به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، رضا ملکزاده در حاشیه سفر پایان هفته گذشته به کرمان در جمع خبرنگاران گفت: بودجه حوزه پژوهش و تحقیقات کشور بسیار ناچیز است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: قرار بوده تا سه درصد از تولید ناخالص ملی به مبحث تحقیقات و پژوهش اختصاص یابد که در حال حاضر سه دهم درصد هم نیست.
وی افزود: نبود نیروی پژوهشی از دیگر چالشها و کمبودهای حوزه پژوهش است و هیچ برنامهای برای تربیت محققان تراز اول برنامهریزی نکردهایم و در این راستا از سال آینده طرح تربیت پزشک پژوهشگر را آغاز میکنیم.
ملکزاده افزود: مسئولان کشوری ما اعم از دولت و مجلس را باید قانع کنیم که برای حوزه پژوهش و تحقیقات سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: در حوزه پژوهش، زیرساختهای مجهز و قوی نداریم و این یک نقص بزرگ است که باید به آن بپردازیم تا بتوانیم مطالعات بزرگ و ثبت بیماریها را داشته باشیم.
وی ادامه داد: مطالعات زیرساختهای مورد نیاز برای پژوهش را آغاز کردهایم که در این راستا ۱۰ آزمایشگاه در سطح کشور از جمله استان کرمان در دست اقدام داریم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی کرمان در حوزه پژوهشهای خود به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که ما تنها میتوانیم ۶ میلیارد تومان از طریق دانشگاه و ۴ میلیارد تومان از طریق وزارتخانه برای این امر تهیه کنیم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: فاصله میان بودجه مورد نیاز و اعتباراتی که اکنون در اختیار داریم زیاد است که در صحبتهای صورت گرفتهبخشی از آن را از طریق خیران میتوانیم جذب کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری دومین همایش مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در کرمان اظهار داشت: در این همایش به بحث متمرکز برای ارتقای سلامت پرداختیم و بر همکاری بیندانشگاهی ملی و بینالمللی تاکید شد.
وی همچنین با اشاره به بازدید از مراکز تحقیقاتی کرمان بیان داشت: کرمان در زمینه مراکز تحقیقاتی فعالیتهای خوبی را انجام داده است و پژوهشکده آیندهپژوهی کرمان نیز در نوع خود در ایران نمونه است و یک نقطه قوت محسوب میشود.