به گزارش «خبرگزاري دانشجو»، روزبه شفقت، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در مراسم هشتمین روز گرامیداشت ایام ا... دهه فجر در مسجدالرسول (ص) دانشگاه در خصوص تولید برق ازامواج دریا؛ یکی از پروژهای مهم دانشگاه به ارائه توضیحاتی پرداختند.
وي گفت: جایگاه انرژی در دنیای امروز بسیار مهم و قابل توجه است و در در عصر حاضر انرژی های قابل دسترسی، کم هزینه، تجدید پذیر و با آلودگی کم حائز اهمیت بوده و به آن توجه بیشتری میشود.
شفق افزود: انرژی قابل استحصال از امواج دریا در زیرگروه انرژی های تجدید پذیر قرار دارد و ما با توجه به این که دانشگاه ساحلی هستیم و دریای مازندران قابلیت های بالایی از قبیل وسعت بیشتر از دریای عمان و خلیج فارس دارد و حتی عمق بیش از 1000 متر را دارا می باشد به فعالیت در این زمینه پرداختیم.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه بيان داشت: برای تولید برق از امواج دریا چهار سامانه وجود دارد که عبارت اند از سامانه ستون های نوسانی، تضعیف کننده، سرریز و جاذب نقطه ای.
شفقت افزود: بر اساس مطالعات امکان سنجی ای که در طول هفت سال انجام شد سامانه جاذب های نقطه ای را برای تولید برق از امواج دریای مازندران مناسب دیدیم و یک پروژه آزمایشگاهی را تعریف کردیم استخر مطالعاتی و مبدل انرژی ساخته شد و با نتایج رضایت بخشی به پایان رسید.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک گفت: کاربردهای دیگر استخر علاوه بر تولید برق از امواج دریا، طراحی شناورها، مباحث دریامانی و طراحی و ساخت سکوهاست.
وي در پايان تاكيد كرد: ما پیشنهادات لازم را برای ساخت نمونه نیمه صنعتی برای تست دریا با قابلیت های ارزیابی انرژی های تولید شده در محیط واقعی، امکان انتقال انرژی تولید شده به ساحل، فرآوری برق تولید شده جهت اتصال به شبکه سراسری و بررسی قابلیت های دریا برای شرایط واقعی را ارائه دادیم.