به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، آیتالله محقق داماد از اساتید فقه و حقوق بینالملل اسلامی صبح امروز (دوشنبه) 27 بهمنماه در سمینار توهین به مقدسات دینی از منظر اسلام و حقوق بینالملل با اشاره به اینکه در اعلامیه جهانی حقوق بشر به صورت مستقیم به عدم توهین به مقدسات اسلامی اشاره نکرده است اما اصل آزادی از اصول دو لبه حقوقی است، گفت: اگر اصل آزادی بیان را حفظ کنیم، به معنای تامین این آزادی برای معتقدین به مذاهب مختلف است.
وی افزود: اگر کسی به خود اجازه توهین به مقدسات دیگران را بدهد از نظر حقوقی با تضاد روبرو خواهیم شد زیرا مردم باید حق اظهار عقیده داشته باشند و قوانین باید حامی افرادی باشد که میخواهند عقاید خود را ابراز کنند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان اینکه در سطح جوامع بینالمللی لزوم احترام به ادیان تاکید شده است، گفت: همه قبول دارند که باید مانع از هرگونه دعوت به کینهورزی علیه ملتها، نژادها و مذاهب گوناگون باشیم زیرا این کار محرک افراطگرایی است.
محقق داماد اظهار داشت: حتی قوانین منع کننده توهین به مقدسات دیگران در آمریکا نیز وجود دارد و جرم شناخته میشود به طوری که مثلا سوزاندن صلیب غیرقانونی است و با وجود اینکه سخنی گفته نمیشود اما اقدامی که توهین به مقدسات دیگران باشد جرم شناخته و با آن برخورد میشود.
وی همچنین با اشاره به آیات قرآن و روایات معصومین(ع) در ارتباط با لزوم احترام به مقدسات سایرین گفت: زیباترین بیان برای منع توهین به مقدسات در آیه 108 سوره انعام ذکر شده که میفرماید هرگز مجاز نیستید به خدایانی که دیگران آنها را خدا مینامند دشنام دهید تا مبادا آنها از روی جهل خدای شما را دشنام دهند.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تاکید کرد: براساس آموزهها و باورهای دینی بیاحترامی و تمسخر عقاید و باورهای مردم از سوی هر کسی که باشد محکوم و حرام است و از لحاظ عقلی نیز در میان افراد مختلف هیچ کس آن را نمیپذیرد.