به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از شیراز، علی نقی مصلح شیرازی، دبیر علمی همایش پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مدیریت به عنوان یکی از زیر ساخت های اصلی توسعه کشورهاست، گفت: که بعضی از کشورها از مدل غربی آن استفاده کرده اند و مشکلاتی نیز برایشان داشته است.
وی با تاکید بر اینکه در هر جامعه ای باید مدیریت خاص آن بوم زیست اعمال شود، افزود: مدیریت اعمال شده باید منطبق با باورها، اصول فکری و فرهنگ رایج هر جامعه باشد.
دبیر علمی همایش با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری همایش «تبیین پارادایم مدیریت بومی در ایران» جریان سازی بوده است، گفت: نظریه پردازی در چنین حوزه ای فقط کار یک نفر، یا یک بخش یا دانشگاه نیست؛ بلکه باید یک گفتمان علمی و جریان سازی در این باره در کل کشور انجام شود.
شیرازی ادامه داد: این جریان فکری باید بین متخصصان موضوع شامل دانشمندان مدیریت و کاربران آن اعم از مدیران ایجاد شود.
وی تصریح کرد: برای برگزاری چهار شماره از این همایش از هم اکنون برنامه ریزی شده است که اگر اعتبار لازم تایین شود هر ساله و در غیر این صورت هر دو سال یکبار برگزار خواهند شد.
دبیر اجرایی همایش نیز در ادامه این نشست، با اشاره به اینکه زمان برگزاری این همایش یک روزه شش اسفند خواهد بود، بیان داشت: همایش با حضور صاحب نظران، اساتید و دانشجویان علوم انسانی در رشته مدیریت و مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی و خصوصی برگزار می شود و در جمع ۳۰۰ نفر برای شرکت در این همایش دعوت شده اند.
محسن جاجرمی زاده تصریح کرد: بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که ۲۰ مورد از آن ها برای ارائه در همایش مورد توجه کمیته علمی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه لطف اله فروزنده، رئیس کارگروه تحول در رشته مدیریت زیر مجموعه شورای تحول در علوم انسانی شورای انقلاب فرهنگی، سخنران ویژه افتتاحیه همایش است، گفت: پس از افتتاحیه سه نشست علمی با رویکردهای بومی سازی مدیریت، پارادایم تاریخی ایران و مدیریت جهادی و تحول بنیادی در مدیریت بومی و با استفاده از ارزش ها و معارف الهی اسلامی برگزار می شود.
دبیر اجرایی همایش افزود: در هر یک از نشست ها دو یا سه مقاله علمی ارائه خواهد شد و در هر یک از آن ها افرادی اعم از علی رضائیان (چهره ماندگار رشته مدیریت)، سید علی علوی (استاد دانشگاه امام صادق) و علی نقی امیری (عضو هیئت علمی دانشگاه پردیس فارابی قم) سخنرانی خواهند کرد.
جاجرمی زاده گفت: در کنار همایش نمایشگاه کتابی نیز پیش بینی شده که ۱۰۰ عنوان کتاب مدیریت اسلامی در آن عرضه خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بحث بومی سازی و اسلامی کردن علوم انسانی در دانشگاه شیراز با ایجاد گرایش های اسلامی در مقاطع دکترا و ارشد این علوم در دانشگاه شیراز دنبال شده است، گفت: بعدها ممکن است چنین بحثی در رشته ها نیز ایجاد شود که لازمه آن ارتباط بین آموزش و پژوهش است.
دبیر اجرایی همایش در پایان گفت: «پارادایم مدیریت اسلامی/ جریان اسلامی»، «پارادایم مدیریت نوین/ جریان نوین»، «آموزه های ناشی از الگوهای مدیریتی رایج در ادوار مختلف تاریخی/ جریان تاریخی – ایرانی»، « تجارب بومی سازی مدیریت در عمل و نظر» و « مقایسه تطبیقی پارادایم های مدیریت اسلامی، مدیریت نوین و مدیریت ایرانی» از محورهای همایش تبیین پارادایم مدیریت بومی در ایران است.