به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، محمد مهدی نیازمند عصر دیروز در کرسی آزاد اندیشی «نقش دانشجو در آینده انقلاب اسلامی» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد واحد رشت برگزار شد، با بیان اینکه نسل جوان و دانشجو باید اهداف انقلاب اسلامی را بهتر بشناسد، گفت: انقلاب مردم ایران در سال ۱۳۵۷ به واقع یک انقلاب اسلامی بود.
وی با اشاره به اینکه هنوز پس از ۳۶ سال از انقلاب اسلامی به اهداف مورد نظر نرسیدهایم، گفت: موانع داخلی و خارجی بسیاری ما را در رسیدن به اهداف بزرگ خود ناکام گذاشته است.
استاد دانشگاههای گیلان با بیان اینکه نباید عملکرد انقلاب اسلامی را در سالهای اخیر سیاه و یا کاملاً سفید دید، افزود: آرمانگرایی ما باید همراه با واقعگرایی باشد.
نیازمند با اشاره به اینکه در جریان انقلاب اسلامی جوانان بسیار متحول شدند، گفت: شهید شاهرخ ضرغام یکی از شهدایی بود که در دوران پیش از انقلاب اسلامی نگهبان یک کاباره بود، اما به سبب احترام به عزاداری امام حسین (ع) و سادات، در ایام انقلاب اسلامی به دفاع از امام خمینی (ره) پرداخت و در دوران دفاع مقدس نیز مجاهدتهای بسیاری کرد که در نهایت به شهادت رسید.
وی افزود: تمام جوانانی که در ایام انقلاب اسلامی حضور داشتند، اهل نماز شب و زیارت عاشورا نبودند، بلکه دَم مسیحایی حضرت امام (ره) جوانان آن دوره را تغییر داد.
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه جوانان روحیه آرمانگرایی دارند، گفت: خصلت پاک دینی، عدالتخواهی، زیر بار زور نرفتن و … از ویژگیهای جوانان است.
نیازمند با اشاره به اینکه در دورانی که برخی از پیرمردها سخنان امام (ره) را قبول نمیکردند، جوانان آگاه به یاری امام خمینی (ره) شتافتند، گفت: امام (ره) در دوران انقلاب اسلامی موافق حرکتهای مسلحانه نبود و معتقد به آگاهسازی مردم بهویژه جوانان بود.
وی شناخت آرمانها و ارزشها را لازمه شناخت حق از ناحق دانست و تصریح کرد: کشورهای استکباری و استعماری به دنبال گرفتار کردن جوانان در دام فساد و تباهی هستند؛ کشورهای غربی در بسیاری از موضوعات مانند نفت کشورمان را تحریم کردهاند، اما در تکنولوژیهای جدید که ابزار تهاجم فرهنگی است، ما را تحریم نمیکنند.
استاد دانشگاههای گیلان با بیان اینکه باید فرهنگ را همهجانبه دید، افزود: همانطور که توجه به فرهنگ راهنمایی و رانندگی اهمیت دارد، توجه به فرهنگ حجاب و عفاف نیز مهم است.
نیازمند اقتصاد مقاومتی را عامل رفع بسیاری از مشکلات کشور دانست و گفت: اگر به اقتصاد مقاومتی توجه شود مشکلات اقتصادی رفع میشود و به دنبال آن مشکلات فرهنگی نیز کاهش مییابد.
وی گفت: معضلات اقتصادی دلیل اصلی مشکلات ازدواج جوانان نیست، بلکه فلسفه ازدواج در خانوادههای مذهبی دچار انحرافاتی شده است.
استاد دانشگاههای گیلان گفت: باید فلسفه ازدواج در اسلام یعنی «من» به «ما» تبدیل شود، اما هنوز بسیاری از جوانان این موضوع را نمیدانند.