری مراسمی در روز سرطان نشان دهند که این بیماری قابل درمان است، بیان داشت: در کشور کسی که مبتلا به این بیماری می‌شود احساس گناه می‌کند و از دیگران خجالت می‌کشد که این خود، مانعی برای پیشگیری ودرمان است.

 

سالک با بیان این مطلب که بیمار باید در خصوص بیمارییش با دیگران صحبت کند و اطرافیان به او توجه داشته باشند، گفت: اگر خانواده بیمار به این مسئله توجه زیادی نداشته باشد، بیمار دچار انزوا می‌شود ومشکلات خانواده دوچندان می‌شود.

 

وی افزود: روان‌پزشکان وپزشکان اعتقاد دارند که صحبت کردن با دیگران در خصوص مشکلات خود، از بار روانی می‌کاهد.

 

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باید کلمه سرطان در بین مردم بیشتر گفته شود تا این بیماری در سطح جامعه عادی شود. ترس از این بیماری، نوعی مرض است که باعث می‌شود بیمار دیرتر به پزشک مراجعه کند.

 

سالک همچنین در خصوص دخانیات گفت: ترک دخانیات باعث می‌شود که 30 در صد، بیماری سرطان در افراد کاسته شود، در جامعه چون دیدگاه منفی به سیگار هست، کمتر استفاده می‌شود؛ اما به دلیل نگاه مثبت جامعه به قلیان، استفاده از آن در بین جوانان رو به گسترش است.

 

وی افزود: تا پایان سال جاری گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی، طرح ضربتی جمع آوری مراکز قلیان و عرضه آن را در شهر مشهد اجرا می‌کنند.

 

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که چرا سرطان معده شیوع پیدا کرده است؟ گفت: در کشور دو نوع بیماری معده وجود دارد، نوع اول آن، به دلیل نوع زندگی اجتماعی نامناسب افراد است و  نوع دوم آن به دلیل تغذیه نامناسب می‌باشد که این بیماری در کشورهای غربی شایع است.

 

در ادامه محمد جعفر صادقی، با بیان این مطلب که بیماری سرطان در کشور افزایش داشته است، گفت: برطبق آمار اعلامی، کشور ما از میانگین سرطانی در سطح دنیا پایین‌تر است و چیزی به عنوان سونامی سرطان در کشور وجود ندارد.

 

مدیر پیشگیری ومبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص سرطان‌های شایع در خراسان رضوی، گفت: سرطان معده، پوست و سرطان سینه در بین زنان در استان شایع است.

 

صادقی با بیان این مطلب که در کشورهای غربی دومین عامل مرگ سرطان است، بیان داشت: سرطان، سومین عامل مرگ و میر در دنیا است که در کشور ما 30 هزار نفر در اثر این بیماری فوت می‌کنند.

 

مدیر پیشگیری ومبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با خود مراقبتی می‌توانیم از هدر رفت سرمایه کشور جلوگیری کنیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار