به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان عصر امروز در جمع خبرنگاران استان گلستان در پاسخ به این پرسش که آیا با انصراف از کاندیداتوری ریاست جمهوری به آنچه میخواستید رسیدید یا خیر، گفت: در نظام الهی و مردم سالاری دینی بنا بر «من» نیست بلکه بنا بر «ما» است.
انصراف من از کاندیداتوری تدبیر بنیاد امید ایرانیان بود
وی افزود: راهبرد اصلاح طلبان مبتنی بر گفتمان اخلاق، خردورزی و برنامه ریزیهای درازمدت است، بنیاد امید ایرانیان نیز از سال ۸۶ با همین گفتمان آغاز به کار کرد تا کنون فعالیت حزبی نکرده بودیم اما فعالیت راهبردی کردیم و برنامه زمان انتخابات بنده را نیز بنیاد امید ایرانیان تدبیر میکرد.
برای منافع جناحی انصراف دادم
عارف اظهار کرد: ما مرید امام (ره) هستیم و مانند ایشان شکست برای ما معنایی ندارد در زمان انتخابات نیز طبق جمع بندیهای ما اگر من و روحانی با هم میماندیم شکست میخوردیم و به همین خاطر و به جهت مصالح ملی و منافع جناحی انصراف دادم و از آنجایی که این انصراف برای هوای نفس نبود به آن افتخار میکنم؛ با این نگاه نشان دادیم اصلاح طلبان قدرت طلب نیستند.
خیلیها راجع به نظام حرفهای بی ربط میزنند
رئیس بنیاد امید ایرانیان در بخش بعدی در خصوص پرونده رحیمی نیز عنوان داشت: از قوه قضائیه برای این اقدام مقتدرانه تشکر میکنیم چرا که خیلیها حرفهای بی ربط راجع به نظام میزدند و این اقدام قوه قضائیه به تمام آن شائبهها پایان داد و نشان داد در راستای اهداف و ارزشهای نظام با احدی شوخی ندارد، البته از محکوم شدن شخصی در جایگاه معاون اول رئیس جمهور متأسف شدیم.
تمام دولتها در مبارزه با مفاسد اقتصادی کم کاری کردند
عارف در همین راستا ادامه داد: امام در اوایل دهه ۶۰ فرمان ۸مادهای مبارزه با فساد اقتصادی را ارائه دادند مقام معظم رهبری نیز در اوایل دهه ۸۰ بر آن تأکید ورزیدند اما با کمال معذرت تمامی دولتهای ما تا کنون در این زمینه کم کاری کردند که حکم اخیر قوه قضائیه در محکومیت رحیمی بر آن صحه گذاشت ضمن اینکه هشداری برای جدی گرفتن مفاسد اقتصادی است.
وی همچنین ابراز داشت: نگاه دستگاههای نظارتی ما نیز در این زمینه باید اصلاح شود در حال حاضر رویکرد این دستگاهها رویکرد مچ گیرانه است و اگر جرمی را تشخیص بدهند میگذارند به اتمام برسد تا با خوشحالی مچ خاطی را بگیرند در حالی که باید بلافاصله بعد از اینکه اقدام ناصوابی را تشخیص دادیم جلوی آن را بگیریم.
نمیخواهیم به ضعفها و آسیبهای دولت خاتمی برگردیم/ بدون توقع به دولت روحانی کمک میکنیم
این سیاستمدار اصلاح طلب کشورمان در واکنش به این سخن که «ما امید برگشتن به دوران خاتمی را داشتیم چرا این محقق نشد»؟ گفت: ما نمیخواهیم به عقب برگردیم بنای ما بر استفاده از تجربه دولتهای قبلی از جمله خاتمی است؛ بله من گفتم آمدهام ادامه راه اصلاحات را بروم اکنون روحانی نیز در مسیر شفافی قرار دارد و ما بدون توقع وظیفه خود میدانیم به دولت وی کمک کنیم؛ ولی نگاه ما برگشت به عقب نیست بلکه نگاه ما آسیب شناسی و احصای نقاط ضعف دولتهای گذشته به خصوص دولت خاتمی است، وقتی ما حرف از آسیب شناسی میزنیم منظورمان هشت سال گذشته نیست منظور ما آسیبهای دوران اصلاحات است.
با اصولگرایانی که نقش اصلاح طلبان را قبول دارند ائتلاف میکنیم
وی در خصوص برخی زمزمهها مبنی بر ائتلاف اصلاح طلبان با اصولگراهای میانه رو نیز عنوان داشت: برخی اصولگراها به ما برچسب بی دینی میزنند با آنها که نمیشود ائتلاف کرد ولی با آنان که واقعیت و نقش اصلاح طلبان را میشناسند و باور دارند ائتلاف میکنیم.
عارف با اشاره به انتخابات مجلس آینده نیز بیان داشت: اگر بتوانیم تنها ۳۰ نفر معادل با ۱۰درصد کرسی های مجلس را با نقش مشترک پیدا کنیم قطعا میتوانیم اقدامات کلیدی در جهت همدلی دو جبهه داشته باشند و ما قطعا این را دنبال خواهیم کرد.
رئیس بنیاد امید ایرانیان در بخش از اظهاراتش به ضرورت جوان سازی جبهه اصلاحات نیز اشاره و بر آن تأکید کرد.
اگر انجمن اسلامی راه بیاندازیم باز دو سال دیگر باید جمع کنیم!
این سیاستمدار اصلاح طلب کشور در واکنش به این سخن که شما با زیرکی به پرسش مربوط به رفع حصر کروبی و موسوی پاسخ ندادید، عنوان کرد: اصلا اینطور نیست، ما آمدیم که مشکلات را حل کنیم نه اینکه به آنها دامن بزنیم، برخی برای منافع خود فضای دانشگاهها را امنیتی کردند و نمیخواهند این فضا را از دست بدهند ما اگر برای مثال سعی کنیم تشکل انجمن اسلامی را که هشت سال اجازه فعالیت نداشت را با حاشیه و شلوغ کاری دوباره روی کار بیاوریم تضمینی وجود ندارد که دو سال دیگر مجبور به لغو آن نباشیم که این برای ما هزینه بر است.
عارف تأکید کرد: اصلاحات به دنبال حرکات تند و کند نیست اصلاحات مبتنی بر خرد جمعی به فکر حرکات بدیع و استمرار آن در راستای ارزشهای انقلاب است و نگاه درازمدت به برنامهها دارد.
وی تصریح کرد: کرسی آزاداندیشی که ۱۰ سال است مطالبه مقام معظم رهبری است به علت عدم سعه صدر و نگاه قیم مأبانه برخی روی زمین مانده است، روحانی تا جایی که ممکن بود بر خواستههای خود ایستادگی کرد که نمونه اش در معرفی وزیر علوم بود که در نهایت نیز یکی از برجستهترین چهرههای چپ وزیر علوم شد.
برای مجلس آینده راهی جز فعالیت مستمر نداریم
رئیس بنیاد امید ایرانیان در پایان گفت: برای مجلس راهی جز فعالیت مستمر نداریم، ما به عنوان بخش اصلی انقلاب باید در همه صحنهها حضور داشته باشیم، درباره خودم نگفتهام که برای مجلس آینده خواهم آمد و یا خیر چرا که در حال حاضر بحث ما روی مصادیق نیست روی معیارهاست.
گفتنی است این پرسش و پاسخ در حاشیه همایش «جنبش های دانشجویی قبل و بعد از انقلاب» در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.