به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صدیقی فر، سرکنسول افغانستان امروز در همایش بین المللی آثار و خدمات امیرعلی شیرنوایی که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه عصر تیموریان عصر بسیار بااهمیت برای ماست، بیان داشت: یکی از ویژگی های مهم این دوره رستاخیز فرهنگی است به گونه ای که نام رستاخیز فرهنگی دوره تیموریان از نام هرات جدایی ندارد؛ زیرا هنر و دانش در جایی رشد می یابد که حاکمان آن دوره و سرزمین هنر دوست باشند.
وی ضمن اشاره به اینکه هرات دارای یک پیشینه فرهنگی بسیار بالایی است، بیان داشت: در دوره تیموریان دولتمردان عاقل و با فرهنگی روی کار آمده اند که یکی از این دولتمردان شیرنوایی بود که هم در عرصه علمی و هم در عرصه ادبی و سیاسی فعالیت های شایان توجهی را از وی شاهد هستیم.
سرکنسول افغانستان ضمن اشاره به اینکه رابطه نزدیک شیرنوایی و جامی تاثیرات بسیاری را در آثار نویسندگان داشته است، گفت: این همایش تاثیرات بسیاری در زنده ساختن مباحث فرهنگی میان ملل فرهنگی خواهد داشت.
صدیقی فر ادامه داد: ما باید بپذیریم که همدلی زمانی ممکن می شود که به شناخت کامل از یکدیگر برسیم و این شناخت زمانی حاصل خواهد شد که با یکدیگر ارتباطات نزدیک برقرار کنیم.
وی گفت: متاسفانه ارتباطات ما با یکدیگر بیشتر جنبه سیاسی اجتماعی و اقتصادی داشته است و تا کنون نتوانسته ایم در زمینه مسائل فرهنگی با یکدیگر ارتباطات لازم را برقرار کنیم؛ بنابراین در این مسیر کوتاه کرده ایم.
سرکنسول افغانستان با اشاره به اینکه متاسفانه در مواردی فعالیت های فرهنگی ما نیز به شکل چنگ اندازی بوده است گفت: ثمرات این همایش زمینه ساز ارتباطات نیکو بین ملل منطقه خواهد بود. همچنین امید است شاهد برگزاری برنامه های مشابه در افغانستان نیز باشیم.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از سه کتاب دیوان امیر نظام الدین علی شیرفانی امیرعلی شیرنوایی و روزگار او و همچنین کتاب بررسی زندگی سیاسی و واکاوی کارنامه علمی فرهنگی اجتماعی و اقتصادی علی شیرنوایی رونمایی به عمل آمد.