کد خبر:۳۸۷۸۵۸
جهانگیری:

یکی از راههای قدردانی از امام و شهدا، تلاش برای سازندگی کشور است

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه باید قدردان امام خمینی (ره) ‌و خون شهدای انقلاب و دوران دفاع مقدس باشیم گفت: یکی از راههای قدردانی، تلاش برای توسعه و سازندگی کشور است زیرا یقیناً خواسته امام راحل و شهدا این بوده که ایران از هر نظر در دنیا بعنوان یک الگوی خوب بدرخشد و مسیر توسعه را طی کند.

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری ظهر امروز (شنبه) در مراسم افتتاح کارخانه فاز دوم توسعه تغلیظ مجتمع مس سونگون با تبریک ایام دهه مبارک فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی یک واقعه بزرگ و مهم بود. در شرایطی که بسیاری از روشنفکران تصور می‌کردند راه‌ها به بن بست رسیده است، امام خمینی (ره) راه جدیدی باز کرد و این انقلاب را با لطف خدا و پشتیبانی ملت به پیروزی رساند.

 

معاون اول رییس جمهور با ابراز خرسندی از افتتاح کارخانه فاز دوم توسعه تغلیظ مجتمع مس سونگون، از دست اندرکاران این پروژه قدردانی کرد.


جهانگیری یکی از محورهای اصلی توسعه کشور را توسعه معادن دانست و با اشاره به اینکه اقتصاد ایران متکی به درآمدهای نفتی است، خاطرنشان کرد: برخی معتقد هستند که معادن باید جایگزین نفت شود اما باید بدانیم که این ذخایر نیز روزی تمام می‌شود و ماباید اقتصاد کشور را به منبعی متصل کنیم که هیچگاه تمام نشود.


جهانگیری منابع انسانی را از مهم‌ترین منابع کشور برشمرد و افزود: اقتصاد باید به دانش و تفکر انسان‌ها متکی باشد که تمام نشدنی است که به این اقتصاد، اقتصاد دانش بنیان می‌گویند.


معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: معدن از مهم‌ترین ذخایری است که خداوند در اختیار انسان‌ها قرار داده و تا کنون در کشور ۶۲ ماده معدنی شناسایی و استخراج می‌شود.


وی با تاکید برسرعت بخشیدن به روند برداشت از منابع معدنی خاطرنشان کرد: اگر معادن استخراج نشوند و زمان زیادی سپری شود، ممکن است با پیشرفت علم مواد دیگری جایگزین شوند و دیگر آن منابع معدنی به کار نیایند و از چرخه استفاده خارج شوند.


جهانگیری از اکتشاف معادن بعنوان مهم‌ترین کار‌ها یاد کرد و گفت: تا زمانی که بخش خصوصی به طور جدی وارد اکتشاف نشود به اهداف مورد نظر دست نخواهیم یافت.


معاون اول رییس جمهور از سازمان زمین‌شناسی نیز خواست اطلاعات اولیه را در اختیار شرکت‌ها و بخش خصوصی قرار دهد تا بتواند با استفاده از این اطلاعات نسبت به شناسایی و دریافت پروانه اکتشاف اقدام کنند.


وی با تاکید بر ضرورت نظارت دقیق بر صدور پروانه‌های اکتشاف گفت: برخی افراد پروانه اکتشاف دریافت کرده و سالهاست که از زمینهای در اختیار استفاده نکرده‌اند که خوشبختانه در این دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت هم اکنون در حال لغو پروانه کسانی است که مدت طولانی زمینهایی را برای اکتشاف در اختیار گرفته‌اند اما هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.


جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم بررسی علل عدم تمایل بخش خصوصی به حوزه اکتشاف و استخراج معادن تاکید کرد و گفت: علی رغم اینکه صنایع معدنی از بازده خوبی برخوردارند و معمولاً دچار رکود می‌شوند و نیز همواره محصولاتشان دارای بازار صادرات است اما متاسفانه حضور بخش خصوصی در این عرصه کمرنگ است.


معاون اول رییس جمهور ریسک سرمایه گذاری در مرحله اکتشاف را از مهم‌ترین مسائل پیش روی بخش خصوصی دانست و گفت: باید سازوکاری فراهم شود تا چنانچه بخش خصوصی نسبت به اکتشاف معدن اقدام کرد اما نتوانست به منابع معدنی دست پیدا کند، از آن‌ها حمایت شود تا ریسک این سرمایه گذاری کاهش یابد.


جهانگیری با بیان اینکه پتانسیل ایران در بخش معادن فلزی بسیار بالاست، خاطرنشان کرد: از قدیم گفته‌اند ایران روی کمربند جهانی مس (کمربند آلپ- هیمالیا) قرار دارد.


وی افزود: استان آذربایجان نیز از نقاطی است که دارای معادن خوب مس بوده و می‌تواند در این زمینه پیشتاز باشد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار