به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» نیلی احمدآبادی در دومین جشنواره تجلیل از خیرین و واقفین که امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: برای ما افتخاری است که دانشگاه تهران میزبان خیرین و واقفین و چهره های درخشان و موثر کشور در دومین جشنواره خیرین و واقفین می باشد. دانشگاه تهران نیازمند پشتیبانی شماست.
وی به ارکان دانشگاه اشاره کرد و افزود: شاید برای دانشگاه ارکانی ذکر شود که بیشتر آن را در قالب هیئت علمی و کارکنان آن می داند اما یکی از مهم ترین ارکان دانشگاه دوستداران آن دانشگاه، دانش آموختگان و خیرین آن هستند. دانشگاه تهران در این ۸۰ سال نشان داده چگونه می تواند در این جهت موفق باشد.
سرپرست دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: سرمایه در گذشته و در دوران دور در قالب طلا جلوه می کرد در صده های اخیر بیشتر نیروی کار و منابع مالی و منابع زیرزمینی به عنوان ثروت کشورها مطرح می شوند ولی در دهه های اخیر آنچه که همه متفوق القول قبول دارند این است که سرمایه اصلی کشورها را قدرت علم و دانش آنها تشکیل می دهد.
وی افزود: کافی است نگاهی به کشورهای موفق دنیا کنیم تا ببینیم کشورهای که در این زمینه سرمایه گذاری کردند جزو کشورهای پیشرفته دنیا هستند و دانشگاه به عنوان منشأ اصلی تولید دانش و پشتوانه اصلی قدرت هر کشور است.
رئیس دومین جشنواره خیرین و واقفین به سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران تأکید و افزود: همان طور که در سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران گفته شد فعالیت های دانش بنیان اهمیت زیادی دارد و اینجاست که باید دانشگاه ها برای رسیدن به این هدف نقش خود را کامل ادا کنند فارغ التحصیلان این دانشگاه فعالیت های زیادی دارند.
وی به نقش دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: اگر پیشینه دانشگاه تهران را از درالفنون بدانیم باید به این نکته اشاره کنم که بیشتری اثربخشی دانشگاه از ۸۰ سال پیش شروع شد که این دانشگاه به طور رسمی تأسیس شده است.
نیلی با بیان اینکه این دانشگاه بیش از ۳۰۰ هزار فارغ التحصیل دارد گفت: این خیل عظیم فارغ التحصیلان و دانشجویان بزرگ ترین سرمایه های کشور هستند و رابطه عظیمی بین دستاوردهای دانشگاه تهران و حوزه های فناوری و فنی و اجتماعی وجود دارد جمعیت دانشجویان ایران بیش از ۴.۵ میلیون نفر است که ۵۰ هزار دانشجوی دانشگاه تهران شاید عددی بزرگی نباشد اما آنچه که دانشگاه تهران را متمایز می کند اثربخشی فارغ التحصیلان این دانشگاه است.
سرپرست دانشگاه تهران افزود: اگر می خواهیم کشور توسعه پیدا کند و ناهنجاری های موجود که ناشی از فقر و بی اطلاعی است از بین برود باید به پیشگیری مبادر کنیم و بهترین پیشگیری این است که در حوزه آموزش عالی فعالیت کنیم و دانشگاه تهران به شدت نیازمند کمک های مالی و فرهنگی است.
نیلی احمدآبادی با تأکید بر اینکه برکت کمک های خیرین با هیچ پول دیگری جایگزین نیست افزود: این پول ها می تواند دانشجو ما را در سمت و سوی صحیحی قرار دهد و دانشگاه را دانشگاهی کند که یک تعامل جدی با جامعه دارد و سیاست های درست و اثرگذاری مناسب در جامعه دارد.
وی در ادامه بیان داشت: ما به این خاطر از نهادهای مردمی در دانشگاه ها به شکل متنوع استفاده می کنیم که علاوه بر کمک مادی و معنوی بتوانیم برنامه ریزی صحیح تر و دقیق تری داشته باشیم. فلسفه وقف از اسلام برده شده و ما باید پیشتاز وقف باشیم یکی از بزرگ ترین مراکزی که به توسعه جامعه کمک می کند دانشگاه است خیرین هم می دانند که اگر مدرسه و معلم خوب می خواهیم باید از جای شروع کنیم که معلم خوب را تربیت کند که باز هم این چرخه به دانشگاه باز می گردد.
نیلی احمدآبادی به کمک های خیرین اشاره کرد و گفت: چیزی در حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان کمک شرکت سارول بوده است ۳۰ میلیارد تومان دکتر مصلی نژاد برای ساخت دانشکده مکانیک کرده است موزه علم را هم خانواده ترکمان تاکنون ده میلیارد تومان آن را متقبل شده اند و اینها مجموع کمک ها و تعهداتی است که به دانشگاه تهران صورت گرفته.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای دانشکده کارآفرینی بیش از ۲۰ میلیارد تومان در جلسه موضوع کمک به دانشکده کارآفرینی صحبت شده است و امیدوارم روزی برسد که کمک های رسیده به این دانشگاه به حدی باشد که ما نتوانیم آن را در قسمت های مختلف دانشگاه هزینه کنیم.