به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، پنجمین کارگاه آموزشی در زمینه نشانهها و راههای پیشگیری از سکته مغزی و قلبی جهت سلامت کارکنان پردیزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان برگزار شد.
منصور عرب، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در کارگاه آمورزشی سلامت کارکنان پردیزه علوم پزشکی کرمان در خصوص موثرترین راههای پیشگیری از سکته مغزی و قلبی و روشهای جلوگیری به موقع از این بیماری گفت: بهترین روش برای پیشگیری از بروز سکتههای قلبی و مغزی ورزش است.
وی ادامه داد: علم پزشکی مدرن در تحقیقات جدید ثابت کرده که با انجام فعالیتهای ورزشی منظم و مداوم همراه با رژیم غذایی مناسب میتوان از بسته شدن رگهای قلبی و مغزی جلوگیری نمود و از بروز سکتههای حاد قلبی و مغزی که نتیجهاش مرگ آنی و یا فلج شدن بدن میباشد پیشگیری کرد.
وی، پیاده روی، آرام دویدن و نرمشهای سبک روزمره را و پرهیز از مصرف بیرویه برخی غذاها را در پیشگیری از سکته قلبی مؤثر دانست.
منصور عرب افزود: ازدیاد چربی خون به ویژه کلسترول، چاقی و کم تحرکی، استرس، ژنتیک، سیگار و مواد مخدر والکل و برخی علل ناشناخته غذاها از مهمترین علل سکته قلبی میباشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به تغذیه سالم و مناسب اشاره کرد و افزود: استفاده هرچه بیشتر از میوه و سبزیجات و محدود کردن چربیهای مضر و کلسترول نیز میتواند مؤثر باشد.
وی استفاده از میوه و سبزیجات نه تنها در پیشگیری از بیماریهای قلبی و پیشگیری از ابتلاء به سرطان و سایر بیماریهای مزمن مؤثر دانست.
عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: به طور کلی از غذاهای کم چرب، کم نمک و آب پز استفاده کنید و از سرخ کردن غذا بپرهیزید.
عرب بیان داشت: از مصرف غذاهای شور، آجیل شور، اغذیه سرخ شده و پرچرب، پیتزا، همبرگر، سوسیس، کالباس، لبنیات چرب، چیپس، ترشیهای شور پرهیز کنید.
وی گفت: استرسهای روزمره نیز میتواند از طریق ازدیاد فشار خون عاملی برای سکته باشند که در نتیجه در طول شبانه روز علی رغم مشکلات فردی و اجتماعی، بایستی از روحیهای شاداب و خندان برخوردار بود تا تنشهای زندگی سبب مرگ آنی و یا سکته نشوند.
عرب تصریح کرد: مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر میتوانند هم سبب بسته شدن رگهای قلبی و مغزی شوند و هم اختلالات کبدی، کلیوی، گوارشی، ریوی و مغزی ایجاد کنند و عاملی برای فلج شدن اعضای بدن توسط سکتههای مغزی شوند.