به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛
بسمه تعالی
«توصیهٔ من به وزیر محترم آموزش عالی و وزیر محترم بهداشت و درمان، بخصوص این است که نگذارید این چرخهٔ حرکت کُند بشود. این را هرچه میتوانید توسعه بدهید و تسریع کنید و پیشرفت کنید. یکی از چیزهایی که جلوی این را میگیرد، سیاسی شدن دانشگاهها است. نگذارید دانشگاه جولانگاه حرکتهای سیاسی بشود». (مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۱۹/۹/۱۳۹۲)
محضر اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی
سلام علیکم؛
دانشگاه از جملهٔ مهمترین اجزای یک نظام اجتماعی است که به تعبیر حضرت امام خمینی صلاح و فساد یک ملت به صلاح و فساد آن گره خورده است. آنچه ما را در این مقطع بر آن داشت که این نامه را به نگارش درآوریم، وضعیت خاص و حساس دانشگاه تهران است که میتواند در صورت کوچکترین کمتوجهی، شرایط مبهم یکسال اخیر این دانشگاه را بیش از پیش نامساعد و پیچیده نماید. متأسفانه در یکسال گذشته شاهد رویکردی غیرقابل دفاع از سوی وزارت علوم برای انتخاب رئیس دانشگاه تهران بودهایم که در ادامه به آن اشاره میشود:
۱- گفته میشود جناب آقای دکتر نیلی برگزیده شورای منتخب دانشگاه تهران است. حال آنکه طبق اذعان اعضای شورای منتخبین، هیچگونه شمارش آرایی در جلسه صورت نگرفته و تعرفههای رأی به صورت محرمانه به وزیر علوم ارسال شده است و تا امروز نیز به طور رسمی نتیجه آرا از سوی هیچ مرجعی اعلام نشده است. بنابراین طرح این مسأله که ایشان منتخب اعضای دانشگاه تهران است نوعی عوامفریبی به شمار میآید.
۲- مدتهاست که مدت قانونی سرپرستی سه ماهه و تمدید سه ماهه آقای دکتر نیلی بر دانشگاه تهران به پایان رسیده است و تداوم حضور ایشان بر این منصب و هرگونه تصرف در امور به عنوان سرپرست دانشگاه تهران از سوی ایشان خلاف قانون و قابل پیگرد بوده است که متأسفانه شاهد سکوت نهادهای نظارتی و از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه هستیم.
۳- اما گذشته از این دو اشکال صوری، به لحاظ محتوایی نوع سابقه و عملکرد ایشان بسیار اسفبارتر است. از عزل مدیران ارزشی در طول دوره مسئولیت تا صدور مجوز برای برنامههای ضدامنیت ملی همچون برنامهای که در آن کلیت رویکرد هستهای جمهوری اسلامی به تمسخر گرفته شده و مورد استقبال رسانههای بیگانه قرار گرفت و در نهایت تلاش برای بازگرداندن افرادی که به دلیل مشارکت در فتنه از صحنه دانشگاه حذف شدهاند، بخشی از کارنامه عملکردی ایشان در دوران سرپرستی دانشگاه تهران است.
۴- اما سابقهٔ ناموجه دکتر نیلی که صلاحیت ایشان را برای پذیرش مسئولیت دانشگاه تهران زیر سؤال میبرد، دوران مسئولیت ایشان بر پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران است. صدور مجوز برگزاری اردوهای مختلط خلاف شرع و عرف و نیز جشنهای موسمی هنجارشکنانه در سطح پردیس، کارشکنی در مسیر فعالیتهای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و تشکلهای ارزشی، نصب مدیران متجاهر به فسق و دفاع از آنها در مقابل اعتراض دانشجویان انقلابی، حمایت از فعالیتهای ضدارزشی شبهفرهنگی یا اتخاذ موضع سکوت در موارد خیلی حاد، عدم تخصیص فضای مناسب جهت برگزاری نماز جماعت و مقاومت شدید در مقابل خواست به حق دانشجویان برای ساخت نمازخانه و در نهایت تلاش ضمنی برای به آشوب کشیدن دانشگاه در دو موضع سرنوشتساز یکی پس از نصب رئیس دانشگاه تهران در آبان ۸۴ و دیگری ایام خرداد ۸۸، از جمله سوابق ایشان است.
۵- مجموعه موارد فوق که پیشتر در بیانیهای جداگانه با تفصیل بیشتری در هنگام معرفی ایشان به مجلس جهت تصدی مسئولیت وزارت علوم به سمع و نظر نمایندگان محترم ملت رسید، موجب آن گشت که در روز برگزاری جلسه رأی اعتماد ایشان از پاسخ به این ایرادات برنیامده و با اقدام قاطع و انقلابی نمایندگان مجلس از تصدی این مسئولیت حساس برکنار بمانند. مسائل یادشده هیچ یک نمیتواند از دیده تیزبین اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی پنهان مانده باشد؛ ولی آنچه مجدداً ما را بر نوشتن این نامه برانگیخت آن است که بیم آن میرود به دلیل برخی حاشیهها، اعضای محترم شورا به دلیل پارهای مصالح نه چندان موجه و از روی اضطرار به ایشان رأی اعتماد دهند و در صورت تحقق این رخداد، شائبه نوعی معامله پنهان و محافظهکاری به اذهان متبادر شود که مسلماً دون شأن اعضای محترم شوراست.
لذا در پایان از اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهشمندیم فارغ از حاشیهها، از نصب مدیری بدون صلاحیتهای لازم بر منصب ریاست نماد آموزش عالی کشور جلوگیری کرده و مانع از آن شوند که دانشگاه تهران بار دیگر به عرصه زدوخوردهای سیاسی و التهابات گذرای حزبی تبدیل و پیشرفت علمی کشور با رکود مواجه شود. مسلم است که دست نصرت الهی همواره مددکار شما بوده و دانشجویان بسیجی دانشگاه تهران نیز با تمام توان از تصمیمات انقلابی و دلسوزانه شما در برابر رسانههای غوغاسالار و جریانات فاسد غوغازیست و منفعتطلب دفاع خواهند نمود.
والسلام علی من التبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشکده فنی دانشگاه تهران
طیب الله انفاسکم.
جدا از محتوای خوب، بجا و انقلابی نگارندگان، نامه بسیار زیبا و خلاصه و کامل نوشته شده است. ایجاز کلام و غنای محتوایی به حدی است که به نظرم نمی شود جمله ای از آن را حذف کرد.
خداوند توان و قوت روز افزون به همه بسیجی ها عنایت کند. خصوصا بچه های بصیر تهران
خدا را شاهد می گیریم که از زمان آمدن آقای نیلی احمدی جماعتی که در دانشگاه تهران از فتنه ۸۸ طرفداری کردند از خوشحالی در پوست خود نمی گنجد. نمونه آن در گروه تاریخ دانشگاه تهران که در سال ۸۸ کانون فتنه بود و در حال حاضر دو تن از استادان طرفدار فتنه ۸۸ و عضو ستاد داماد لرستان ، دست به تحریک دانشجویان می زنند