به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله صادق آملی لاریجانی صبح امروز در کنگره «فخر نور» بزرگداشت شهیدان فخرالدین و نورالدین رحیمی که در مصلای الغدیر شهرخرم آباد برگزار شد، اظهار کرد: هیچ کلامی بالاتر از کلام حق نبوده و هیچ قولی صادق تر از قول حق نیست؛ چراکه در سخن خداوند هزل، مزاح، باطل و نقصی وجود ندارد و در قرآن قسم یاد میکند که کلام او میان حق و باطل فاصله ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه خدا به بیان های مختلف کسی را که در راه او به شهادت می رسد «حی» میداند افزود: خداوند در قرآن می فرماید کسانی که در راه حق کشته شده اند را مرده نپندارید بلکه زنده اند، نزد پروردگار روزی می خورند و مسرورند به آنچه خدا به آنها عطا می کند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه شهیدان زنده اند و این حیات حقیقتی است که فهم آن برای همه آسان نیست، تصریح کرد: کسانی که انسان را تنها گوشت و پوست و استخوان می دانند چگونه می توانند حیات انسانی را پس از مرگ درک کنند چرا که هر کسی را به این مقام شامخ راه نمی دهند.
وی با بیان اینکه کسی می تواند شهادت را درک کند که به شهادت انسانی یقین داشته باشد ابراز کرد: فرهنگ شهادت برای مردم ما که با قرآن انس داشته و به آخرت ایمان دارند پذیرفتنی بوده و شهادت برایشان امر آشنایی است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه ایمان به خداوند و آخرت در بسیاری از آیات قرآن تذکر داده می شود و از علامات مومنین به شمار می رود بیان کرد: خودشناسی و معرفت نفس همان شناخت خود انسانی است که با وجود پرده های غفلتی که بر چشمان ما است انسان خود را وصل می کند.
وی خاطرنشان کرد: اینکه در آیه از کلمه احیا استفاده می شود منظور حیات و زندگی صرف نیست بلکه حی به معنای واجد بودن کمالات است چرا که کفار هم پس از مرگ زنده اند اما این زندگی با حی متفاوت است.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه خداوند به پیامبر امر می کند که به انسان ها تذکر دهد تا شاید این تذکر موجب بیداری انسانها باشد و اهل خشیّت متذکر شوند عنوان کرد: شهدا راهی را طی کردند که خداوند امضا، تایید و اینگونه توصیف کرده است و ما امروز آثار وجودی شهیدان را با بهره مندی از نعمت هایی نظیر امنیت، پیشرفت، استقلال سیاسی و نقش کشور در منطقه می بینیم که وامدار خون شهدا و رهبری هایی است که به همین جان فشانی ها متکی بود.
وی با بیان اینکه امام نیز با تکریم همین مجاهدتها این راه را برای مردم ما ایجاد کرد که راه اتکا به نفس و خودشناسی و شناخت قدرت خویش است گفت: تمام کشورها جمع شدند و از صدام جانی حمایت کردند و ۸ سال دفاع مقدس را تحمیل کردند اما پیروز نشدند چرا که زمانی که همه مردم شهادت را برای خود سعادت بدانند شکست ناپذیرند.
آیت الله آملی لاریجانی به اظهارات اخیر وزارت خارجه آمریکا و بیان مطالبی درباره قوه قضاییه و حصر سران فتنه و دخالت های آشکار در امور ایران اشاره کرد و اظهار کرد: اینها امروز می خواهند به قضات ما قانون یاد بدهند در حالی که ما امروز با تأسی از امام راحلمان و با اتکای خون شهدا و بصیرت مردم به امثال وزارت خارجه آمریکا و بالاتر از آن یعنی رییس جمهور امریکا می گوییم که هیچ غلطی نمی توانند بکنند.
وی با بیان اینکه آن دورانی که کاپیتولاسیون بود و کشور را فروخته بودند تمام شد و مردم ما متحول شدند و حاضر نیستند عزت خود را به پای کسی بریزند افزود: امروز کسی حق دخالت در کشور ما را ندارد و اینها تنها یاوه گویی است.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه ما امروز در قوه قضاییه مشی عدالت داریم و بنای ظلم به کسی را نداریم و برای اطاعت از حق متعال و وظایف انسانی خود به سوی عدالت گام برمی داریم تصریح کرد: کسانی که در کشور بساط فتنه را پهن کردند حتی اگر خود هم متوجه نبودند با توجه به اظهارات دولتمردان غربی باید می فهمیدند که راه برای اجانب در حال باز شدن است.
وی با بیان اینکه رسیدگی به وضع آنها باید تحت رابطه های شرعی باشد نه توصیه های نابخردانه عوامل بیرونی، تصریح کرد: آنچه تاکنون در این مسیر رخ داده مبتنی بر اجرای دقیق قانون بوده و هیچ اشکالی به آن وارد نیست و عزت و استقلال این کشور به اتکای بصیرت مردم و خون شهدا بزرگترین گوهری است که نزد ما است و باید بتوانیم از آن نگهداری کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی همچنین درباره وظیفه روحانیت در زمان کنونی با اشاره به اینکه باید در ۳ مسیر توجه داشته باشیم ادامه داد: فهم معارف دینی، قرآن و معارف اهل بیت وظیفه بزرگ ما است و باید سخن برای عرضه به دنیا داشته باشیم. و راهی برای استفاده از قرآن بیابیم و از زبان مفسرین در فهم قرآن تدبیر کرده و معارف را به صورت درست تبلیغ کنیم.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه این معارف باید پاسخگوی سوالات نسل نو باشد و اسلام می تواند بالاترین نقش را در دنیا ایفا کند بیان کرد: اسلام هراسی ریشه در تشنگی انسانها برای معارف دینی دارد و به همین دلیل دشمنان به دنبال مخدوش کردن چهره اسلام هستند.
وی با بیان اینکه داعش به دست غرب است و برای مشوه کردن چهره اسلام تشکیل شده است گفت: وظیفه روحانیت در این زمان بسیار سنگین است.
وی با بیان اینکه ما باید زبان نسل امروز را بشناسیم ابراز کرد: در تبلیغ مشکلاتی داریم و به همین دلیل باید زبان القای معارف را فرا بگیریم و مفاهیمی را به دست آوریم و در قالب آن حقایق را به دنیا عرضه کنیم.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه وظیفه سوم روحانیت انجام وظایف عملی است و امروز چه بخواهیم و چه نخواهیم در کشور وظایفی وجود دارد که تنها روحانیت می تواند عهده دار آن باشد عنوان کرد: شورای فقاهتی شورای نگهبان یا ریاست قوه قضاییه یا دادستانی کل کشور و مواردی از این دست از جمله این حُسن ها و جایگاه ها است چرا که نظامی را براساس اسلام بنا کردیم و به همین دلیل تخصصی را می طلبد که تنها روحانیت می تواند در آن ایفای نقش کند و به همین دلیل روحانیت باید برای ایفای نقش در این زمینه آماده باشد تا دست ولی فقیه در انتخاب افراد باز باشد.
وی با بیان اینکه راهنمایی مردم در مسیر صحیح ارزش های الهی و برملا کردن چهره فتنه از وظایف روحانیت است گفت: تبیین حقایق برای مردم یک سمت الهی است و کسانی که می توانند و عالم اند در این زمینه وظایفی دارند.
رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه باید در صحنه عمل ورود کرده و وظایف خود را به درستی انجام دهیم ابراز کرد: امروز وارث نظامی هستیم که در دنیا همتا ندارد و کار عظیم امام راحل این بود که نظامی را براساس ارزش های الهی و مردم سالاری بنا کند.