ابراهیم عباسی، استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، پیرامون ویژگی های فساد دوران پهلوی گفت: عدالت اجتماعی و فساد یکی از شعارهای مهم انقلاب اسلامی بوده و خواهد بود.
وی با بیان اینکه فساد رژیم پهلوی موجب انقلاب شد، افزود: فساد یکی از ارکان مطالبات مردم و رهبری است و انقلاب اسلامی روند مبارزه با فساد را در پیش گرفته است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه شیراز،گفت: از جمله اقدامات موثر بعد از انقلاب اسلامی در مبارزه با فساد انقلاب اسلامی تغییر نخبگان و سیستم هایی که در دوران پهلوی نظارت خاصی برآنها نبود، گسترش نهادهای نظارتی در دستگاهای دولتی و اصلاح قوانین حاکم بود.
عباسی با اشاره به اینکه وجود و حضور رهبر و مردم مانع از فشار بود، ادامه داد: در دولت های بختیار و شریف امامی اقداماتی علیه فساد شکل گرفت؛ اما سطحی و از روی اراده نیست چون مشروحیت نظام آن زمان زیر سوال رفته بود دست به چنین اقداماتی زدند.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی به علت گسترش نهادهای وزارتی تداخل وظایف به وجود آمد، تصریح کرد: این تداخل وظایف هدف را از بین برد و همین باعث شد تا بعد از جنگ شاهد فساد های زیادی در جامعه باشیم.
استاد دانشگاه شیراز در ادامه افزود: وقتی قوانین مبارزه با فساد راهبردی و هدفمند است که متناسب با سنت ها و آیین ایرانی در قوانین باشد.
عباسی با بیان اینکه در دنیا معنا فساد تغییر کرده است، گفت: تخصیص غیر ضروری درآمدها نیز فساد است مثل اینکه پروژه ها جایی ساخته شود که نیاز نیست اگر نخبگان را از خانوادهای خوب و با اصالت و شرافت بیرون بیاورند، موجب کاهش فساد خواهد شد.